Hics Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Nevěděl by někdo , jak na čtení chybovejch kódů z jednotky ABS 405 - novej model? U 405 - MI a starších modelů to jde velmi jednoduše pomocí spínače na určitejch pinech ECU ABS a počtem bliknutí žárovky. Novej model 405 má jiný ECU - od Siemense - dodáváno jako komplet od Bendixe a nějak by to mělo jít i tady. Občas se mi stane, že mi trvale svítí kontrolka ABS a to pochopitelně nefachá... Je to tak 5-8x ze 100 nastartování. Patrně se jedná o chybu některého ze snímačů, respektive konektoru, nebo kabelu, ale ziš\'tovat závadu, která se vyskytuje jen sporadicky je poněkud na pytel, proto bych si ji rád načet přímo z bufferu chyb v ECU. Dik všem. Citovat
vícha Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Zdárek, tak to jsem schválně zvědav, kolik lidí se zapojí do diskuse, popř. bude schopných poradit ... Samotného mě zajímá, jak vycucnot chybové kódy z ECU, zatím však nemám diagn. software a interface mám objednán už asi tři neděle ...nevím, jestli sis to nespletl, ale čtení chyb. kódů z ABS slyším poprvé. Myslím, že tyto chyby by se měly ukládat v ECU auta a teprve z něho se dají číst. Ten způsob se žárovkou nebo K-kontrolkou na přístrojovce by měl fungovat právě s počítačem (t.j. ECU)... Možná se pletu, pro jistotku mrknu do předchozích příspěvků Citovat
oddie Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Von má TD, tam žádné jiné ECU než to v ABS nejni... Citovat
vícha Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 To Oddie: Aha, zas o něco chytřejší... No ještě se můžeš mrknout na http://users.tpg.com.au/users/reniel/workshop/wshtml/diagnost/testcone/testcone.htm tam úplně na konci je popis chyb. kódů ABS... Ty popisy nad tím mi přijdou pro benzín. jednotky, takže tohle by mohlo být právě pro diesel a ECUABS, ale zapojení toho konektoru mě zůstává utajený... Citovat
Hics Odesláno 13. duben 2004 Autor Odesláno 13. duben 2004 To Oddie: ZATÍM NENI! :D:D:D To Vícha: Díky za snahu, ale jak píše Oddie. Tenhle motor nemá eště elektonický řízení, takže ECU ABSka nejni s ničím dál propojený a chyba se musí zjistit přímo na něm...:( [Editován dne 13/4/04 Hics] Citovat
Dydzej Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Koukni na ABS Siemens (snad), vypada to, ze to ABS je z 505, treba bylo podobny. Nee, z5, ted jsem si to od tebe precet poradne, ty mas Bendixe, to je jina... [Editován dne 13/4/04 Dydzej] Citovat
Trundik Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Mam podobnej problém jako Hics, akorát když me ta kontrolka svítí (taky občas), tak mi ABS funguje. Dokud funguje, tak to neřeším. Citovat
Petr605 Odesláno 22. duben 2004 Odesláno 22. duben 2004 Někdo tady ve fóru dal předevčírem k dobru nějaký linky na čtení kódů z různých ECU. A na těch německých stránkách jsem zahlídl i ECU k ABS Bendix. Ten konektor, co tam ten borec popisuje, tam skutečně je, to mám ověřeno. To by mohlo být pro Hicse řešení... Nebo už to vyřešil? Citovat
Hics Odesláno 23. duben 2004 Autor Odesláno 23. duben 2004 Trochu sem zaspal... Jo už je to vyřešený. Narazil sem na týpky, co maj diagnostiku. V prou relatek ABS je dvoupinovej servisní konektor a se zjistilo, že je v loji pravej zadní snímač. Nevim, jak dlouho bych to hledal, páč je evidentně na?aflej kabel a závada se projevuje jenom nekdy. V každý mpřípadě moc děkuju všem za rozumy a rady. Citovat
emta41 Odesláno 17. červenec 2006 Odesláno 17. červenec 2006 Nevis o nekom s touhle diagnostikou? Me to dela taky. Dikes. Citovat
Tuldous Odesláno 20. červenec 2006 Odesláno 20. červenec 2006 Původně zaslal: Hics Trochu sem zaspal... Jo už je to vyřešený. Narazil sem na týpky, co maj diagnostiku. V prou relatek ABS je dvoupinovej servisní konektor a se zjistilo, že je v loji pravej zadní snímač. Nevim, jak dlouho bych to hledal, páč je evidentně na?aflej kabel a závada se projevuje jenom nekdy. V každý mpřípadě moc děkuju všem za rozumy a rady. ...vím , že teď už xantie, ale nevzpomeneš si kde by ta dignostika byla, teda kdo ji tenkrát měl? mám ten samej problém na 405-tce... a vzimě je to s ABSfakt lepší... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.