Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravím, vím že se to tu řešilo, i s fotkama, ale teď to zaboha nemůžu najít.

chtěl bych se zeptat na dodělání per ke zkrutné nápravě nebo její přitvrzení aby se auto tolik nekolíbalo. jedná se o C Berlingo

díky za každé info

Odesláno

dík za info, docela zajímavé

já ale spíš než zvýšení zátěže potřebuji omezit naklánění - kolíbání auta. možná, že by pomohlo jen přesazení torzky. covy na to?

Odesláno

1.tvrdší tlumiče (sportovní) 2.nižší profil pneu ...a mělo by být po naklánění.:D Na torzky bych moc u berlinga nesahal,mam na mysli snižovaní.Přeci jenom je to \" skoro\" nákladní vůz.

[upravil dne 23.8.2008 mio]

Odesláno

Musíš rozlišit, co Ti vadí:

1. náklony v zatáčce?

2. houpání zadku nahoru a dolů?

3. při naložení těžkého nákladu jde zadek moc dolů?

Řešení:

1. pokud si dobře vzpomínám, Berlingo má stabilizátor na přední i zadní nápravě. Na zadní je řešen jako třetí zkrutná tyč. Zkontroluj stabilizátory, jestli tam jsou a fungují.

2. opotřebované tlumiče

3. přesadit torzky, nebo sehnat silnější torzky, nebo koupit Berlingo se zvýšenou nosností.

Tvůj problém bych přejmenoval takto: proč ostatní Berlinga slouží ke spokojenosti a Tvoje ne?

- nejezdi tak rychle do zatáček:D

- nepřetěžuj ho:(

- najdi závadu

- kup si provedení se zvýšenou nosností

[upravil dne 23.8.2008 P607Olda]

Odesláno

potřeboval bych omezit náklony při průjezdu zatáček a houpání zadku nahoru - dolů. Předtím jsem měl P 3O6 Break a tam to bylo docela v poho. Je mi jasné, že Berlingo je o dost vyšší auto a také o něco kratší a to má jistě svůj vliv.

Jinak to řeším kvůli dětičkám. na horších silnicích blinkají :(

Takže tou rychlou jízdou to asi nebude, snažím se jezdit opatrně.

A to opotřebení stabilizátorů a tlumičů bych asi neřešil, auto má najeto 25 tis km, tak by to snad mělo být OK.

Kdyby vás něco napadlo, tak to sem hoďte, díky tom.

Odesláno

Jestli ti děti v zadu \"blinkají\",tak kup tlumiče.Měl jsem stejný problém :xsara break .Po výměně vše ok ,už se nehoupe:super.

Odesláno
Původně zaslal: mio

Jestli ti děti v zadu \"blinkají\",tak kup tlumiče.Měl jsem stejný problém :xsara break .Po výměně vše ok ,už se nehoupe:super.

mohl bys napsat značku, druh, typ, podle čeho jsi vybíral...?

díky tom

[upravil dne 24.8.2008 t.rozhon]

Odesláno

sachs advantage - byly mě doporučeny od známého servisáka.Při nezatížené voze jsou příjemě tvrdší (neposkakují,nedrncají).Naložením se to samozřejmě změní ,auto se ale nehoupe a nenaklání a už se neblinká.Sám osobně jsem chtěl tvrdší (sportovní) ale tyhle jsou asi zlatý střed.Najeto skoro 10000 km a zatim OK.

[upravil dne 24.8.2008 mio]

• O 2 roky později...
Odesláno

řeším stejný problém. Vyměnil jsem tlumiče-byli tam ještě origo. Dal jsem tlumiče Mareli magneli nosnost 800 kg (mám osobní verzi Partnera-asi nosnost 600 kg) a bylo to výrazně horší než z origo tlumičema. Tak hodně, že jsem je vrátil. Ten co mi je prodával, nevěřil dokud jsem mu neukázal a neprojel. Co dál?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...