SiMi 406 Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Ahoj, jsem novym a nalezite hrdym majitelem 406 coupe. Rad bych se zeptal na jednu vec, ktera tu byla probirana, jak jsem koukal do historie, uz asi tisickrat :-) presto mi to ale jeste porad neni uplne jasne. Mam tam original radio Clarion na kazety + v kufru changer, ktery je ale stejne vicemene na nic, protoze spolehlive precte pouze lisovana CD, vypalovana jen obcas, navic na kazde vetsi dire CD preskoci, takze pri jizde po meste posloucham porad dokola cca 2 sekundovy uryvek Vymenit original radio se mi vsak nechce, zejmena z duvodu estetiky. V jedne z diskuzi jsem nasel odkaz na: http://www.stualarm.cz/produkt/55usbpg010-adapter-pro-ovladani-usb-zarizeni-oem-radiem-peugeot-citroen/aux-vstup/ coz by presne resilo muj problem. Pisou tam, ze to je pro 406 od r.v. 2002. Ta moje byla uvedena do provozu v 2002, coz ale neznamena, ze nebyla vyrobena treba uz 2001. Jak zjistim, jestli mam jedno z onech podporovanych radii? VDO/Clarion RC200/220/260//PU2294/PU2184A/1633 (RD3) To moje vypada presne takhle: http://www.car-audio-accessories.co.uk/images/detailed_images/pu1633a.jpg ale nevim, jestli se nedelalo vic typu se stejnou fasadou. Navic se zda, ze v nem nekdo i doopravdy pouzival kazety, protoze jestli byl na te krytce nejaky napis s typem radia, tak ten je odreny... je tam citelny pouze napis Clarion. Mam tam opravdu to pu1633a, nebo je vic moznosti? Poradi nekdo, jestli na nej pujde ten adapter od stualarm? Diky moc, SiMi [upravil dne 19.8.2008 SiMi 406] Citovat
mmmb Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 mam to stejné vzhledově a je to 1633a, ale přesně to zjistíš když ho vyndáš a podíváš se na štítek. a potom se mtkni do http://public.servicebox.peugeot.com/ a tam najdeš jestli to je TD3 nebo RM2 jako mám ja. Citovat
BoneDaddy Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Ahoj. Vítám tě mezi námi. První problém: strejda ma ve 406 rádio Panasonic na kazety a v kufru CD měnič Clarion- vypalovaná CD mu tam hrají líp, jak v mé 406 kde mám orig. rádio Clarion. Stačí když má to CD vypálené co nejpomalejší rychlostí. Jinak taky řeším co s rádiem a ze stejného důvodu (estetika) nechci měnit to originální které tam krásně pasuje. Proto mě taky zaujal ten tvůj první odkaz na ten adaptér. Tudíž by mě také zajímalo jestli to tam půjde. A co se týká typu rádia, tak ti snad někdo poradí, já se v nich taky moc nevyznám. Citovat
SiMi 406 Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: mmmb mam to stejné vzhledově a je to 1633a, ale přesně to zjistíš když ho vyndáš a podíváš se na štítek. a potom se mtkni do http://public.servicebox.peugeot.com/ a tam najdeš jestli to je TD3 nebo RM2 jako mám ja. Takze to pravdepodobne bude ta 1633, ale jestli to chapu spravne, existuji dva typy - RM2 a TD3 (neni to to RD3 co maji v popisu u toho adapteru)? Nedalo by se to treba zjistit podle VIN? Nerad bych to rozebiral jen tak... Citovat
ozzy56 Odesláno 19. srpen 2008 Odesláno 19. srpen 2008 Dá se to zjistit podle VIN--zaregistruj se jak ti radí-mmmb-a máš to. Já mám RM2--takže mi adapter je na prd,co?? [upravil dne 19/8/08 ozzy1956] Citovat
SiMi 406 Odesláno 19. srpen 2008 Autor Odesláno 19. srpen 2008 Původně zaslal: ozzy1956 Dá se to zjistit podle VIN--zaregistruj se jak ti radí-mmmb-a máš to. Já mám RM2--takže mi adapter je na prd,co?? [upravil dne 19/8/08 ozzy1956] Hmm, tak podle serviceboxu mam taky RM2... Nasel jsem tohle u polaku... takze to RD3 je zrejme CD varianta... http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/caraudio/oem/pe406.htm z toho by taky vyplyvalo, ze my, kdoz mame kazetovy, mame s adapterkem smulu... [upravil dne 19.8.2008 SiMi 406] Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Riešenie existuje aj pre kazetové rádia. U nás v hypermarkete som videl magnetofónovú kazetu, čo bol vlastne adaptér s vyvedeným káblom. Proste vložíš túto kazetu, pripojíš cez kábel napr MP3 a ideš. Poľský výrobok, cena cca 200Sk. Citovat
BoneDaddy Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Riešenie existuje aj pre kazetové rádia. U nás v hypermarkete som videl magnetofónovú kazetu, čo bol vlastne adaptér s vyvedeným káblom. Proste vložíš túto kazetu, pripojíš cez kábel napr MP3 a ideš. Poľský výrobok, cena cca 200Sk. Nedávno to tu nabízel v sekci daruji Radek Hurvajz. TU Myslím že bych to použil jako poslední variantu. To bych tam radši nechal to kazetové rádio a poslouchal klasicky cd co přehraje měnič. Citovat
AnotherOne Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: BoneDaddy Původně zaslal: AnotherOne Riešenie existuje aj pre kazetové rádia. U nás v hypermarkete som videl magnetofónovú kazetu, čo bol vlastne adaptér s vyvedeným káblom. Proste vložíš túto kazetu, pripojíš cez kábel napr MP3 a ideš. Poľský výrobok, cena cca 200Sk. Nedávno to tu nabízel v sekci daruji Radek Hurvajz. TU Myslím že bych to použil jako poslední variantu. To bych tam radši nechal to kazetové rádio a poslouchal klasicky cd co přehraje měnič. Myslíš, že to je zlé? Podľa mňa to určite hraje lepšie ako samotná kazeta. [upravil dne 20.8.2008 AnotherOne] Citovat
BoneDaddy Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Myslíš, že to je zlé? Podľa mňa to určite hraje lepšie ako samotná kazeta. Myslím, že to není to \"pravé ořechové\". Hrát to bude, o tom žádná, ale zrovna v Simiho situaci bych to vyřešil tím CD měničem co má a bylo by. Stačí když ty CD vypálí nejpomaleji co to lze a mělo by mu to hrát. Citovat
mmmb Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 ale přeskakuje ikdyž je vypalené rychlostí 4x, kdežto original ne. Citovat
mmmb Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: SiMi 406 Původně zaslal: ozzy1956 Dá se to zjistit podle VIN--zaregistruj se jak ti radí-mmmb-a máš to. Já mám RM2--takže mi adapter je na prd,co?? [upravil dne 19/8/08 ozzy1956] Hmm, tak podle serviceboxu mam taky RM2... Nasel jsem tohle u polaku... takze to RD3 je zrejme CD varianta... http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/caraudio/oem/pe406.htm z toho by taky vyplyvalo, ze my, kdoz mame kazetovy, mame s adapterkem smulu... [upravil dne 19.8.2008 SiMi 406] TAk to je nas tu více, a pořád čekáme až to někdo vymyslí. ja sem načel toto, ale ještě nezkoušel. akorát nevím jestli tu zem na 14 nebo pin 15 Citovat
BoneDaddy Odesláno 20. srpen 2008 Odesláno 20. srpen 2008 Původně zaslal: mmmb ale přeskakuje ikdyž je vypalené rychlostí 4x, kdežto original ne. Strejda má vypálená CD a přeskakovalo mu pouze když měl zanešený changer. Pak ho vyfoukal stlačeným vzduchem a od té doby to hraje jak má, nebo alespoň tak mi to přijde. Citovat
Jaroslav Musil Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Taky jsem uvažoval o té věcičce od Stualarm a nevěděl jsem, jestli 55usbpg010 nebo 55usbpg011. Ta první má info 407 od 2004 (což je můj případ) a ta druhá 407 od 2005. Ve Stualarm mi odpověděli, že se to liší pouze konektorem, buď ISO nebo 12-pin FAKRA. Jak jsem zjistil v mém autě, i když je to 2004, tak již má ten nový 12-pin. Takže je lépe se opravdu podívat na to autorádio, jaký to má modul. Nicméně, jsem našel to USB, které se dodává jako tzv. originál pro Peugeot na netu. Není to jen pro Peugeot, je to i pro jiné auta a stojí to asi 170euro. Podle mého názoru princip komunikace bude pro všechna auta podobný, takže ta krabička bude stejná, pouze kabeláž bude jiná. V rámci redukce nákladů udělají jeden chip s jedním universálním softem a pouze budou přikládat jiné káblíky. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.