Davidf Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Mám dotaz ohledně externího HDD,zajímá mě jestli když ho zapojím přes USB do domácího kina a budu mít na něm filmy jestli to kino přehraje:myslim.Z malé flashky přehraje vše:super.Máte někdo zkušenost? Citovat
AnotherOne Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Prehraje, ale je možné, že budeš musieť použiť externé napájanie a taktiež súborový systém musí byť pravdepodobne len FAT v lepšom prípade FAT32. Citovat
Davidf Odesláno 22. srpen 2008 Autor Odesláno 22. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Prehraje, ale je možné, že budeš musieť použiť externé napájanie a taktiež súborový systém musí byť pravdepodobne len FAT v lepšom prípade FAT32. Ale ten HDD co chci je napájený z USB. Co je ten souborový systém FAT??? Citovat
AnotherOne Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 A nemá ani rozdvojený kábel aby si ho mohol pichnúť do dvoch USB naraz? Ten súborový systém zistíš tak, že ho pripojíš k počítaču, klikneš pravým tlačidlom na tento disk v Prieskumníkovi a zvolíš v menu Vlastnosti. V otvorenom okne to beš mať uvedené ako Súborový systém: FAT (FAT32, NTFS) - jedna z tých troch možností. Zmeniť to môžeš novým formátovaním, tam sa vyberá aký súborový systém to má mať. Pozor pri formátovaní sa zmaže všetko na disku. S tým napájaním najlepšie vopred vyskúšať. Zájdi do predajne a popros či to môžeš urobiť. Externé disky majú podstatne vyšší odber ako fleška, a domáce kino to nemusí utiahnuť. Citovat
yaris1 Odesláno 22. srpen 2008 Odesláno 22. srpen 2008 Ahoj, pokud se nepletu, tak externí HDD z noťase (ten menší) má menší spotřebu a USB ho utáhne, nebo né?? Citovat
AnotherOne Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Mám tiež externý hdd z notebooku v jedno počítači sa rozbehne a v inom nie, je to tak na hrane. Väčšinou musím pichnúť ten rozdvojený USB kábel do druhého konektora aby to malo viac šťavy. Citovat
Davidf Odesláno 23. srpen 2008 Autor Odesláno 23. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Mám tiež externý hdd z notebooku v jedno počítači sa rozbehne a v inom nie, je to tak na hrane. Väčšinou musím pichnúť ten rozdvojený USB kábel do druhého konektora aby to malo viac šťavy. Tak to je špatné,:(protože domácí kino má jen jeden vstup USB.Co už no tak holt budu muset pálit na disky.Dík za rady. Citovat
Kurt Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Tak si kup nějaký, který má vlastní napájení, ne? Citovat
Davidf Odesláno 23. srpen 2008 Autor Odesláno 23. srpen 2008 Našel jsem toto http://www.kuptonawebu.cz/det/externi-hdd-fsc-storagebird-solo-20-u-bus-powered-160g-101-s26341-f103-l10/ napájí se přes USB i externě,pokud tomu rozumím tak si můžu vybrat jak to budu napájet:).A je po problému,ne?? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 A neviem o com sa bavime. Predavaju sa redukcie. Tj USB kabel napojis na dalsi predlzovaci USB kabel, ktory ma vyvod i na klasicky elektricky adapter. Tj ho mozes napajat dodatocne i zo zasuvky. Alebo kup disk uz priamo s moznostou napajania. Citovat
pastorek Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Záleží ti veľmi na rozmeroch? 3,5\" externé HDD majú externé napájanie, sú pripojené cez USB (temer všetky) a pri porovnateľnej veľkosti sú lacnejšie ako 2,5\". 2,5\" HDD, 160 GB, 5400 ot., 2 MB cache = cca 1500 - 2000 Sk 3,5\" HDD, 500 GB, 7200 ot., 8 MB cache = cca 2000 - 2500 Sk V poslednej dobe sa objavujú na trhu i multimediálne sklady k prehrávačom. Mávajú disky až 1 TB, prehrávajú temer všetky formáty filmov a obrázkov, dajú sa pripojiť do siete a niektoré majú i WiFi. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Nerieš problém kým ešte nie je. Máš dobrú šancu, že to bude fungovať aj bez externého napájania. Vyskúšaj či to pôjde a ak nie kúp si ten káblik s adaptérom ako vraví Lubk0. Citovat
Edison Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Není nad to to zkusit. Pokud jde o ext hdd k ntb, tak moje zkušenost je taková: Ani tak nejde o vlastní HDD jako o krabičku, ve který je řadič/převodník. Od teaca je vše v poho. Tentýž HDD v krabičce od ťamana nejen, že to NTB neuživil, ale dokonce odešel ten řadič a posléze i ten HDD, který v krabičce od teaca chodil naprosto spolehlivě. Další záležitost: ne všechna zařízení si poradí s FAT32 zcela korektně. A na velkých záznamových zařízeních (nad 2G) je to nutnost. Widle vlastním nástrojem neumí na takových médiích FAT16 udělat a musí se to dělat jinak, např. pomocí partition magicu. Co se týče energetické náročnosti: jednou z možností je nějaké flash médium. Dnes jsou USB klíčenky opravdu hodně veliké, případně paměťové karty 32G a větší, které nejsou tak energeticky náročné, jsou dost rychlé a velikostí se blíží HDD. Takže kamarád vlastnící některou možnost k vyzkoušení (ext hdd k ntb, ext hdd ke stolnímu - s pevným ext napájením...) jistě pomůže. ;-) Citovat
AnotherOne Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Stále ale nevieme, čo sa vlastne chystá kúpiť. Či kino, HDD alebo obidve. Citovat
Edison Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Kino asi má, bo píše, že z flash mu to vše přehraje. Citovat
Davidf Odesláno 23. srpen 2008 Autor Odesláno 23. srpen 2008 Jj kino mám toto http://www.sporilek.cz/domaci-kina/systemy/samsung-ht-thx22 jen jsem chtěl vědět jestli s tím nemá někdo zkušenost.Ale nejlepší bude si koupit HDD a vyzkoušet to,snad to pojede. Citovat
Sektor Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Mám rádio SENCOR 5555 s USB za 2000 CZK s DPH a připojený 320gb ext. disk funguje jak má :-D Pokud nejde o šmečku, jet by to mělo ... paradoxně sencor hodně lidí odsuzuje, ale funkcí atp. má nejvíce, a zatím mi vše funguje a hraje luxusne ! Citovat
Edison Odesláno 23. srpen 2008 Odesláno 23. srpen 2008 Taky mám sencora. Už druhýho. První měl problém s tím, že neviděl všechny songy. Druhý tentýž HDD neuživí vůbec. Ale nestěžuju si, přecijen.. co bych od toho taky mohl chtít. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.