Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Baterie


zupo22

Recommended Posts

Zdárek,poradíte mi někdo,než s tím pojedu do servisu?Mám 307 sw s navigací ,vým.na 5 cd a takovým tím multi rádiem v jednom a vždycky když 4-5 dní nejezdím se mi ůplně vybie baterie(letos nová 64 ah).nemůže to být tou navi(např automaticky seřizuje hodiny v autě)?Nebo něčím jiným.?Podle chytré knížky by se mělo všechno při podpětí baterie vypnout,resp přepnout do ekonomického modu,ale mě to prostě vymlátí baterku a hotovo....:grr:grr

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

IMO je někde prostě decentní zkrat. Do toho econo módu se to přepíná vždycky asi po 10 minutách od vypnutí motoru.

Hodiny s automatickým seřizováním mám doma v několika podáních a ty nejdrsnější vydrží na jednu tužkovku běžet asi 5 let.

Nemáš tam dodělávanej nějakej bastl? Já měl kupříkladu na starém autě takové kurvítko (blikátko - falešný alarm) a ono to bralo 100mA. Což při baterce 44Ah vystačilo na 18 dní provozu.

Pokud ti něco vymlátí baterku 64 Ah po 4 dnech, znamená to, že to žere 0,6 A.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemáš tam domontovaný alarm? Prípadne skús pospomínať od kedy to robí a čo sa na tom aute robilo. Môže to byť i zle zapojené príslušenstvo keď je napájanie robené iba zo stáleho prúdu a nie zo spínaného. Jedna z možností je i zlepené niektoré relé. Jedna z možností je i vadná batéria napriek tomu že je ročná.

[upravil dne 24/10/08 pastorek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim, zda je to dobra rada (to poprosim lidi s el. zkusenosti), ale moznosti jak objevit, o co jde, je pripojit do serie s baterkou ampermetr a zmerit odber. Asi bude velky, tak pak lze zkouset vydelavat pojistky z pojistkove skrine a odpojit treba svetla apod. a divat se, kdy odber spadne. Na prislusnem okruhu pak bude asi ten zkrat.

Akorat se vam nesmi stat co jednou me, ze jsem vice mene mechanicky nechal zamknout dvere .. ze to zere desitky amper, mi doslo, az pote co se mi spalila pojistka v meraku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

tohle mi udělalo to samé.auto stálo v létě v garáži 12 dní,a totálně vybitá baterka.

před cca 2 týdny auto stálo na mrazu,po 4 dnech jsem nastartoval,po 2 dnech už ne=>vybitá baterka.

v servisu došli na to,že to vybíjí rádio.Rádio mám ALPINE CDE-9882Ri

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak s tím ampermétrem bych být tebou dával trošku pozor, nebo Ti odejde do věčných lovišt - pokud jsi to teda nemyslel tak, že ho tam dáš jen v klidovým stavu, tj. při nenastartovaným motoru ( pokud ho tam necháš při startu, bude jím procházet tak obrovskej proud, že ho spálíš ). Spousta lidí by ho tam byla schopná nachat i na startování, a to by se mu moc nelíbilo :D Navíc nevím, jestli ti to nějak pomůže, pokud ti A-metr ukáže nějakou hodnotu odebíraného proudu, nic moc z toho asi nezjistíš, pokud neznáš hodnotu klidového proudu, tak max. že ti tam něco opravdu vybíjí baterku. Co bych vyzkoušel jako první, kontakty na baterce, dobíjení alternátoru atd. Pak bys mohl popř. zkusit odpojovat zařízení přes pojistky jestli ti ten odebíranej proud spadne. Něco jak ti radil Freeman.

[upravil dne 19.1.2009 ray.paja]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky bych mel dotaz ohledne baterky

mam 307sw, 79kw - mam v tom jeste originalni baterii - 60Ah/640 startovaci proud

chtel jsem tam dat silnejsi baterii, alespon 70ah - nicmene ta puvodni ma rozmery cca 24,5x17,5x19 (DxSxV) - silnejsi baterie se ovsem delaji nekde od cca 27 cm na delku...

kdybych chtel koupit 60Ah tak nemuzu zase sehnat baterku, ktera ma vyssi startovaci proud nez 540 pri 60ah

mate s tim nekdo zkusenost?...jde do toho nacpat i baterka vetsich rozmeru nez je original?

diky za kazdou radu

EDIT : napeti vs. proud

[upravil dne 20/1/09 Doucek]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Původně zaslal: Doucek

opravdu nikdo netusite jak je to s tou baterii?...to tam nikdo nemate 70Ah?....mate tam vsichni original, nebo se tam vejde v pohode i trochu rozmerove delsi?

Já mám teda 1.6,16V, r.v.2002, mám tam ted sice originál, ale mám odzkoušeno, že se tam dají dát i baterky větších rozměrů, ale nazaručím Ti, že to tam máš v tom tvým autě udělaný rozměrově stejně jako já. Nicméně, osobně bych doporučil baterie VARTA, mají oproti jiným bateriím poměrně vysoký startovací proud, který jsi chtěl. U jiných typů takto vysoké startovací proudy těžko seženeš. Tuhle baterii: http://www.varta-autobaterie.cz/silver-dynamic-1/varta-silver-dynamic-12v-63ah-leva-7.html jsem tam dostal bez problemů a myslím si, že bych tam dostal i tuhle: http://www.varta-autobaterie.cz/silver-dynamic-1/varta-silver-dynamic-12v-74ah-10.html, ale už to asi bude na knop. Ale jak říkám, je to u mýho auta a nevím, jestli to tam máš rozměrově udělaný stejně jako ty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...