Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

čauec,mám problém.

Při jízdě mi z ničeho nic \"zatuhl\" brzdový pedál.Brzdí to, ale jako by bez posilovače.Může to být podtlakové čerpadlo,hlavní válec, vývěva. Nemáte s tím někdo zkušenost? Jak můžu zjistit čím to je, aniž bych musel postupně všechno vyměňovat?

Díky za jakoukoliv radu.;)

Odesláno

405D starší model, s vývěvou hnanou řemenicí? Tak to bude tutově vývěva...

Zjistíš to jednoduše - vymontuj jí, a nebo z ní sundej řemen, a zatoč s ní rukou. Pokud jde zcela volně, nebo se dokonce zasekává, je to jasné...

Dost drahá a nedostatková sranda, po inzerátech min. za 2.500,-, nová 4.000,-.

Odesláno

Nebo ještě jednodušší řešení, sundej podtlakovou hadici z posilovače, nastartuj a ucpi ji prstem. Pokuď nesaje, je to vývěva. Pokuď saje, a auto brzdí šmykem při zatlačení pedálu nadoraz, je to prasklá membrána posilovače.

Odesláno

Pánové díky za rady. Je to starší model s pohonem řemenem.

Zkoušel jsem to nejjednodušší. Odpojil jsem hadici a nahodil motor. Saje, ale nevím jak hodně to má sát.Při volnoběhu to nebylo nic moc, až při zvýšení otáček to bylo lepší.Je nějaká hodnota podtlaku co to má produkovat?

Brzdit smykem se mi nepodaří,takovou sílu nemám.Fakt to jde dost z tuha.

Fakt to přestalo brzdit z ničehonic.Tam muselo něco \"prdnout\".

Ještě zkusím sundat řemen z té vývěvy jak radil oddie.

Odesláno

orkan: Tak to bude membrána ve vývěvě. Pokud je to v pořádku tak to saje dost i na volnoběh. Memrána může být starší a styří a udělají se tam kolem toho plechu co ji drží prasklinky a tama to uniká. Mě se to stalo u 205 2x. Napřed jsem koupil novou asi za 500 a ta za půl roku odešla. Teď jsem si sehnal pryž s látkou. Metr mě vyšel na 120 k, takže memrána asi na 12 Kč. Už je to dalšího půl roku a drží to. Jinak to byla firma Gumex.

:papa

Odesláno

Tak tohle se mi nedávno stalo taky,ještě to občas přibrždovalo,vyzkoušel jsem snad všechno a nakonec jsem zjistil,že jsou ucpaný brzdový hadičky,tak jsem dal nový a je to dobrý.Ty hadičky tam pasujou z favorita,tak to vyjde levnějš.

Odesláno

Už to tady padlo, ale zeptám se ještě jednou: Dá se nějak bez měření podtlaku určit, jestli je ta membrána ještě OK, nebo už podchází? Například, že když tam dám prst, tak mi to má vcucnout celou ruku, nebo něco podobného. U otcovy 205 to sice nějak saje, ale mně se to zdá málo. On je sice s brzdami spokojený, ale když v tom jedu já a brzdím, tak mám neodbytný pocit valícího se kamene...:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...