Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevěděl by někdo , jak na čtení chybovejch kódů z jednotky ABS 405 - novej model? U 405 - MI a starších modelů to jde velmi jednoduše pomocí spínače na určitejch pinech ECU ABS a počtem bliknutí žárovky. Novej model 405 má jiný ECU - od Siemense - dodáváno jako komplet od Bendixe a nějak by to mělo jít i tady. Občas se mi stane, že mi trvale svítí kontrolka ABS a to pochopitelně nefachá... Je to tak 5-8x ze 100 nastartování. Patrně se jedná o chybu některého ze snímačů, respektive konektoru, nebo kabelu, ale ziš\'tovat závadu, která se vyskytuje jen sporadicky je poněkud na pytel, proto bych si ji rád načet přímo z bufferu chyb v ECU.

Dik všem.

Odesláno

Zdárek, tak to jsem schválně zvědav, kolik lidí se zapojí do diskuse, popř. bude schopných poradit :o... Samotného mě zajímá, jak vycucnot chybové kódy z ECU, zatím však nemám diagn. software a interface mám objednán už asi tři neděle :( ...nevím, jestli sis to nespletl, ale čtení chyb. kódů z ABS slyším poprvé. Myslím, že tyto chyby by se měly ukládat v ECU auta a teprve z něho se dají číst. Ten způsob se žárovkou nebo K-kontrolkou na přístrojovce by měl fungovat právě s počítačem (t.j. ECU)... Možná se pletu, pro jistotku mrknu do předchozích příspěvků :papa

Odesláno

To Oddie: ZATÍM NENI! :D:D:D:D

To Vícha: Díky za snahu, ale jak píše Oddie. Tenhle motor nemá eště elektonický řízení, takže ECU ABSka nejni s ničím dál propojený a chyba se musí zjistit přímo na něm...:(:(:(

[Editován dne 13/4/04 Hics]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Někdo tady ve fóru dal předevčírem k dobru nějaký linky na čtení kódů z různých ECU. A na těch německých stránkách jsem zahlídl i ECU k ABS Bendix. Ten konektor, co tam ten borec popisuje, tam skutečně je, to mám ověřeno. To by mohlo být pro Hicse řešení... Nebo už to vyřešil?

Odesláno

Trochu sem zaspal...:D Jo už je to vyřešený. Narazil sem na týpky, co maj diagnostiku. V prou relatek ABS je dvoupinovej servisní konektor a se zjistilo, že je v loji pravej zadní snímač. Nevim, jak dlouho bych to hledal, páč je evidentně na?aflej kabel a závada se projevuje jenom nekdy. V každý mpřípadě moc děkuju všem za rozumy a rady.

• O 2 roky později...
Odesláno
Původně zaslal: Hics

Trochu sem zaspal...:D Jo už je to vyřešený. Narazil sem na týpky, co maj diagnostiku. V prou relatek ABS je dvoupinovej servisní konektor a se zjistilo, že je v loji pravej zadní snímač. Nevim, jak dlouho bych to hledal, páč je evidentně na?aflej kabel a závada se projevuje jenom nekdy. V každý mpřípadě moc děkuju všem za rozumy a rady.

...vím , že teď už xantie, ale nevzpomeneš si kde by ta dignostika byla, teda kdo ji tenkrát měl? mám ten samej problém na 405-tce... a vzimě je to s ABSfakt lepší...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...