Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si koupil xenony i do 406ky. Ale zdá se mi že to má nějaké divné rozptýlení, spolujezdocovo světl svítí moc do kraje vozovky, da se to nejak nastavit ? A tak celkove mi prijde ze to ma divny rozptyl, sviti to treba moc na jeden bod, nez aby to melo coloplosny rozptyl, mate to tak taky?

Muzete sem popr. nekdo hodit fotky jak to ma ;)

Guest minimaxa
Odesláno

:D:D:D bacha, někteří členové tady ti budou schopni rozmlátit světlomety, tak se s tím moc nechlub.

no a světla jsi nechal seřídit? i bez xenonů by se měla seřizovat 2x do roka ;)

Odesláno
Původně zaslal: ThorR

Tak jsem si koupil xenony i do 406ky. Ale zdá se mi že to má nějaké divné rozptýlení, spolujezdocovo světl svítí moc do kraje vozovky, da se to nejak nastavit ? A tak celkove mi prijde ze to ma divny rozptyl, sviti to treba moc na jeden bod, nez aby to melo coloplosny rozptyl, mate to tak taky?

Muzete sem popr. nekdo hodit fotky jak to ma ;)

Hm, to je starej nebo novej model 406?
Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Najskôr to bude tým že použitý svetlomet je riešený pre žiarovku a nie pre výbojku.

souhlas, ale hid sada je resena pro svetlomet bez cocky :roker:

Odesláno

Původně zaslal: AnotherOne

Kuš, iste to stopercentne došteluje.

...alebo doladí mračítkami :D

:super:D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Najskôr to bude tým že použitý svetlomet je riešený pre žiarovku a nie pre výbojku.

souhlas, ale hid sada je resena pro svetlomet bez cocky :roker:

Nemyslel som šošovku ale tvar odrazovej plochy a rebrovanie skla. Pri žiarovke stačí posunúť vlákno v ohnisku paraboly o 2 - 3 mm a už je tvar sveteľného kužeľa úplne iný.

Odesláno

to je starsi model bez cire optiky to jsem zapomnel dopsat, zitra si zajedu na technickou at mi to seridi, ja jen jestli to vubec pujde :)

No tak pokud nemáš čirý svetla tak se budeš muset smířit s tím že budeš oslňovat, žebrování na skle totiž láme paprsky světla a hází je všude možně, ty sice uvidíš perfektně ale odpadního světla na všechny strany bude mnoho a protože světlo z výbojky je hodně intenzivní tak ten kdo pojede proti tobě uvidí kulový a ty se modli aby přitom nevzal čáru do protisměru a do tebe, asi tak ke xenonovým výbojkám do nečirých světlometů, tam nemají co dělat. V poslední době to tam bastlí kde kdo, na silnicích toho potkáš mraky, a dost jich nechutně oslňuje i ve dne:(

[upravil dne 27/8/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

no ja jsem je mel i v Mitsubishi ktere taky nemelo cirou optiku, taky ten rozptyl nebyl dokonaly a mam vyzkouseno ze i kdyz ja jsem videl dobre, tak nikoho jsem neoslnoval,projel jsem se u naproti svem autu :D

A je nejaka moznost to sklo nebo plexi nebo co to je vyhladit?

[upravil dne 27.8.2008 ThorR]

Odesláno

no ja jsem je mel i v Mitsubishi ktere taky nemelo cirou optiku, taky ten rozptyl nebyl dokonaly a mam vyzkouseno ze i kdyz ja jsem videl dobre, tak nikoho jsem neoslnoval,projel jsem se u naproti svem autu :D

Tak možná myšivbuši má jiný světla, ale vim že u 406 to oslňuje, viděl jsem to na vlastní voči. Pak jsem teda chvilku neviděl nic, po pěti minutách fialový a žlutý fleky:D:D:D:D

K vyhlazení, někde se tu psalo že to někdo leští, ale je riziko že to rupne a myslim že psali že je to drahý, už nevim

Odesláno

Kdybych s tim oslnoval, tak s tim jezdit nebudu, mozna si myslite ze kecam, ale radsi nez oslnovat, tak to prodam. Nebo si pockam mesic, pac znamy mi poslal nabidku na cocky H7 a prej to je jednoducha montaz, coz by to vyresilo perfektne

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Tak možná myšivbuši má jiný světla, ale vim že u 406 to oslňuje, viděl jsem to na vlastní voči. Pak jsem teda chvilku neviděl nic, po pěti minutách fialový a žlutý fleky:D:D:D:D

K vyhlazení, někde se tu psalo že to někdo leští, ale je riziko že to rupne a myslim že psali že je to drahý, už nevim

JJ, musím souhlasit. Vždycky, když ke mě dorazí Pe.tr, tak než ho pozdravím, tak na něj řvu, že je prase a že oslňuje :D A to nemluvím, když za mnou tenkrát byl Ferry s Kdo. Ty když jeli od křižovatky a já čekal, že jim mávnu, tak jsem nevěděl, jestli jedou po silnici nebo pangejtem - jeden velkej bílomodrej flek, jako UFO :D Ale je fakt, že z pohledu řidiče, je to paráda. Krásně nasvětlená silnice:super

Odesláno
Původně zaslal: MJSytic

Původně zaslal: Radek Hurvajz

JJ, musím souhlasit. Vždycky, když ke mě dorazí Pe.tr, tak než ho pozdravím, tak na něj řvu, že je prase a že oslňuje :D A to nemluvím, když za mnou tenkrát byl Ferry s Kdo. Ty když jeli od křižovatky a já čekal, že jim mávnu, tak jsem nevěděl, jestli jedou po silnici nebo pangejtem - jeden velkej bílomodrej flek, jako UFO :D Ale je fakt, že z pohledu řidiče, je to paráda. Krásně nasvětlená silnice:super

rozumnej ridic nekouka do svetel protijedouciho auta ale na krajnici, rejp rejp :D:aut:roker

rozhodne takova Fabie s obyc halogenama oslnuje daleko vic, za vic jak pul roku na mne jeste nikdo z protijedoucich neblikal, to jen asi dvakrat kdyz jsem vcas nestacil prepnout dalkovy, ale to se nedivim, pac jelikoz mam 2x xenon potkavaci + 2x 55W halogen dalkovy + 2x 55W halogen pridavny dalkovy, tak na dalnici na rovnym useku dosviti asi tak 1.5km dopredu :D

[upravil dne 27/8/08 Ferry]

Odesláno

No ale tak to by se pri jizde to ohnisko menilo ne? a co jsem to mel na Lanceru tak to bylo porad stejne

Trochu sme sa nepochopili. Nešlo o pohyb za jazdy.

Tak napríklad. Keď je vlákno žiarovky presne v ohnisku paraboly tak je svetelný kužel 5 m pred autom široký 3 m. Ak ho posunieš 3 mm pred ohnisko tak v tej istej vzdialenosti bude kužel široký 5 m. Tieto čísla ber iba ako príklad princípu. Chcel som tým povedať že ak oblúk výbojky nieje presne v tom istom mieste ako vlákno pôvodnej žiarovky, prípadne je väčší, tak bude vyžarovaný svetelný kužel iný.

Je to veľmi zjednodušene povedané lebo celé to ovplyvňuje viac vecí. Napríklad veľkosť vlákna (oblúku pri HID), tvarovanie zrkadla, umietnenie zrkadla voči sklu, tvarovanie skla.... atď.

Ak chceš v noci lepšie vidieť tak bezproblémovým riešením sú kvalitné žiarovky. Ja používam Osram NightBreaker a som veľmi spokojný. Je to diametrálne odlišné ako obyčajné halogény. Možno by stálo za úvahu to vyskúšať.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...