Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Povinné denné svietenie na Slovensku nebude (zatiaľ).

Recommended Posts

Odesláno

Tak dnes náš parlament nezrušil prezindentovo veto nového cestného zákona, ktorý mal platiť od októbra. Povinné denné celoročné svietenie, päťdesiatka v obci a cyklistické prilby sa odkládajú na neurčito...

[upravil dne 9.9.2008 AnotherOne]

Odesláno

je len otázka času,kedy najdu poslanci inú formu novelizácie teraz platného cestného zákona a svietiť budeme a bude aj 50-ka v obci aj všeličo iné:myslim

[upravil dne 9.9.2008 PaloLM]

Odesláno
Původně zaslal: PaloLM

je len otázka času,kedy najdu poslanci inú formu novelizácie teraz platného cestného záona a svietiť budeme a bude aj 50-ka v obci aj všeličo iné:myslim

Už našli. V októbri ten zákon predkladajú znova.

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ten odklad přileb na kola moc super není---ale každý cyklista by měl vědět,čeho si nejvíce cení :myslim

cudujem sa ze sa s tym vobec zakon trapi.. je na kazdom cyklistovi ci chce alebo nechce zit a podla toho sa rozhodne.. ja prilbu nosim

Odesláno

ta prilba na to cyklistovi by bol asi najmensi problem...horsie je to ked v noci neblikaju a nesvietia......bezny jav ludi chodiacich na nocnu a z nocnej cesta SALA-DUSLO a podobne.....ak ide pred tebou takyto cyklista a nedjboze ta osvieti protiiduce auto,a nevsimnes si ho...tak mu uz ani prilba nepomoze........

osobne by mali flojdi a podobny tvrdsie trestat podobnych samovrahov...pretoze v skutocnosti nevystavuju nehode len seba ale aj toho druheho .

A javiac sa mi pozdavaju dedkovci na starych ruskych bicykloch o 5:30 rano po ceste prvej triedy s plnym vrecom lucerky cez korman....to su vazny blazni....takychto treba :bacha

Původně zaslal: PnR

Původně zaslal: ozzy1956

Ten odklad přileb na kola moc super není---ale každý cyklista by měl vědět,čeho si nejvíce cení :myslim

cudujem sa ze sa s tym vobec zakon trapi.. je na kazdom cyklistovi ci chce alebo nechce zit a podla toho sa rozhodne.. ja prilbu nosim

Odesláno

no ako uz chces donutit takych ludi aby si dali prilbu? mozno nejaka mega kampan.. rozdavanie prilieb zadarmo atd :P

inak musim povedat ze prilba ma uz raz toto leto zachranila.. a aj pekne ryhy na nej ostali, skoda len ze som na lakti kolenach a chrbte nemal nic :P ale uz jazdim opatrnejsie

Odesláno

Je vidět, že to má Slovensko v hlavě v pořádku a není pro denní svícení. Je to bllbost, kterou zrušilo i Rakousko. Není pravda, že to sníží nehodovost jen zatíží životní prostředí.

Odesláno

Tohle by byla pravda, kdybys byl na silnici sám. Jenže obvykle nejsi a v tu chvíli to, zda máš nebo nemáš helmu není tak docela jen tvůj problém. Ve chvíli, kdy pojedeš na kole bez helmy a někdo tě srazí (jiný cyklista, projíždějící auto....) tak nešťastně, že spadneš na hlavu a její zranění bude fatální, výsledkem bude obvinění viníka nehody ze zabití. Zatímco pokud bys helmu měl, šlo by o ublížení na zdraví.

Takže vlastně každým svým rozhodnutím o tom, jestli helmu ano nebo ne, rozhodují cyklisti nejen o svém životě....

Odesláno
Původně zaslal: Čeněk

Je vidět, že to má Slovensko v hlavě v pořádku a není pro denní svícení. Je to bllbost, kterou zrušilo i Rakousko. Není pravda, že to sníží nehodovost jen zatíží životní prostředí.

Povinne sa u nas svieti zimnom obdobi, ale vacsina to aj tak dodrzuje cely rok.

S tym svietenim by som az taku vedu nerobil, ale kto si bude zvykat na tu 50km/h:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Čeněk

Je to bllbost, kterou zrušilo i Rakousko.

:D:D díky, jeden z nejlepších dneska. Přečetl jsem to třikrát a ten konec je nejlepší - prej \"i Rakousko\". :D

Odesláno

Co se týče celodenního svícení - absolutně nechápu komu a proč to vadí??? Já jsem si zvykl svítit ještě dávno před tím, než to bylo uzákoněno a beru to jako jednoznačný přínos.

Co se týče neosvětlených cyklistů - je fakt, že když jsem jezdil s manželkou do Nových Zámků, tak jsem měl cyklistů kolem Galanty a Šaly fakt plný brejle (a děkuju okolnostem, že jsem žádného nesejmul).

Na obranu Slováků - neděje se to zdaleka jen na Slovači, když jsem se po jedné takové cestě zastavil u známých na Moravě a vztekal se, že jsem zase potkal X neosvětlených cyklistů, bylo mi kamarádkou řečeno: \"Co šílíš, si myslíš, že já mám na kole blikačku??? Víš, jak by se mi v robotě smáli???\" Totálně mě tehdy odzbrojila

Odesláno

cyklisti su taky isty ucastnici cestnej premavky ako ostatne auta, a ak by ma niekto zrazil a vina by padla na toho co nabural do cyklistu, mal by niest nasledky, ak ho usmrtil tak by mal dostat adekvatny trest.. predsa len mal davat vecsi pozor..

btw po asfaltke jazdim celkovo asi tak 10% aj to len preto ze je to sucat cyklotrasy

Odesláno

cyklisti su taky isty ucastnici cestnej premavky ako ostatne auta, a ak by ma niekto zrazil a vina by padla na toho co nabural do cyklistu, mal by niest nasledky, ak ho usmrtil tak by mal dostat adekvatny trest.. predsa len mal davat vecsi pozor..

Snad to není reakce na můj příspěvek o helmách, protože jestli ano, musím konstatovat, že tento můj příspěvek zůstal nepochopen.

Odesláno

Ano, jde o to, že jako cyklista bez helmy můžeš způsobit problémy nejen sobě, ale i ostatním. Soudce (resp. státní zástupce) totiž nebude řešit tvůj podíl viny (kolikrát ani není co řešit, když cyklista nepřežije) ale přitom tvůj podíl je nezanedbatelný. Nevzal sis helmu, tím ses vystavil riziku. A viník ze bude zodpovídat z následků, to je z toho, co způsobil - bez ohledu na to, že se ten druhý choval nezodpovědně. Je to jako jezdit v autě bez pásů. .

Odesláno

trefne prirovnanie.. pasy su tiez povinne a niektory ludia si ich nepriputavaju, je to ich volba tak isto ako je volba cyklistu nedat si helmu.

helma je dobra vec a nosim ju, otcovi zachranila zivot, mne zachranila zivot.. je to dobra vec ale niektorych ludi nepresvedcis na take veci..

mozno o takych 10-20 rokov ked sa posunu generacie to zacne byt viac samozrejme..

priatelka spominala ako bola au-pair vo svajciarsku a tam mal kazdy jeden clovek na hlave helmu, ci decko ci starec.. pritom maju prilby povinne do 12 rokov

Odesláno

Já bych si s Tebou dovolil poněkud nesouhlasit.

Pokud si myslíš, že přilba či poutání je pouze volba toho dotyčného - TAK MOJE VOLBA ALE URČITĚ NENÍ TAKOVÉHO ČLOVĚKA DOTOVAT, PLATIT ZA NĚJ NEMOCENSKOU ČI MU PŘISPÍVAT NA INVALIDNÍ DŮCHOD (takový exot nechť si pak vše platí sám - léčbu, ušlý zisk i ten invaliďák a pokud na to nebude mít, pak samozřejmě exekuce na majetek).

TÝKÁ SE SAMOZŘEJMĚ I FEŤÁKŮ, KUŘÁKŮ A DALŠÍCH POCHYBNÝCH EXISTENCÍ.

[upravil dne 9/9/2008 Medvěd]

Odesláno

odvody su rovnako velke stale, tak to mas asi jedno nie?

btw celkom dobry pribeh :)

Klasická verze:

Mravenec pracuje celé dlouhé horké léto; postaví si dům a vytvoří zásoby na zimu. Cikáda si říká, jak je mravenec hloupý, takové pěkné počasí a mravenec se jen dře. Směje se, tancuje a užívá si. Pak přijde zima, mravenec se schová do tepla domu a pochutnává si na zásobách, zatímco cikáda se třese zimou a bez jídla brzy umře.

-------------------------------------------

Současná verze:

Mravenec pracuje celé dlouhé horké léto; postaví si dům a vytvoří zásoby na zimu. Cikáda si říká, jak je mravenec hloupý, takové pěkné počasí a mravenec se jen dře. Cikády se smějí, tancují a užívají si. Pak přijde zima, mravenec se schová do tepla domu a pochutnává si na zásobách.

Cikády, třesoucí se zimou vyhladovělé, zorganizují tiskovou konferenci,

na které se táží, kde vzal mravenec právo na to být v teple a dobře živený, zatímco jiní, méně šťastní, umírají zimou a hladem. Televize uvede vše v přímém přenosu, ukazuje třesoucí se cikády a záběry mravence, jak si v teple útulného domova vychutnává dobroty všeho druhu. Televizní diváci jsou pobouřeni faktem, že v tak bohaté zemi jsou někteří ponechání utrpení jako chudinky cikády, když si jiní žijí v přepychu. Interpelují vládu, aby zvýšila mravenci daně, musí přece odvádět spravedlivý díl. Na základě výzkumu veřejného mínění vyjde zákon o ekonomické spravedlnosti a zároveň antidiskriminační zákon se zpětnou platností. Daně jsou zvýšeny, mravenec dostane pokutu za to, že nezaměstnal cikády a je mu finančním úřadem zabaven dům, protože nemá peníze na zaplacení daní ani pokuty. Mravenec emigruje do Lichtenštejnska. Televize připraví další reportáž, tentokrát o obtloustlých cikádách, kterým nyní docházejí mravencovy zásoby a to přesto, že jaro je ještě daleko. Bývalý mravencův dům, nyní \"vybývaná\" sociální ubytovna pro cikády, chátrá za nezájmu cikád i vlády. Vládě je vytýkána nedostatečná sociální podpora a je vytvořena speciální komise s náklady deset milionů . Mezitím některé cikády zemřou na předávkování a tisk ještě více podtrhuje nutnost starat se o sociální nerovnost a hlavně o cikády.

------------------------------------------------------------

Slovník cizích slov:

mravenec = normální pracující člověk

cikáda = každý si domyslí

Odesláno

Ah medvede... Niekedy to troska prehanas.

To mozme tiez povedat ze prestaneme dotovat stavebnych robotnikov pretoze maju omnoho viac urazov ako bezny kancelarsky zamestnanec.

To ze nepriklad nechces dotovat fajciarov, to je sice pekne, ale pravda je taka, ze oni dotuju teba nakolko spotrebana dan za cigarety je vecsia ako spotrebna dan za pohonne hmoty. A tie peniaze idu statu. Ver ze fajciar si na seba zaroby, a co dalej, zaroby i na inych ludi...

Dajme tomu ze skatulka stoji 60 Sk, s toho spotrebna dan je 30 Sk. Fajciar vyfajci skatulku denne. To je za mesiac 900 Sk a za rok 10 800 SK... Nech fajci 40 let a je to 432 000 SK. Nehovoriac o tom ze sa to stale zvysuje... Takze myslim si ze fajciar si neskorisu liecbu dobre predplati...

Samozrejme ze to ma mnohe nevyhody. Lenze na lehkou vahu nepripada ani to, ze keby neboli fajciari, nebol by tabakovi priemysel, a bola by vecsia nezamestnanost. Kdo by potom dotoval ty nezamestnane lidi ???

Kazda vec ma i ine stranky...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...