AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Edison Původně zaslal: AnotherOne Nestačím sa čudovať. To som netušil, že aj v našich končinách je bežné nosiť so sebou zbraň. Snad tu nikdo nemluví o běžnosti... Spíše to možnosti. Minimálne traja v tomto vlákne zbraň nosia a to smrdí. Citovat
Kurt Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Co smrdí? Že někdo splnil všechny zákonné podmínky a nosí s sebou pistoli? Čím to smrdí? Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Smrdí to tým, že sa bojím vyjsť na ulicu a na niekoho krivo pozrieť aby mi to potom nevrátil guľkou. Nebudeš štvrtý? [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] Citovat
Marlin Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Smrdí to tým, že sa bojím vyjsť na ulicu a na niekoho krivo pozrieť aby mi to potom nevrátil guľkou. Nebudeš štvrtý? [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] ehm. Ja na tom nic zvlastniho nevidim. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008060105 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008060802 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008061506 Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Marlin Původně zaslal: AnotherOne Smrdí to tým, že sa bojím vyjsť na ulicu a na niekoho krivo pozrieť aby mi to potom nevrátil guľkou. Nebudeš štvrtý? [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] ehm. Ja na tom nic zvlastniho nevidim. http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008060105 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008060802 http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008061506 No nemyslel som práve vraždu za krivý pohľad, aj keď do zadku by streliť mohol. Citovat
Kurt Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Smrdí to tým, že sa bojím vyjsť na ulicu a na niekoho krivo pozrieť aby mi to potom nevrátil guľkou. Nebudeš štvrtý? [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] Zjevně o tom nemáš ani páru, ale názor už sis vytvořil. To nic, nejsi sám, takhle blbě to vidí většina společnosti. Bohužel. Víš, legální držitel není nebezpečný, nosí zbraň kvůli obraně a nebude střílet na nějaké Anothery, kteří si křivě dívají. Jestli se ti chce číst, tak mrkni na těchhle 13 řádků: http://www.gunlex.cz/?p=631 Jestli ne, tak si udělej další čárku. (a to ještě nevíš, kolik lidí nosí nůž) Citovat
AnotherOne Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Kurt Původně zaslal: AnotherOne Smrdí to tým, že sa bojím vyjsť na ulicu a na niekoho krivo pozrieť aby mi to potom nevrátil guľkou. Nebudeš štvrtý? [upravil dne 27.8.2008 AnotherOne] Zjevně o tom nemáš ani páru, ale názor už sis vytvořil. To nic, nejsi sám, takhle blbě to vidí většina společnosti. Bohužel. Víš, legální držitel není nebezpečný, nosí zbraň kvůli obraně a nebude střílet na nějaké Anothery, kteří si křivě dívají. Jestli se ti chce číst, tak mrkni na těchhle 13 řádků: http://www.gunlex.cz/?p=631 Jestli ne, tak si udělej další čárku. (a to ještě nevíš, kolik lidí nosí nůž) Pekné riadky, ruku na strdce - funguje to u legálnych držiteľov takto vždy? Uznávam, že sú situácie a zamestnania, kde to je pomaly nevyhnutnosť. Napr. byť taxikárom vo väčšom meste tak o tom uvažujem aj ja. Ale niektoré z príspevkov v tomto vlákne potvrdzujú, že stačí nedať smerovku a niektoré indivíduá sú schopné streliť ťa minimálne plynom. To, že zbraň drží legálne na tom nič nemení. Česť všetkým, ktorí sú ochotní prijať zodpovednosť vyplývajúcu z nosenia zbrane. Ja teda nie a to si myslím, že mám kľudnú povahu. Citovat
Kurt Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Aha, tak už chápu, kde je problém. Takhle: na držení plynové zbraně není nutný ZP, stačí věk nad 18 let. To znamená, že ten, kdo se ohání plynovkou, nemusí být - a často také není - držitelem ZP. Jinak řečeno: zatímco držitel ZP má za sebou zkoušky, zdravotní prohlídku a jednání s úřady, držitel plynovky má za sebou akorát nákup hračky a 18. narozeniny. Proto taky držitelé ZP nemají plynovkáře nijak v lásce (možná to platí oboustranně, ale nestřílí se kvůli tomu). Citovat
Guest Scratch Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Marcel505 No jak to popisuje Scratch, je jasné, že tam takhle neměl vjíždět. Jenže ráno v Počernicích to jinak nejde, a být ten kretén na jeho místě, asi by to udělal taky. Prostě kretén nechtěl, aby Scratch najel na hlavní... Snad mu to těma fakáče dostatečně naznačil. Myslím, že to bylo dostatečné, ale to najíždění co poté následovalo kretén přehnal (nehledě k tomu že kretén Scratche určitě viděl a Scratch ho nepřekvapil ani neohrozil ani neomezil). Obzvláště jestli jsi jel Scratchi 406kou, tak ten kretén asi neměl žádné pochopení pro tuning tak si s tebou chtěl pohrát. jel jsem 406tou :-(, shodou okolnosti uz ji lidi znaji a kolikrat me i pusti, o tunerich nemluve (ale par blbcu se taky najde :-) ) Marceli napsal jsi to krasne, dekuju, konecne to nekdo pochopil, snazil jsem se jen najet do rady jedoucich vozidel, abych co nejmene lidi omezil. Pak jsem se pouze snazil se mu a jeho autu a gestum vyhnout abych neprisel k ujme auta, plynovka byla nouzovy reseni, protoze ani po peti kilometrech (potom co jsem jej objel rodinnou zastavbou, a ocekaval, ze uz se ke me nedostane) me dojel a zacal zase ohrozovat a verte, ze to ohrozeni bylo, kdyby me jenom skrabnul, zastavil bych ho vlastnim aute hlava nehlava. Plynovka mela byt pouze sebeobrana, nez by tu svou stacil vytahnout, byl bych v coudu...... ja uz proste nevedel co delat abych ho odehnal pryc. to Prema: mel jsem sto chuti za nim jet, ale byl jsem tak vytocenej, ze by to dopadlo spatne, baseballka je v aute a jako byvaly hrac ji umim vic nez dobre pouzivat , takze jsem volil radsi druhou variantu, neresit to uz. U Shell jsem zastavil, zkontroloval auto a pokracoval do prace Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Ja neviem, ci niekto zvas okusil uz kvalitny plynovi naboj. Hovorite, ze ked vytiahnem plynovu pistol, a ten orpoti ma ostru nemam sancu a podpisal som si vlastnu smrt. Ale ved kym ju bude vytahovat ja strielat plynove naboje kludne mozem. Raz v zivote som mal moznost pri jednej sarvatke na jednej chate okusit co je to plynova pistol. Na nami objednanu chatu, kde sme sa bavili, prisli 4 individua, pod zamienkou, ze jeden z nich je majitelov syn, ze tam robime bordel, a ze mame okamzite ist prec a zaplatit pokutu 5000Sk. Samozrejme ze sa nam to zdalo cudne, nakolko chata bola 3 km od civilizacie, nablizku nic nebolo, takze hluk nemohol nikomu vadit. Tak sme povedali, ze pokial majitel nepride, tak nejdeme. Bolo nas tam asi 16. Potom se strhla vonku mensia sarvatka, az nakonec jeden z nich vytiahol pistol, a namieril na nas. Veru, vtedy mi nebolo vsetko jedno. Az nakonec pan vystrelil, ani som sa nenazdal a v silnych bolestiach som sa zvyjal na zemi, nevedel som asi o nicom... Co budem hovorit, paralizacia 100 percentna. (to uz potom zvysni ucastnici chaty volali policajtov - akteri usli, pritom naburali este do kamaratoveho auta) ale to uz je troska mimo temu. jedine co som tym chcel povedat, ze aj keby som ostru mal, nestihol by som nic spravit, pretoze jakmile on plynak vystrelil, to uz som nebol schopny nicoho, nieto este strielat s ostrej ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Kurt, ano pochopil si to spravne, len si to mozno spatne vykladas. Ked mas zbrojny pas, neznamena to, ze si automaticky rozumny a dobry strelec, ktory vie kedy ma zbran pouzit... To ako keby si povedal, ze vsetci co maju vodicky preukaz, na ktory robili samozrejme testy tiez, tak jazdia dobre a ohladuplne. Stale su medzi nimy hovada... Citovat
Kurt Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Jsou, ale ten poměr hovad (tebou použitý výraz) je u plynovkářů násobně vyšší, než u držitelů ZP. Logicky už jen proto, že držitelé ZP o zbraních musí něco vědět a jejich zbraně podléhají registraci - takže když udělají průser, je dost slušná šance, že se na ně přijde a oni přijdou o ZP. Zatímco plynovkáři mají pocit, že můžou všechno a nepřijde se na ně. Citovat
buml Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 No a jeste ke Kurtovu komentari pridam, ze v naproste vetsine pripadu si clovek Zbrojni prukaz neporizuje proto, aby o nej zahy prisel. Ale bohuzel vyjimky se najdou vzdy a vsude, nastesti u ZP je to procento velmi mizive. Citovat
Vvitty Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Vvitty a co teprve takova italie... tyden na sicilii mi stacil, dva roky se zadne zemi nepodarilo prekonat dojmy z jizd tam (pravda, nejezdim rumunsko, turecko atd...). to se povedlo az ted v Cine Když jsem byl v r. 1996 v Itálii, nemělo jsem žádný problém - pravda, nebyl jsem na Sicílii, jen v horní části (Benátky, Padova, Maranello, Pissa a dále po Riviéře Monako a Francie) no tak az te taxikar poveze s klidem protismerem v neprehlednych mistech, zatimco predjizdi nakladak pres plnou a podobne kousky (nejen u jednoho) tak uvidis Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Kurt Jsou, ale ten poměr hovad (tebou použitý výraz) je u plynovkářů násobně vyšší, než u držitelů ZP. Logicky už jen proto, že držitelé ZP o zbraních musí něco vědět a jejich zbraně podléhají registraci - takže když udělají průser, je dost slušná šance, že se na ně přijde a oni přijdou o ZP. Zatímco plynovkáři mají pocit, že můžou všechno a nepřijde se na ně. Kurto, v tom mas sice pravdu, ale musis myslet aj na to, ze ten zvyseny pocet hovad ty s plynovou pistolou zivot nezoberu. Je rozdiel ked pred tebou stoji clovek s plynovkou a vystreli, ako ked pred tebou stoji clovek s ostrou a vystreli. V prvem pripade padnes na zem a budes tak pul hodky paralizovan, zalezi od cloveka a od pouziteho naboja, potom sa ale postavis, bude te este neco bolet, ale proste to prejde. A na druhy den o nicom nevies. Ale ked ta niekdo trafi z ostrou, tak uz nevstanes, alebo v lepsim pripade skoncis v nemocnici ... A aby bolo jasno, i pre plynovkarov platia zakony. Pokial by scrutch na daneho cloveka vytiahol pistol, a ten by ho udal, mohol by zle skoncit. Plnyvu pistol musis nosit tak, aby ju nebolo videt, na ziadnom vyditelnom mieste. Cize zadne machrovani, ze ji mas za opaskem a zapravene triko. A muzes ju vytahnout jen v pripade sebeobrany. Pokial by si ju len tak na verejnosti ukazoval kamaradovi, a videli by ta policajty, tak mas dobry problem ... A osobne, by som na ulici radsej stretol za cely zivot 20 debilov co by na mna vystrelili s plynovky, ako stretnut za zivot len 1 krat debila ktory na mna vystreli s ostrej ... Citovat
Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: Kurt Jsou, ale ten poměr hovad (tebou použitý výraz) je u plynovkářů násobně vyšší, než u držitelů ZP. Logicky už jen proto, že držitelé ZP o zbraních musí něco vědět a jejich zbraně podléhají registraci - takže když udělají průser, je dost slušná šance, že se na ně přijde a oni přijdou o ZP. Zatímco plynovkáři mají pocit, že můžou všechno a nepřijde se na ně. Kurto, v tom mas sice pravdu, ale musis myslet aj na to, ze ten zvyseny pocet hovad ty s plynovou pistolou zivot nezoberu. Je rozdiel ked pred tebou stoji clovek s plynovkou a vystreli, ako ked pred tebou stoji clovek s ostrou a vystreli. V prvem pripade padnes na zem a budes tak pul hodky paralizovan, zalezi od cloveka a od pouziteho naboja, potom sa ale postavis, bude te este neco bolet, ale proste to prejde. A na druhy den o nicom nevies. Ale ked ta niekdo trafi z ostrou, tak uz nevstanes, alebo v lepsim pripade skoncis v nemocnici ... A aby bolo jasno, i pre plynovkarov platia zakony. Pokial by scrutch na daneho cloveka vytiahol pistol, a ten by ho udal, mohol by zle skoncit. Plnyvu pistol musis nosit tak, aby ju nebolo videt, na ziadnom vyditelnom mieste. Cize zadne machrovani, ze ji mas za opaskem a zapravene triko. A muzes ju vytahnout jen v pripade sebeobrany. Pokial by si ju len tak na verejnosti ukazoval kamaradovi, a videli by ta policajty, tak mas dobry problem ... A osobne, by som na ulici radsej stretol za cely zivot 20 debilov co by na mna vystrelili s plynovky, ako stretnut za zivot len 1 krat debila ktory na mna vystreli s ostrej ... Ten rozdíl je ovšem v něčem jinym: Jestliže na mě plynovkář vytáhne svou plynovku, řekněme že to stihnu, já v oprávněné obavě o svůj život (protože nemohu v dané situaci zkoumat, jde-li o plynovku, nebo o co (všichni víme, že jde o napodobeniny ostrých zbraní), vytáhnu svou legálně drženou zbraň a útočníka s plynovkou ve smyslu zákona zneškodním. Má smysl někomu mávat plynovkou před obličejem, zejména, když nemohu mít ani páru, jestli ten druhý nemá náhodou ostrou zbraň? Vždyť by ji použil zcela oprávněně. btw imho, těch debilů s plynovkama je přecijen nesrovnatelně více, než legálních držitelů ostrých zbraní, o debilech mezi nimi nemluvě. [upravil dne 27.8.2008 Edison] Citovat
buml Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Původně zaslal: Lubk0 Původně zaslal: Kurt Jsou, ale ten poměr hovad (tebou použitý výraz) je u plynovkářů násobně vyšší, než u držitelů ZP. Logicky už jen proto, že držitelé ZP o zbraních musí něco vědět a jejich zbraně podléhají registraci - takže když udělají průser, je dost slušná šance, že se na ně přijde a oni přijdou o ZP. Zatímco plynovkáři mají pocit, že můžou všechno a nepřijde se na ně. Kurto, v tom mas sice pravdu, ale musis myslet aj na to, ze ten zvyseny pocet hovad ty s plynovou pistolou zivot nezoberu. Je rozdiel ked pred tebou stoji clovek s plynovkou a vystreli, ako ked pred tebou stoji clovek s ostrou a vystreli. V prvem pripade padnes na zem a budes tak pul hodky paralizovan, zalezi od cloveka a od pouziteho naboja, potom sa ale postavis, bude te este neco bolet, ale proste to prejde. A na druhy den o nicom nevies. Ale ked ta niekdo trafi z ostrou, tak uz nevstanes, alebo v lepsim pripade skoncis v nemocnici ... A aby bolo jasno, i pre plynovkarov platia zakony. Pokial by scrutch na daneho cloveka vytiahol pistol, a ten by ho udal, mohol by zle skoncit. Plnyvu pistol musis nosit tak, aby ju nebolo videt, na ziadnom vyditelnom mieste. Cize zadne machrovani, ze ji mas za opaskem a zapravene triko. A muzes ju vytahnout jen v pripade sebeobrany. Pokial by si ju len tak na verejnosti ukazoval kamaradovi, a videli by ta policajty, tak mas dobry problem ... A osobne, by som na ulici radsej stretol za cely zivot 20 debilov co by na mna vystrelili s plynovky, ako stretnut za zivot len 1 krat debila ktory na mna vystreli s ostrej ... tys asi stale nepochopil ten zakladni rozdil, kterej se ti tu Kurt snazi vysvetlit. citace zakona ohledne plynovek a jim podobnych: Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet nebo nosit fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Zbraň kategorie D nebo střelivo do této zbraně může nabývat do vlastnictví a držet též právnická osoba. takze doopravdy KAZDEJ s platnou obcankou si ji muze koupit, kdezto zbran kat. B a C (rozumej hodne zjednodusene ostre zbrane jak kratke tak dlouhe) ma pravo porizovat jen osoba, ktera vlastni patricnou skupiny ZP a u zbrani kat. B na nakup dostane predem povoleni od PCR. tato osoba z 99,9% nebude tou, ktera proti tobe bude tasit jen pro tvuj hnusnej ksicht (neber prosim osobne). trestna cinnost se pacha ve naproste vetsine pripadu zbrani nelegalni. takze fakt nevim proti cemu tady furt brojis:o Citovat
Edison Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 Jeden z konkrétních případů je popsán přímo tady ve vláknu hned v prvním píspěvku. Plynovkář ji použít chtěl. Držitele ZP by něco takového ani nenapadlo. Citovat
Fusion Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 A pokud by to ten držitel ZP viděl jak na něj někdo míří zbraní, vytáhl by tu svou a střelil by v sebeobraně. Nikdo by nemohl nic namítnout. Že to byla plynovka, to soráč ale nelze v ten okamžik rozeznat. Ukázat pěst nebo nůž je sice cvokárna ale o řádek nížší. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.