DAN2 Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Ahoj, tak mě postihlo nějaký vrzání ze zadní nápravy, je to takový skřípání jak když je něco přidřenýho. Něco jsem tu o zadních nápravách četl, ale nic nebylo na 406ku. Dá se někde něco namazat nebo musim dát vydělat servisu? To by člověk neřek, co udělá pravá česká zima s francouzem Citovat
Mirda Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 dělá mě to samé moje 306 a myslím si, že 406 má skoto stejnou zadní nápravu. Takže v servisu mě řekli že výměna ložiska a čepu to spraví. A je to pěkná cenová pálka....( Citovat
Radek V. Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 To Mirda: 406ka ma uplne jinou zadni napravu..... dej to nekam do servisu, at ti to omrknou a pak uvidis. Takhle po netu to neni vzdy presne...... Citovat
DAN2 Odesláno 8. duben 2004 Autor Odesláno 8. duben 2004 Já jsem spíš myslel, jestli to není nějaký obecný problém 406ek jako třeba u 405ek a jestli se ví co s tim a za kolik. Asi půjde chlapec z domu, to je furt něco, kdyby se mi to auto tak moc nelíbilo, už bylo dávno vpr*eli. Citovat
Radek V. Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Neves hlavu, do kazdeho auta budes cpat penize......musis se smirit s tim, ze auto je nejdrazsi a nejnarocnejsi clen rodiny... Citovat
Musketier Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Řeším to teď taky, při přejíždění nerovností, to strašně vrže. Začlo to už na podzim, v zimě to přestalo (zřejmě vlivem níkých teplot) a teď opět začlo. Taky jsem si myslel, že se to řeší obecně nějakou repasí jako u 205,405. Je tady nějaký 406kař, který se s tímto setkal? Citovat
Guest Ludweek Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 uplne mimo misu...ale jsou na 406 taky disky s dirama 4x108??? Citovat
Ferry Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Taky taky, 406 ma disky 4*108 Jinak k ty naprave, nevim jestli jsi uz prohlizel treba nejakou 405 a srovnal to se 406 ale kdyz vlezes pod 405 tak uvidis napravnici napric pres cely auto a na ni zaveseny ramena, kde prave loziska toho zaveseni odchazi, kdezto u 406 je kazdy kolo zaveseny zvlast na trojuhelnikovych ramenech, takze tam tyhle problemy s lozisky nejsou, ovsem co tam muze vzat netusim, nejlepe zvednout to na zvedak a at se na to nekdo podiva Citovat
Musketier Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 Podívej, na válcích na STK nevrže nic, to samé na zvedáku. Maximálně, když auto stojí a ty se opřeš do kufru a zkusíš auto propérovat. Jsem z toho smutný Nevěřím, že to nikoho dalšího nepotkalo Citovat
Rebik Odesláno 8. duben 2004 Odesláno 8. duben 2004 často odejde nějakej stabilizátor, ale vysledovat jaký, je otázka na půl den, vždycky něco na heveru demontovat, projet auto, zase zkusit něco jiného .... až se to najde, už jsme to řešili. Citovat
petrolinecek Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 začínám pochybovat o tak vysoké kvalitě 406tek jak se všude píše... Asi jsou dobrý do určitýho opotřebení a potom se to asi kadí úplně všechno najednou... Citovat
Ráďa Odesláno 9. duben 2004 Odesláno 9. duben 2004 co se divíš na těch našich tankocestách zničíš všechno jedině snad V3Ska by to přežila možná Citovat
kremenak Odesláno 12. duben 2004 Odesláno 12. duben 2004 Jednoduchá pomoc. To vrzání pravděpodobně dělá spodní čep ramene. Měl jsem ten samý problém, strašné vrzání, které bylo za jízdy slyšet i uvnitř vozu. Orig. čep stojí 900 Kč. Já jsem ho ale zatím nevyměňoval, protože stačilo odšroubovat šroub, co prochází spodním ramenem a štítem kola, rameno stlačit dolů, oddělat prachovky z obou stran, které jsou připevněny stočenou pružinkou a vnitřek čepu namazat olejem s grafitem. Práce cca na půl hodinky. Preventivně jsem namazal i druhou stranu. Je to už více jak rok, co jsem toto provedl a zatím mám klid a tak se do výměny nehrnu. Citovat
DAN2 Odesláno 13. duben 2004 Autor Odesláno 13. duben 2004 To kremenak: Teď o víkendu jsem udělal něco podobnýho, sundal jsem zadní kola, koupil vazelínu ve spreji, prohlídl všechny čepy a uložení všeho co se hejbe (je tam toho hafo), očistil a snažil se to přes takovou trubičku co byla k tomu spreji dostat pod ty gumičky a přestalo to, jsem jen zvědavej, jak dlouho to vydrží. Nikde jsem nenarazil na nějakou zpuchřelou nebo prodřenou gumičku, bylo to v celkem ok stavu. Můžeš nějak blíž popsat umístění spodního čepu ramene? Je tam toho fakt dost. Dotaz: Do zadního bubnu vede lanko od ruční brzdy, trubička od brzd a ještě jedna trubička, je taková měkká, připadá mi to jako kdyby v tom byli nějaký dráty, co to je? Je to k ABS? Citovat
Kantor Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 U mne je to závada samoopravitelná. Jednou za rok to vrže a po nejbližším dešti to zase přestane. Už se s tím netrápím. Namaž to a do servisu nechoď. Citovat
Freedom Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Jak tu píšete - měl jsem na 406 ten samý problém - důkladné promazání všeho co se trochu hýbe a už více jak rok klid - v servisu mi samozřejmě řekli že je nutné vyměnit na co si jen vzpomněli. Citovat
vícha Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 to Dan2: To by mělo být ABS, do jednotky ABS vedou čtyři snímače, od každého kola jeden.. [Editován dne 13/4/04 vícha] Citovat
Musketier Odesláno 13. duben 2004 Odesláno 13. duben 2004 Tak to sedí, v jednom vydřiduch servise, kde mě zatím natáhli jak to šlo, vyčíslili, co vše je asi špatné aniž by to viděli a jak dlouho jim tam budu muset auto nechat atd Soused mechanik slíbil opravu do hodinky, říkal, že ví o co asi jde a něčím to prostříkne (vazelína,WD?) Jsem zvědav Citovat
petrolinecek Odesláno 14. duben 2004 Odesláno 14. duben 2004 Tak panove, je to uz tady, prave vcera me zacala vrzat jako starej gauc taky zadni naprava... Je to fakt sila, jako stara pruzina.Jelikoz jsem se vratil domu do 21 hod,jeste jsem se na to nedival, ale dnes jsem s tim jel a je to fakt dost sila, pomalu se otacej lidi na ulici. Delato jen pravej zadek,zkusim teda promaznout vse co jde a pak dam vedet. Citovat
petrolinecek Odesláno 15. duben 2004 Odesláno 15. duben 2004 Včera odpolko jsem vlezl pod auto, všechno prostříkal WDčkem a nic se nezlepšilo.Ten zvuk opravud ale vychází z čepu, kde je ukotveno rameno zadní nápravy. Jediná možnost je asi fakt to rozdělat a vše promazat přímo dovnitř. Nejsem si ale jist zda to zabere jen té půl hoďky, jak se tu psalo.... No uvidíme, asi se toho chce nebát.Jen doufám, že až vyTuknu kolík (šroub) tak že se to nějak nevzpříčí a že to zase dostanu nazpět. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.