Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim. Potreboval by som znova radu. Stla sa taka vec ze ked zatlacim brzdovy pedal svieti kontrolka zadnej hmlovky a stiahne to prud skoro uplne zhasne display s pocitadlom kilometrov aj hodiny. A ked sa z vonku pozriem na auto zo zadu svietia aj svetla aj brzdove svetla a aj smerovky. Ked zapnem vystrazny trojuholnik tiez blika kontrolka zadnej hmlovky a pipa ten upozornovac na zapalene svetla a aj v reproduktoroch chrci. Tak by som chcel vediet ci sa niekomu nestalo nieco podobne lebo si s tym neviem rady. Myslim si ze by to mohla byt zla kostra ale kde? Ked sa to stalo len tak z nicoho nic. :(

Odesláno

A samotná světla obrysová -potkávací -dálková fungují jak mají?

Jak ty zadní světla svítí když je sešláplý brzdový pedál? Svítí všechny trochu nebo naplno?

Odesláno

Podľa všetkého je to vadná kostra na koncovom svetle. Obe svetlá odpoj a skús tú brzdu. Ak sa na prístrojovke nič neudeje, pripoj jedno a znova skús. Takto by si mal zistiť na ktorom svetle to je.

Odesláno

Takze uz sa to pokaslalo uplne! Svetla svietia ako maju lenze po zosliapnuti brzdy svieti este aj osvetlenie pristrojovky aj panela a komplet vsetkeho aj ked svetla zapalene niesu auto sa uz neda ani nastartovat... vyzera to tak ze chyti ale hned zhasne alebo toci naprazdno... proste komplet vsetkemu harasi... este ked sa mi ho podarilo nastartovat sliapanim na brzdu pridavali a uberali otacky samovolne.. uz mi asi nic ine nezostava len ist do servisu alebo co lebo som uz fakt zufaly... alebo ak mate niekto prehlad o tom kde vsade ma 306tka ukostrenie poradte lebo mam taky tusak ze to fakt bude kostra... vtedy auto vraj takto blbne... no neviem...len mi je divne ze sa to stalo z nicoho nic.. keby aspon za jazdy alebo co ked sa auto otriasa alebo tak ze nejaky kabel bol nacaty ze sa uz uplne pretrhol alebo nieco take ale auto stalo a ked ho otec nastartoval tak to uz blblo.. a este sa to k tomu stupnuje.. stale viac a viac tomu j...e.. :bojim:grr

a ps: s tymi svetlami som to skusal hned :nevim

Odesláno

Taakze konecne sa to vyriesilo... este raz som poodpajal vsetky svetla a vsetko mozne co sa dalo znova pozapajal a vsetko ok...A bola jedna kostra uplne odhrdzavena...vdaka tomu ze nemam lavy zadny podblatnik mam to tam cele zhrdzavene :grr Len este jeden detail... zrazu sa deje taka vec ze ked vypnem klucik radio ostane hrat. A da sa dokonca zapnut aj bez klucika v zapalovani a predtym sa nedalo :myslim

Odesláno

\"Len este jeden detail... zrazu sa deje taka vec ze ked vypnem klucik radio ostane hrat. A da sa dokonca zapnut aj bez klucika v zapalovani a predtym sa nedalo \"

pokud to máš origo zapojený, tak takhle by to mělo být správně

Odesláno

No takze.

t.rozhon - origo to takto nema byt urcite ... Origo, vsetky auta robia origo tak, ze to ide iba na klucik. Takze to tak byt nema. Jasne, da sa to tak spravit, ale origo to tak byt nema.

Napajanie radia, sa sklada s 3 hlavnych kablok. Kostra a 2 kable napajania. 1 kabel ma staly prud, a sluzi na to, aby radio malo pamet. Tj sa neresetovalo pri kazdom vypnuti kluca, avsak nestaci na to, aby radio zapalo. Druhy kabel, je nestaly zdroj napetia. Tj az po otoceni kluca, sa donho dostane elektrika, a tym ma radio 2 x privod elektriky, a moze sa zapat. Pokial chces, aby ti radio fungovalo aj bez kluca, urobis jednoduchu operaciu, a tj kabel, ktory ma stale napetie prepojis s kablom, ktory ma mat napetie az po otoceni kluca. Tym sposobis to, ze radio ma neustale 2x privedenu elektriku ,a mozes ho kedikolvek zapat bez toho aby si mal kluc.

Pokial si s radiom nic nerobil, tak to vyzera tak, ze kabel, ktory ma priviest 12 voltov az po otoceni kluca, je niekde predreny, a spaja sa s nejakym kablom, ktory ma v sebe staly 12 voltov. Nemusi to byt zrovna ten, ktory ide do radia, ale moze.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

No takze.

t.rozhon - origo to takto nema byt urcite ... Origo, vsetky auta robia origo tak, ze to ide iba na klucik. Takze to tak byt nema. Jasne, da sa to tak spravit, ale origo to tak byt nema.

Tak toto nie je pravda. Mne sa síce s kľúcom vypne aj rádio, ale bez kľuča ho opäť môžem zapnúť.

To čo popisuješ platí zväčša pre neorigo rádio. Origo môžu mať napájanie oveľa zložitejšie vzhľadom na to, že na rádiu môže byť napr. ovládanie menu auta a napr. samotný diplej môže byť fyzicky umiestnený mimo rádia.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: Lubk0

No takze.

Tak toto nie je pravda. Mne sa síce s kľúcom vypne aj rádio, ale bez kľuča ho opäť môžem zapnúť.

To čo popisuješ platí zväčša pre neorigo rádio. Origo môžu mať napájanie oveľa zložitejšie vzhľadom na to, že na rádiu môže byť napr. ovládanie menu auta a napr. samotný diplej môže byť fyzicky umiestnený mimo rádia.

Podľa mojich skúseností máte pravdu obaja a je to funkcia rádia.

Odesláno

Noo ano ma to fungovat tak ze to radio sa da zapnut len po zapnuti klucika. U niektorych radii sa to da aj tak ze klucik zapnuty byt nemusi to viem. Ale u tohto radia nie. Nieje to origo radio a nema taku funkciu ze sa da zapnut aj s jednym npajanim potrebuje dva a nemam ich prepojene preto je to pre mna zahada ze zrazu ide aj tak. Hlavne preto ze sa to deje od vtedy ako mi ta elektrika blbla. Keby islo napr bez zapnutia klucika aj nieco ine pochopim, ale len radio! Preto sa bojim ze sa v nom nieco pokazilo alebo co. A otravuje ma zakazdym ked niekam idem zapinat ho a po jazde znova vypinat. Predtym som len vypol klucik, radio zhaslo a ked som klucik znova zapol radio sa pustilo.

Odesláno

Možno by bolo vhodné si pozrieť manuál k tomu rádiu. Stretol som sa aj s takými čo mali dve napájania a v nastavení rádia sa dala aktivovať funkcia zapnutia len pri kľúčiku alebo kedykoľvek. Ak si chceš byť istý že sa nič nepokazilo tak vytiahni rádio a premeraj napájanie či je jedno stály prúd a druhé spínané kľúčikom. Výmenou poistky sa v elektroinštalácii nemohli udiať žiadne zmeny.

Odesláno

...k tej vymene poistky:

raz tu niekto pisal ze poistka na zapalovac ma dva sposoby aku ju zatlacit. Ked ju tam nezatlacis uplne,funguje zapalovac iba pri zapnutom kluciku,ked ju vsak zatlacis celkom az nadoraz tak ide stale aj ked klucik nie je v zapalovani. Akurat som si nie isty ci to plati pre 306-tku. Nemoze to byt podobne aj s poistkou na radio ?

Odesláno

No to radio nema taku moznost. Viem ze napr blaupunkty to zvyknu mat sa mi zda ale toto nema...A v najblizsom case ked najdem tie pliesky ktorymi sa to radio vybera to zmeriam... a To s tou poistkou a zapalovacom neviem ci je pravda ale bolo by dobre keby len to bola zavada

Odesláno

Mě to začlo taky-mám rádio nové sencor-nejdříve hrálo jen při zapnutém klíčku a pak zaščlo bez něj-akorát před tím jsem kontrolovaql pojistky-vyndával a zandával a co myslím tam nějaká chyběla,tak jsem jednu přidal-jestli to byla na rádio-nevím-nevím proč to začlo najedno jít...

Odesláno

Tak potom mame spolocne hned 2 veci... Blbne nam radio a obaja mame Sencor :D

ale ja som si dal tu namahu a zmeral som napatia na tom eurokonektore a tam kde ma byt + az po zapnuti klucika mam + aj bez klucika. Takze asi to radiom nebude. A kedze nemam tusenie kam tie kable vedu a nechce sa mi rozobrat pol pristrovej dosky tak to asi budem musiet nechat tak. Jedine zeby nejaka dobra rada??? :aut

Odesláno

Som hovoril :) Nejaka rada ??? Tak si tam prived iny + kabel na ktorom je napajanie az po otoceni kluca :) Mas ich tam kolem volantu nespocet :)

Odesláno

To ano... To je celkom dobre riesenie... len radsej by som zistil kde je probem... Tou radou som skor myslel ci niekto nevie kde sa zvykne ten kabel predriet abo nieco take... ale ked nic ine fakt natiahnem este jeden a bude pokoj... :super

Odesláno

Tak dneska jsem přišel na jednu věc-jek to funguje ohledně rádia u mne-Když se podíváte do pojistkové skříňky je tam pojistka F1-10A-pokud je zacvaklá v této pozici-rádio jde po zapnutí klíčku.Pak podle knihy Jak na to je tam pozice pozice F1A-což má být nebsazeno,ale u mne to funguje pro to ,aby šlo rádio bez klíčku-je to o jeden pin zasunout dolů nastojato a je jako by zacvaklá nalevo naprostředku-já jsem to před tím dal nevědomky při kontrole pojistek takhle,pokud to je v této poziciF1A,tak jde i bez klíčku.Dnes jsem to zkoušel a u mne to tak funguje...

Odesláno

katro, to ty nikdo neporadi :(

Jedna se o to, ze vieme kde sa mozu predierat kable v takom ulozeni, kde sa hybu. Napriklad ty husi krky medzi kasnou a dverami. Lenze pod palubkou sa kable nehybu, tj moze se tam dosrat kde kolvek. Ale predrenie kablov by som volil skorej ako poslednu moznost. Skor nekde v poistkach, respektive za nimi ci pri volante ... Ale je to slozite, pro to by sem tam dotah druhych 12 voltu. Vide te to na nejakejch par minut. Rozeberes neco pod volantem, najde si kam jde elektrika az po zatoceni klice, a prepchas to drotom k autoradiu, odstrihnes povony a napajis novy :) A vse bude fungovat.

Alebo si pozri poistky ako sa popisuje v prispevku nadomnou...

Odesláno

Ved prave ... v palubovke sa asi sotva predral len tak... ale neva.... uz planujem natiahnut druhy kablik takze to vyriesim tak bez zbytocneho trapenia a spekulovania... ale dik aj tak :super ale este skusim kuknut aj tie poistky.. co ak nahodou :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...