Podlesny Odesláno 12. říjen 2008 Odesláno 12. říjen 2008 Ahojte vsetci, myslim, ze takato tema sa tu rozobera casto, ale nenasiel som odoved na moj problem. Skuste pomoct Nie je ziadne pravidlo, ze ked startujem motor naskoci v pohode alebo nie. S tym sa dokazem vyrovnat. Bud je zohriate cerpadlo a ide horsie nakopnut motor a tak. Ale co mi viac vadi je to, ze motor mi zacne zdochinat. Radsej ho vypnnem. A podobne zvuky pocujem aj po dlhsom starte. Pocujem akoby nepravidelny zvuk alebo akoby nesli nejake valce. Stalo sa to dokonca aj ked som isiel asi 30 na dvojke a plyn som drzal na jednej urovni a samo to zacalo blbnut. Poradte pls, dakujem Citovat
Podlesny Odesláno 11. květen 2009 Autor Odesláno 11. květen 2009 Mám pocit, že riešením bola kontrola a výmena žhavičov. Len pre informáciu. Citovat
petrfarnik Odesláno 11. květen 2009 Odesláno 11. květen 2009 Jestli ti to zlobí při jízdě, tak to svíčky zaručeně nebudou, neboť máš u dieselu pochpitelně jenom žhavicí a ty se využijí pouze k nastartování! Mohly by to být vstřiky. Citovat
Podlesny Odesláno 11. květen 2009 Autor Odesláno 11. květen 2009 Napadlo ma to, ale po výmene žhavičov to ustúpilo. Citovat
Podlesny Odesláno 15. říjen 2009 Autor Odesláno 15. říjen 2009 Čaute, tak som tu znovu a znovu ten istý problémik. Nehovoriac o štartoch, že sú katastrofálne, tak vozidlo si zhasína motorček. Väčšinou je to pri radení prevodového stupňa. Správa sa to v dvoch variantoch. Prvý - cuká, akoby ho pridusovalo. Druhý - pri plynulej jazde začne pomaličky strácať otáčky a zdochne, ale keď mu poriadne prikúrim, tak nezhasne. Prosím pomôžte, lebo mi zostávajú len asi dve možnosti, a to zaviesť ho do servisu, ak to zvládne, alebo ho zhodím do Váhu. Tak prosím poraďte, ďakujem Citovat
Pája Rybišár Odesláno 15. říjen 2009 Odesláno 15. říjen 2009 To vypadá že ti pada nafta,maš tam nějakou tu netěsnost a přisává to vzduch....zkontroluj komplet vedení a palivovy filtr..... Citovat
Podlesny Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 Ahojte, všetci, tak som dal na radu jedného môjho kamaráta a pošpáral som sa v nádrži, vyčistil sieťku na sacom tuneli v nádrži a ešte pre istotu som pred tankovaním nalial zimné aditívum. Zdá sa, že je to vyriešené, lebo odvtedy mám bezproblémové štarty a za jazdy to neskapalo ani raz, a tom naschvál nechal šoférovať moju priateľku celý týžden. A nesťažovala sa. Citovat
Podlesny Odesláno 24. říjen 2009 Autor Odesláno 24. říjen 2009 a tá istá sieťka z druhej strany ... Citovat
Podlesny Odesláno 11. listopad 2009 Autor Odesláno 11. listopad 2009 Heh, takže môj problém aj naďalej pokračuje. Všimol som si že auto mi ráno naštartuje v poriadku, bez najmenšieho zaváhania, pre istotu postojím a zohrejem a potom sa nič nedeje, včetko ide ako hodinky. Poobede, keď z práce odchádzam, je niekedy štart obtiažnejší, to znamená, že mi pomalšie pretáča, a keď naštartuje, tak idú asi najprv iba 3 valce a potom je ten chod motora dosť pochybný. Ale keď postojím, tak problém není. Ale keď nepostojím, tak ako dnes, tak asi po 100-200 metroch to začne pomaly na voľnobehu strácať otáčky. Zastavil som, ale motor som nechal bežať. Začal skapínať, tak som trošku šliapol na plyn. Ten reagoval s určitým oneskorením, ktoré sa pri normálnom chode neprejavuje. Ako som mu nechal trošku vyššie otáčky, tak som počúval, že aj v tom chode motor asi tak raz za 10 sekún vynechal. Hoci len kratučko, ale všimnúť si to nebol problém. Keď som pustil pedál tak voľnobeh okamžite padal a tak som mu zase pridal a takto som to skúsil pár krát až som to vzdal a motor som kľúčom nedobrovoľne vypol. Po či už dobrovoľnom, alebo samovoľnom vypnutí motora je naštartovanie najobťažnejšie. Obvykle to ide asi na druhý krát, chod je zo začiatku problémový, ale po chvíli to prejde a nič sa nedeje. Auto ide v pohode. Samozrejme som v obavách aj naďalej, že či to náhodou nezačne dochnúť. Viac-menej sme už presvedčení o kúpe druhého vozidla, ale chcel by som aspoň dostať akú-takú odpoveď. Ďakujem Citovat
P607Olda Odesláno 11. listopad 2009 Odesláno 11. listopad 2009 Skús si dať naftu do fľašky a hadičku rovno do filtra nafty, či to bude takto blbnúť. Myslím, že máš upchatý prívod, alebo nasáva falošný vzduch. Alebo si kúp 6 m hadičky a natiahni ju vonkom auta z nádrže (cez uzáver), do filtra nafty (pre pokus - tým sa uistíš, že je chyba v prívodnom potrubí). [upravil dne 11.11.2009 P607Olda] Citovat
miso605 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 ked nie daj si pozriet strekovanie,tiez mi to raz robilo a dal som si so pozriet a odvtedy nic,robil to znamy tak ma to stalo pivo... Citovat
razzo Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 ja by som pozrel aj palivovy filter ci neni zasvineny, lebo ked si mal hento na tych obrazkoch v nadrzi, tak nechcem vidiet co mas vo filtri :DDD Citovat
P607Olda Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Ale aj v prívodnej hadičke/rúrke... Citovat
VP605 Odesláno 17. listopad 2009 Odesláno 17. listopad 2009 Měl jsem svého času-loni v zimě podobný problém na 2,5TD. Po všemožných laboracích pomohlo napojit přívod nafty z nádrže přímo na palivový filtr.(Došlo k vyřazení palivového termostatu a předehřevu nafty. I v -15°C starty dobré, chod pravidelný.) Od té doby OK. Jen pro dokreslení-když to chcípalo, pomohlo z počátku pumpování ručním dopravním čerpadlem, po zahřátí motoru bylo vše celkem dobré. Citovat
Podlesny Odesláno 18. listopad 2009 Autor Odesláno 18. listopad 2009 VP605 ďakujem za tento postreh, s tým pumpovaním súhlasím, aj keď nie vždy to pomôže rozmýšľam nad tým, že ten predhrev odpojím, ale nie som istý Citovat
Podlesny Odesláno 18. listopad 2009 Autor Odesláno 18. listopad 2009 A ešte, kde najdem palivový termostat? Citovat
P607Olda Odesláno 18. listopad 2009 Odesláno 18. listopad 2009 Pozri, jak stým vybabral Durko: Jak pozerám, na XM 2,1 TD žiaden palivový termostat nebol [upravil dne 18.11.2009 P607Olda] Citovat
VP605 Odesláno 20. listopad 2009 Odesláno 20. listopad 2009 No nevím, zda je na 2,1 , ale na 2,5 je kousek pod palivovým filtrem, mírně - cca 6 cm směrem ke kabině. Jdi po palivových hadicích od nádrže v motorovém prostoru a uvidíš, co tam je. Pokud je na motoru předehřev paliva, je podle mne nutné zabránit abnormálně vysoké teplotě paliva. jinak by výrazně klesla dávka paliva vlivem změny měrné hmotnosti takže termostat. Se změnou teploty paliva si poradí z pohledu dávky až novější motory s \"inteligentní\" ECU Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.