Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidi.

Chtěl bych vás požádat o názory, rady a hlavně i nějaký info o bezpečnosti tohohle auta,ale i praktický zkušenosti. Uvažuju o koupi - nabídka je 120 000kč a je to od kámoše s tím, že co bylo špatný, to opravil. Je to kombi v celkem dobrym stavu, nalítáno 110tis. reálnejch a nestočenejch km. Rok výroby je 2001. Když jsem koukal na euroNCAP testy, tak je tam 306 jen rv. 98. Tušíte, jestli od 98 do 2001 prošla 306tka nějakejma úpravama ? Jde mi teda hlavně o bezpečnost, protože vrstevníci z týhle nižší střední třídy tam na tom většinou byly o něco líp..

Každopádně doporučili byste tohle auto, například oproti Oplu Astra v dieselu rv 2001 ?

Díky všem

Odesláno

Oproti dieslový Astře bych ti ho doporučil určitě. Jezdil jsem ve firmě s Astrou G 1.7 dTi a byla to katastrofa, motoricky se to auto sra.o čím dál víc. A to bylo koupený jako nový.

Odesláno

myslim ze 306 bude bezpecnostou odpovedat mozno fabii?

dokonca sa mi zda ze fabia kombi vazi priblizne rovnako ako 306 hatchback..

v kazdom pripade auta z toho rocnika si myslim ze su rovnako bezpecne vzhladom na dnesnu dobu..

Odesláno
Původně zaslal: Radecheck

Rok výroby je 2001. Když jsem koukal na euroNCAP testy, tak je tam 306 jen rv. 98. Tušíte, jestli od 98 do 2001 prošla 306tka nějakejma úpravama ? Jde mi teda hlavně o bezpečnost, protože vrstevníci z týhle nižší střední třídy tam na tom většinou byly o něco líp..

V roce 2000 byl jen facelift skládající se hlavně z čiré optiky světel, kulatých mlhovek a plastových nástavců prahů. Dále byl zrušen motor TD a nahrazen právě HDi.

Z hlediska bezpečnosti byly do volitelné výbavy přidány boční airbagy - zde záležím zda je kamarád má. U HDi by dál měl mít na zadní nápravě kotoučové brzdy. To je další příspěvek bezpečnosti.

Oproti opelu hlavně nerezne.

Odesláno
Původně zaslal: RichVa

Rok výroby je 2001. Když jsem koukal na euroNCAP testy, tak je tam 306 jen rv. 98. Tušíte, jestli od 98 do 2001 prošla 306tka nějakejma úpravama ? Jde mi teda hlavně o bezpečnost, protože vrstevníci z týhle nižší střední třídy tam na tom většinou byly o něco líp..

V roce 2000 byl jen facelift skládající se hlavně z čiré optiky světel, kulatých mlhovek a plastových nástavců prahů. Dále byl zrušen motor TD a nahrazen právě HDi.

Z hlediska bezpečnosti byly do volitelné výbavy přidány boční airbagy - zde záležím zda je kamarád má. U HDi by dál měl mít na zadní nápravě kotoučové brzdy. To je další příspěvek bezpečnosti.

Oproti opelu hlavně nerezne.

Tyhle Astry už taky nereznou.. To je záležitost starších modelů. Jinak o tu verzi se 4ma airbagama jde a i vzdu jsou kotouče. Díky za info.

Odesláno

Je tady zmínka o Opelu-to je určitě 306 lepší,co se týká bezpečnosti tak není špatná,ale je to auto konstrukčně z roku 1993-v roce 1998 proběhly testy Euro NCAP-výsledek 3 hvězdičky,jinak Fabie má čtiři hvězdičky,ale spíše je překračuje,jako fanda Peugotu 306 musím říci co vím,Fabia je konstrukčně novější auto-je to jedno z nejbytelnějších malých vozů-viděl jsem několik nehod,znám spousta klempířů-má velmi tuhou karoserii a spousta lidem zachránila život,já jsem narazil se svojí předešlou 306 do vozu 307 na úzké silnici a levý přední nosník se ohne jak drát-říká se že 306 je měkká vepředu na tohle pak dál už to je dobrý-jel jsem 40 kmh a oprava za 30000.Je to dobrý auto,ale pokud mám 120000 Kč,už bych hlavně kvůli té bezpečnosti sahal po voze 307!!!

Odesláno
Původně zaslal: Jindras

Je tady zmínka o Opelu-to je určitě 306 lepší,co se týká bezpečnosti tak není špatná,ale je to auto konstrukčně z roku 1993-v roce 1998 proběhly testy Euro NCAP-výsledek 3 hvězdičky,jinak Fabie má čtiři hvězdičky,ale spíše je překračuje,jako fanda Peugotu 306 musím říci co vím,Fabia je konstrukčně novější auto-je to jedno z nejbytelnějších malých vozů-viděl jsem několik nehod,znám spousta klempířů-má velmi tuhou karoserii a spousta lidem zachránila život,já jsem narazil se svojí předešlou 306 do vozu 307 na úzké silnici a levý přední nosník se ohne jak drát-říká se že 306 je měkká vepředu na tohle pak dál už to je dobrý-jel jsem 40 kmh a oprava za 30000.Je to dobrý auto,ale pokud mám 120000 Kč,už bych hlavně kvůli té bezpečnosti sahal po voze 307!!!

307 by se mi taky líbila, ale to je auto o level výš a na to nemam. 120 tisíc by mi na ní rozhodně nestačilo :( tu 3o6 mám za 120 tis. s tím, že je komplet udělaná. Je to od kamaráda, kterej na ní najezdil pár tisíc, tudíž odhalil takový ty prvotní skrytý závady po prvním majiteli, všechno opravil a prodá mi odzkoušený auto. Jediný výdaje budou do přepisu.. dostanu k tomu i zimáky na plecháčích.. 3o7 seženeš v takovym stavu a s kolama atd. minimálně za 150 a myslím, že ani to by nebyl žádnej zázrak :( Nebo se mílím? Byl bych za to rád. 307 se mi líbí o dost víc a očividně bude bezpečnostně uplně jinde.. A ten kokpit je taky parádní. Ale já jsem na auta lama a sám si tak maximálně vyměnim stěrače a proto nechci auto, se kterym by byly neustálý problémy..

[upravil dne 4.9.2008 Radecheck]

Odesláno

To je jasný,záleží kolik člověk má,kdybych měl např.120000 hotově,tak si možná zbytek půjčím,306 je skvělé auto,ale ze 120000 začne obrovsky ztrácet na ceně-je to výběhový typ i když dobrý-já jsem si posledně řekl 306 chci,ale za dobrou cenu-koupil jsem 1.9 SLD sedan za 59000 a jsem spokojený-je to rok 1997,ale je to polovina co by stálo HDi v combu atd-já bych za 306 asi tolik nedal-myslím 120000...,ale je to fakt pěkný auto z tohoto roku...

Odesláno

To je jasný,záleží kolik člověk má,kdybych měl např.120000 hotově,tak si možná zbytek půjčím,306 je skvělé auto,ale ze 120000 začne obrovsky ztrácet na ceně-je to výběhový typ i když dobrý-já jsem si posledně řekl 306 chci,ale za dobrou cenu-koupil jsem 1.9 SLD sedan za 59000 a jsem spokojený-je to rok 1997,ale je to polovina co by stálo HDi v combu atd-já bych za 306 asi tolik nedal-myslím 120000...,ale je to fakt pěkný auto z tohoto roku...

A do čeho bys za ty peníze šel ?

řekněme, že potřebuju, aby už to bylo se zimákama obutejma na kolech, dobrý rádio a v blízký době by nemělo nastat to, že do něj budu cpát peníze.

respektive, když koupim jiný auto, tak musm brát něco za 100k a 20 vrazit do rozvodu, kapalin atd. znáš to.. A dejme tomu, že bych netrval na značce Pažout

Odesláno

řekněme, že potřebuju, aby už to bylo se zimákama obutejma na kolech, dobrý rádio a v blízký době by nemělo nastat to, že do něj budu cpát peníze.

respektive, když koupim jiný auto, tak musm brát něco za 100k a 20 vrazit do rozvodu, kapalin atd. znáš to.. A dejme tomu, že bych netrval na značce Pažout

Plně Ti rozumím a i souhlasím. Osobně bych raději koupil auto S JASNÝM PŮVODEM od kámoše, kde je předpoklad, že do něj nebudu muset nějakej čas investovat, než kupovat novější model s nejasným původem, nejistým stavem a předpokladem okamžitých investic.

Co se týče možnosti půjčky si na auto - POKUD TĚ AUTO NEŽIVÍ A NEPOTŘEBUJEŠ MÍT K PODNIKÁNÍ AUTO TŘEBA DO 4 LET STÁŘÍ, TAK JAKÝKOLI ÚVĚR NA AUTO OBĚHNI VELIKÝM OBLOUKEM. Brát si úvěr jen kvůli tomu, že 307a je novější model je podle mě nesmysl.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Plně Ti rozumím a i souhlasím. Osobně bych raději koupil auto S JASNÝM PŮVODEM od kámoše, kde je předpoklad, že do něj nebudu muset nějakej čas investovat, než kupovat novější model s nejasným původem, nejistým stavem a předpokladem okamžitých investic.

Co se týče možnosti půjčky si na auto - POKUD TĚ AUTO NEŽIVÍ A NEPOTŘEBUJEŠ MÍT K PODNIKÁNÍ AUTO TŘEBA DO 4 LET STÁŘÍ, TAK JAKÝKOLI ÚVĚR NA AUTO OBĚHNI VELIKÝM OBLOUKEM. Brát si úvěr jen kvůli tomu, že 307a je novější model je podle mě nesmysl.

Díky :) něco takovýho jsem potřeboval slyšet. Hrozně nerad bych udělal něco, čeho budu za měsíc litovat, tak se snažím zjistit, co se dá, abych věděl, jestli je to dobrá volba.

Jinak i takhle si budu muset vzít úvěr. Mám jen pár desítek tis našetřeno s tím, že to si chci nechat na případný opravy, nebo pro případ problému s penězma. Nerad si půjčuju a v úvěru jsem ještě nelítal, tak bych nerad narazil.

Jinak co do úvěru, doporučíte mi nějakou dobrou zkušenost s nějakou bankou?

[upravil dne 5.9.2008 Radecheck]

Odesláno

Opel urcite nie...a astru s 1,7 naftou, tak to uz vobec....boly dva typy motorov, jeden bol ich vlastny a druhy vyrabal niekto iny....ale viem ze na tich odchadzali cerpadla ako na beziacom páse.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...