xytron Odesláno 5. říjen 2008 Odesláno 5. říjen 2008 Přidám další radu při výskytu této chyby Chyba ABS/ESP/ASR Počítač mi vyhodil tuhle chybu minulý týden, v pugeotu po napíchnutí zjistili chybu v kabelu na levym zadnim kole prý je to docela častá závada tak to sem dávám cena kabelu 980Kč Citovat
Rogi Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Tuto chybu mi to hlásilo také, po vytažení brzdového spínače a vyčištění kontaktů se již hlášení neobjevuje. Citovat
drsnej márvin Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Rogi a byl si na diagnostice, pokud jo, tak co ti zjistili ???? A ten brzdový spínač je kde ???? pls Citovat
AnotherOne Odesláno 7. říjen 2008 Odesláno 7. říjen 2008 Původně zaslal: drsnej márvin Rogi a byl si na diagnostice, pokud jo, tak co ti zjistili ???? A ten brzdový spínač je kde ???? pls Brzdový spínač je na pedále brzdy. Sú tam dva jeden spínací na svetlá a druhý rozpínací na tempomat. Citovat
xytron Odesláno 7. říjen 2008 Autor Odesláno 7. říjen 2008 U mě to spínačem nebylo na diagnostice to rovnou vyhodilo kabel vzadu a je magnetickej takže nevim jak s tim čištěnim kontaktů Citovat
Guest Repik Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Mám problém s ESP, kokrétně po nastartování se mi rozsvítí kontrolka závady ESP. Byl jsem na diagnostice a tam se objevola chyba snímače úhlu řízení. Můžete mi prosím poradit jestli to má souvislost s ESP, kde se ten snímač nachází, kde by se dal sehnat a kolik by to asi stálo? Nebo budu muset navštívit autorizovaný servis. Za jakoukoliv dobrou radu děkuji. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Nachádz sa pod volantom na riadiacej tyči. Je to pekne drahá záležitosť, presná cena je v servisboxe. Návšteva servisu ťa ale neminie minimálne na skalibrovanie cez diagnostiku po výmene. Citovat
Guest Repik Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Můžeš mi sem prosím tě dát odkaz na ten servisbox, nějak se mi to nepodařilo najít. nebo mi tu cenu napiš a popřípadě kde bych to sehnal. Dík Citovat
BoneDaddy Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: Repik Můžeš mi sem prosím tě dát odkaz na ten servisbox, nějak se mi to nepodařilo najít. nebo mi tu cenu napiš a popřípadě kde bych to sehnal. Dík Věci ohledně serviceboxu jsou ZDE. Citovat
Guest Repik Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Potřeboval bych ještě poradit na strákách servisboxu jsem se zaregistroval ale moc se v nich nevyznám, nevím do jaké skupiny či podskupiny zařadit ten snímač úhlu řízení a nevím kde hledat ceny dílů. Jsem zde nový tak děkuji za trpělivost. Citovat
Milhaus65 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Náhrádní díly, palubní deska-volant, pod volantem COM, počítej tak 12-14 t kč. Citovat
Guest Repik Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Tak to je pěkná pálka. V případě že to neopravím na co to má vliv a nemůže se poškodit něco jiného. Citovat
HonzaT Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Snímač úhlu natočení volantu je součástí páček pod volantem,tedy mění se úplně celé s oběma páčkami na stěrače i světla. Ale nemusí být vadné. Zkus zajet na originální diagnostiku,ať Ti zkusí snímač zkalibrovat. To se musí při kažké výměně páček se snímačem,nebo nějakém jiném zásahu na ESP,nebo také například po výměně čepů na přední nápravě. Můžeš mít volant pak nakřivo a hodí to závadu. Jinak,sám s tím neuděláš nic. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: HonzaT Můžeš mít volant pak nakřivo a hodí to závadu. To nebude pravda. Ono totiž nevie akú máš polohu kolies voči volantu. Tj keď máš volant nakrivo predpokladá, že zodpovedajúco sú natočené aj kolesá. Mimoto bol tu aj jeden prispevok, ktosi mal problém s nesúmerným ESP - do jednej strany zaberalo skôr ako do druhej a žiadnu závadu to nehlásilo. Problém bol že snímač nebol skalibrovaný, teda kolesá boli pootočené hoci snímač myslel že je uhol nulový. Citovat
Guest Repik Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 S ESP jsem nic nedělal ani čepy nemám měněné, už objednaný na diagnostiku v Peugeotu tak jsem zvědav co mi tam řeknou. Potom dám vědět na fóru jak jsem dopadl pro další využítí. A všem děkuji za příspěvky. Citovat
HonzaZ Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 2Repik: přesně tento problém jsem měl. ESP svítilo, na diagnostice zjistili závadu snímače úhlu natočení volantu. Zkoušeli to zkalibrovat, ale nic. Nakonec jsem vyměnil COM a nechal si ho v servisu na diagnostice přihlásit a zkalibrovat. Od té doby chodí bez problému. Cena COMu byla tenkrát asi 9600,- Kč, ale na SW je myslím trochu dražší. Citovat
Guest Repik Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 Píšu jak jem slíbil, byl jsemv servisu Peugeot na opravu vadného snímače úhlu řízení (svítila kontrolka závady ESP) vyměnili mi celé ovládání pod volantem. Výměna trvala asi hodinu. Celková cena součástky včetně kalibrace a diagnostiky byla 11.500,-Kč. Po opravě vše funguje jak má. Pokoušel jsem se sehnat opravu mimo značkový servis, ale bezvýsledně nepodařilo se mi sehnat součástku ani servis kde by to provedli tak zůstala jen možnost u Peugeotu. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 Dúfam, že si si ten starý COM nechal na pokusy. Menili ti aj s páčkami alebo ti dali staré? Citovat
Milhaus65 Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 COM je komplet i s páčkama, solo je jen tempomat a radio. Citovat
AnotherOne Odesláno 21. leden 2009 Odesláno 21. leden 2009 Aha takže keď je v prdeli páčka smeroviek tak treba meniť celý COM aj so snímačom. Pekne vymyslené. Myslel som, že všetky páčky sú napichovacie. [upravil dne 21.1.2009 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.