Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

\"Klapka vzduchu\"-motorek-výrobní vada?

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se do toho dostal, a dokonce se mi porařilo kleštěmi vytočít ten obrácený šroub vlevo v zadu :D

akorát jsem zjistil jiný problém, nemám ulomené zuby , ale tu osičku která tím točí. uz jste měl někdo rozebryný ten motorek, mám strach že při otevření na mě vyskočí pérka a kolečka a bude se to blbě dávat dokupy.

Odesláno

Nechci se chlubit:mad:,ale přesně takto jsem to měl přesně ulomené.Měl jsem jeden na víc co jsem sehnal,ale byl krátký káblík a nechtělo se mi ten konektor stříhat a pájet tak jsem je oba rozebral a prohodil kolečka,složil a už funguje.Jen nevím jak dlouho aby se nepakoval ten samý defekt!

Odesláno

takže namontováno, udělal to grrrrrr prásk prostě urvané!

zjistil jsem že motorek se vždy otočí o 360+180° takže to urve vzdycky :( prostě při zvýšeném odporu to nevypne :(

Dano406: prosím nechceš se mrknout jestli ti to funguje. nebo se to znovu urvalo?

Odesláno

Zatím mě to funguje,ale musím se přiznat že strach byl velký,tak jsem to tam implementoval dost dlouho.Dal jsem si záležet na tom aby ty výlisky na tom 1/2 kole pasovaly do toho protikusu.Také sem si všiml toho točení o víc jak 360°,tak proto ta drbárna.

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

mám dojem že to tu někdo řešil mikrospínačema:myslim

dojem mas spravnej, byl jsem to ja a je to popsano nekolik prispevku nahore v tomhle vlakne ;) O kez by vsichni cetli cele vlakno a ne jen posledni dva prispevky :D

• O 2 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

takže jsem zapojil ty miktospínače at to vypíná, a oběvil se další průser. Když zapnu vnitřní okruh, tak po odstavení napětí mikrospínačem se zastaví ok, ale když počkám 10s a chci vnitřní okruh vypnout tak to nejde, na nic to nereaguje a je tam pořád cca 10V, když jsem mikro vypínač spojil tak se to zase rozjel. Zajímavé že do 10s to funguje super. Sem z toho jelen.

Odesláno

mmmb: problem je v tom ze ten motorček je riadeny napätim a kedze je len dvojvodicovy a aby chodil do oboch stran (otvaral a zatvaral klapku) tak riadiaca jednotka meni polaritu. Ja som to vyriesil celkom jednoduchym sposobom ;).

Potrebne suciastky: 2x Relakto - 12V, staci 24V/1A (povodne som mal objednane jedno dvojcievkove ale nedoslo)

2x usmernovacia dioda - postacuje 1A

2x mikrotlacidlo - KSM612B - pouzite najme kvoli uchyteniu na motorceku

asi 5x4 cm dierkoveho plosaku + mala krabicka

prepojovacie kabliky - dlzku si nepamatam ale viac ako meter to nebol :D

Ak bude zaujem fotku a aj ilustracnu schemu tu hodim neskor :)

Odesláno

Tak jsem to vyřešil tím, že jsem na vnitřní okruh dal po vypnutí motorku svítící diodu, která pořád vybíjí vapětí které tam vyždy po 10s naběhne na 10V, to znamená že se vysvítí a je bez napětí, tím pádem se může přehodit polarita. Nerozumím tomu, ale funguje to. :)

Odesláno

takové to je schéma.

Pořád nechápu proč to tam dobíjelo na 10V ve směru otáčení na otevření vnitřního okruhu. jakoby se pořád dobíjel kondenzátor a po 10s to pustil do motorku. Po skratnutí se vybil a mohl zase přehodit +a-. ale zase po 10s se dobil takže tam bylo zase 10v a zase nebylo možné prohodit +a-

post-0-14109610601692_thumb.jpg

Odesláno

:super ...no tak to nechapem ani ja :myslim , potrebovali by sme vediet ako funguje ta vnutorna logika ...

Ja som mal zasa ten problem ze ked motorcek zopol mikrospinac tka uz so mtma nemal ziadne napätie bo mi prerusil obod...asi som pozil nespravne microspinace :) preto som to prerobil a dal tam aj relatka a odvtedy to beha paradne ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...