chuck11 Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Již několikrát se zde řešilo téma,že klimaticace v 306 nemá žádný filtr,tak zde přikládám návod na jednoduchou výrobu filtru;) Nejdřív vkládám foto jak vypadá filtr již jemně používaný [upravil dne 26/10/2009 Béďa] Citovat
chuck11 Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Nejdřív jsem použil filtr co je do různých vysavaču,který jsem umístíl a oblepil izolační páskou kolem dokola,aby nikde nenasával znečištěný vzduch a chloupky z horního filtru. Citovat
chuck11 Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 umíštění a oblepení izolační páskou Citovat
chuck11 Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Poté jsem na něj umístil další filtr,který se používá v klimatizačních technikách(říká se mu myslím mirelon) ten sem také připevnil izolačkou aby pořádně dosedl a nikam se nehl ze svého místa. No a klimatizační filtr máme hotový Citovat
kecod Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 len najhorsie je to ze to potom slabo fuka ked sa tam da filter dajmetomu ked som to mal bez filtru na 2ke tak to fukalo paradne ale ked som tam dal ten filter tak mi fukala 4ka tak ako vtedy dvojka. Citovat
Qcko Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 Da sa to vyriesit tak, ze das tensi filter, ktory zakryje cely otvor, ale vzduch prepusti a cez neho asi na 70% plochy hrubsi filter, tak ti bude brat zvonku vzduch a aj niecomu posluzi;) Citovat
Radek 306 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 přesně tak, jak se tam toho dá více, (logicky) moc vzduchu nepropouští, ale určitě všechno lepší než co tam dali origo, nebo teda nedali :D OTÍK17 ohodnotil 1 Citovat
dolly1010 Odesláno 3. březen 2010 Odesláno 3. březen 2010 Nejlepší je zaparkovat pod břízou a pak zapnout topení naplno Já si taky dělal filtr, ale opravdu nepovim, co to bylo za materiál. Používá se to jako filtrační vložka Citovat
chuck11 Odesláno 3. březen 2010 Autor Odesláno 3. březen 2010 Původně zaslal: kecod len najhorsie je to ze to potom slabo fuka ked sa tam da filter dajmetomu ked som to mal bez filtru na 2ke tak to fukalo paradne ale ked som tam dal ten filter tak mi fukala 4ka tak ako vtedy dvojka. Paradně to fukalo leda tak bordel do auta. PS.použij tenší typ filtru:papa Citovat
Teepee Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 Určitě by vyhověl materiál který se dává do digestořů. Ten bílý, tzn. pro digestoř s odtahem ven, resp. bez recirkulace. Citovat
JohnyLBC Odesláno 5. březen 2010 Odesláno 5. březen 2010 no nejlepší v zimě když padá, když nastartujete a potřebujete foukat na okna, rozjedete se tak na 60 a už to jede, sníh do očí.... v tom momentě přepínám na nohy a dokud to nevyfouká sníh tak nefoukám na okna Citovat
Spacir Odesláno 7. březen 2010 Odesláno 7. březen 2010 jeste jsem se nekoukal pod kapotu ale jen tak nez to tam budu hledat, kde se tak +- nachazi ten fukarek?)) jo a jeste jsem se chtel zeptat jesli vam to ted v zime taky ten ventilator tak divne bzuci,vrci, do doby nez se to zahreje??? je to docela neprijemnej zvuk.... Citovat
dolly1010 Odesláno 17. březen 2010 Odesláno 17. březen 2010 Pylovej filtr najdeš tady pod tou gumou Větrák by to chtělo vyndat a promazat. Taky mi to vrzalo. Promáznul jsem a pohoda Informace najdeš tady Citovat
lionit Odesláno 2. květen 2010 Odesláno 2. květen 2010 Zdravím, řešil jsme podobně viz obrázky, ale bohužel filtračení látka do digestořů jak je vidět na obrázku hodně snížila nasávání, tak jsem byl nucen improvizovat a místo filtrační látky jsem použil silonovou punčochu, tu jsem už nevyfotil, aspon ten největší bordel nepůjde dovnitř. Bohužel když jsem tam dal tu filtrační látku tak to skoro vůbec nefoukal vzduch. Jinak rám pro filtr jsem udělal z pásoviny, vytvaroval, svařil a hotovo, jednoduše se zasune do toho sání jak je vidět na obrázcích. Do toho sání jsem ještě před rokem než jsem udělal tedkom filtr připevnil ocelové síto, aby se do toho nedostali větší kusy bordelu, jelikož jsem měnil výparník klimatizace a byl pěkně zanešenej listím atp. [upravil dne 2/5/10 lionit] Citovat
MilanF1 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Narazil jsem na tento filtr klimy pro P306... http://aukro.cz/kabinovy-filtr-peugeot-306-i1471626232.html Asi blbost, ne? Když si ho děláme doma sami Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 sranda je v tom, že dostaneš koupit filtr v obchodě, ale v autě pro něj není místo...,francouzští soudruzi trochu ujeli...,filtr mají,ale není ho kde dát OTÍK17 ohodnotil 1 Citovat
MilanF1 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 aha, já myslel, že je nedostání Nic se kupovat nebude, jdu pro filtr do digestoře Citovat
slavco25 Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 Tak podla mna je asi najlepsie kupit nejaky pelovy filter trebars aj s aktivnym uhlim, a vystrihnut si z neho podla potreby. Urcite bude priedusny tak ako treba a urcite aj ucinny. Trebars fabia maju celkom lacne filtre, tak to by bolo mozno riesenie, teda aj ucinne ako upchat privod vzduchu nezmyslami. a nasiel som aj origo filter na 306 kde je napisane pre vozidla bez klimatizacie. filter ma rozmery 336x112x31 a tu je: http://katalog.fota.pl/Katalog/FullPhoto.aspx?img=09-0030.jpg&EinspNr=10093&St=1 stoji nejakych 17 eur na pulte. [upravil dne 28.3.2011 21:17 slavco25] Citovat
fejfarz Odesláno 6. září 2011 Odesláno 6. září 2011 Tak jsem to vyřešil po svém.Koupil jsem kabinový a pilový filtr do felicie oválný. Skládá se ze dvou dílů jeden je černý uhlíkový pilový a druhý bílý prachový. Krásně se dá jen nasunout do té mřížky nad větrákem a je to. Stál mě v mototechně 62 Kč . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.