Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz ohledně externího HDD,zajímá mě jestli když ho zapojím přes USB do domácího kina a budu mít na něm filmy jestli to kino přehraje:myslim.Z malé flashky přehraje vše:super.Máte někdo zkušenost?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Prehraje, ale je možné, že budeš musieť použiť externé napájanie a taktiež súborový systém musí byť pravdepodobne len FAT v lepšom prípade FAT32.

Ale ten HDD co chci je napájený z USB. Co je ten souborový systém FAT???

Odesláno

A nemá ani rozdvojený kábel aby si ho mohol pichnúť do dvoch USB naraz?

Ten súborový systém zistíš tak, že ho pripojíš k počítaču, klikneš pravým tlačidlom na tento disk v Prieskumníkovi a zvolíš v menu Vlastnosti. V otvorenom okne to beš mať uvedené ako Súborový systém: FAT (FAT32, NTFS) - jedna z tých troch možností. Zmeniť to môžeš novým formátovaním, tam sa vyberá aký súborový systém to má mať. Pozor pri formátovaní sa zmaže všetko na disku.

S tým napájaním najlepšie vopred vyskúšať. Zájdi do predajne a popros či to môžeš urobiť. Externé disky majú podstatne vyšší odber ako fleška, a domáce kino to nemusí utiahnuť.

Odesláno

Mám tiež externý hdd z notebooku v jedno počítači sa rozbehne a v inom nie, je to tak na hrane. Väčšinou musím pichnúť ten rozdvojený USB kábel do druhého konektora aby to malo viac šťavy.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Mám tiež externý hdd z notebooku v jedno počítači sa rozbehne a v inom nie, je to tak na hrane. Väčšinou musím pichnúť ten rozdvojený USB kábel do druhého konektora aby to malo viac šťavy.

Tak to je špatné,:(protože domácí kino má jen jeden vstup USB.Co už no tak holt budu muset pálit na disky.Dík za rady.:super:papa

Odesláno

A neviem o com sa bavime.

Predavaju sa redukcie. Tj USB kabel napojis na dalsi predlzovaci USB kabel, ktory ma vyvod i na klasicky elektricky adapter. Tj ho mozes napajat dodatocne i zo zasuvky.

Alebo kup disk uz priamo s moznostou napajania.

Odesláno

Záleží ti veľmi na rozmeroch? 3,5\" externé HDD majú externé napájanie, sú pripojené cez USB (temer všetky) a pri porovnateľnej veľkosti sú lacnejšie ako 2,5\".

2,5\" HDD, 160 GB, 5400 ot., 2 MB cache = cca 1500 - 2000 Sk

3,5\" HDD, 500 GB, 7200 ot., 8 MB cache = cca 2000 - 2500 Sk

V poslednej dobe sa objavujú na trhu i multimediálne sklady k prehrávačom. Mávajú disky až 1 TB, prehrávajú temer všetky formáty filmov a obrázkov, dajú sa pripojiť do siete a niektoré majú i WiFi.

Odesláno

Nerieš problém kým ešte nie je. Máš dobrú šancu, že to bude fungovať aj bez externého napájania. Vyskúšaj či to pôjde a ak nie kúp si ten káblik s adaptérom ako vraví Lubk0.

Odesláno

Není nad to to zkusit. Pokud jde o ext hdd k ntb, tak moje zkušenost je taková: Ani tak nejde o vlastní HDD jako o krabičku, ve který je řadič/převodník. Od teaca je vše v poho. Tentýž HDD v krabičce od ťamana nejen, že to NTB neuživil, ale dokonce odešel ten řadič a posléze i ten HDD, který v krabičce od teaca chodil naprosto spolehlivě.

Další záležitost: ne všechna zařízení si poradí s FAT32 zcela korektně. A na velkých záznamových zařízeních (nad 2G) je to nutnost. Widle vlastním nástrojem neumí na takových médiích FAT16 udělat a musí se to dělat jinak, např. pomocí partition magicu.

Co se týče energetické náročnosti: jednou z možností je nějaké flash médium. Dnes jsou USB klíčenky opravdu hodně veliké, případně paměťové karty 32G a větší, které nejsou tak energeticky náročné, jsou dost rychlé a velikostí se blíží HDD.

Takže kamarád vlastnící některou možnost k vyzkoušení (ext hdd k ntb, ext hdd ke stolnímu - s pevným ext napájením...) jistě pomůže. ;-)

Odesláno

Mám rádio SENCOR 5555 s USB za 2000 CZK s DPH a připojený 320gb ext. disk funguje jak má :-D Pokud nejde o šmečku, jet by to mělo ... paradoxně sencor hodně lidí odsuzuje, ale funkcí atp. má nejvíce, a zatím mi vše funguje a hraje luxusne !

Odesláno

Taky mám sencora. Už druhýho. První měl problém s tím, že neviděl všechny songy. Druhý tentýž HDD neuživí vůbec. Ale nestěžuju si, přecijen.. co bych od toho taky mohl chtít.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...