lamancha Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 když se to s... tak se to s... mám Toshiba Satellite, SA40-211, PSA40E-0C1UK-DU a háže mi to hlášku, že nechladím, ať vypnu mašinu:( Co tam všechno může být v kélu? Mám shánět ventilátor? Občas se roztočí a pak chcípne. Je tam asi taky nějaké tepl. čidlo co dává pokyn ke spuštění že? Nerad bych kupoval ventilátor a pak zjistil, že mi je naprd:nevim Díky za kažou (dobře míněnou) radu:papa Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Buď vetrák alebo taký ten chladič čo vedie teplo ku výfuku môže mať zanesené rebrá. [upravil dne 5.8.2008 AnotherOne] Citovat
RomanNR Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 neviem aky mas chladic.....pokial si si isty ze ventilator je v pohode, v biose vypni moznost kontrolovat teplotu CPU a ventilator bude ficat v kuse.....ale doporucujem pri tom chvilku byt, bo ked sa ti spece procesor tak to bude neprijemne..... Citovat
lamancha Odesláno 30. červenec 2008 Autor Odesláno 30. červenec 2008 Původně zaslal: RomanNR neviem aky mas chladic.....pokial si si isty ze ventilator je v pohode, v biose vypni moznost kontrolovat teplotu CPU a ventilator bude ficat v kuse.....ale doporucujem pri tom chvilku byt, bo ked sa ti spece procesor tak to bude neprijemne..... Jenže do BIOS se ne a ne dostat, jen do konzole Toshiby ve Windowsech, asi něco dělám blbě :-( Citovat
vix Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 A notebooky začínají padat - supervýkonné, přetechnizované, s vysokým měrným tepelným výkonnem - zlatá moje 486 v krabici od bot. BIOS by se měl objevit po stisku DEL hned po startu pičítače... Větrák a chladič zkus vyčistit ... Citovat
RomanNR Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 musi sa dat dostat do biosu....mozno nie cez delete, ale napr cez F2, F10 alebo nieco podobne.....riesil som nikedy nieco v biose toshibu a v manuly som nasiel ako sa tam dostat...ak nemas manual, tak na stranke toshiby myslim su vsetky.... Citovat
f3Rd@ Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 prvne to zkus vycistit. Cidlo byva vetsinou primo na desce nebo ted uz snad i mozna v CPU, ale spis na desce a ver mi, ze ho nevymenis. Pokud budes kupovat jen vetracek, tak jsi na tom jeste dobre... Citovat
Fakir Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Původně zaslal: f3Rd@ prvne to zkus vycistit. Cidlo byva vetsinou primo na desce nebo ted uz snad i mozna v CPU, ale spis na desce a ver mi, ze ho nevymenis. Pokud budes kupovat jen vetracek, tak jsi na tom jeste dobre... Jestli je to Pentium III a novější, tak je čidlo v jádře procesoru. Jinak to nejspíš bude za**anej chladič, protože mívá titěrná žebírka, kam se rád chytá prach, na což by měl stačit vysavač (opatrně, statická elektřina), nebo piksla se stlačeným plynem. Větráky do notebooků jsou atyp, ty nevyměníš, pokud nekupuješ originál. Citovat
Fusion Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Opatrně přilož k mřížce větráku vysavač. Citovat
f3Rd@ Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 vysavac... no lepsi je to rozdelat a profoukat stlacenym vzduchem... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Presne tak, rozobrat a poriadne vycistit, a nie len vzduchom. Najlepsie mi na to posluzili maliarske stetky (samozrejme stetce nove, nepouzite), s tym sa dalo vycistit vseetko. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Presne tak, rozobrat a poriadne vycistit, a nie len vzduchom. Najlepsie mi na to posluzili maliarske stetky (samozrejme stetce nove, nepouzite), s tym sa dalo vycistit vseetko. Citovat
lamancha Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 Je to v kélu, on se ten větrák rozběhne, někdy i dost rychle a po chvíli umře takže to na větrák nevypadá. Do BIOSu jsem se dostal, ale tam větrák není přístupný, je v konzole, kde i když dám max. účinnost, tak prostě za chvilku umře, no snad nevyhodím NB kvůli větráku Citovat
Fakir Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: lamancha no snad nevyhodím NB kvůli větráku Čemu nerozumíš na \"rozebrat a vyčistit\"? :D Citovat
lamancha Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 Původně zaslal: Fakir Původně zaslal: lamancha no snad nevyhodím NB kvůli větráku Čemu nerozumíš na \"rozebrat a vyčistit\"? :D :grrno to víš že tohle samosebou už proběhlo, bych si nedovolil nerespektovat rady PC guru:mad: Citovat
lamancha Odesláno 1. srpen 2008 Autor Odesláno 1. srpen 2008 Tak mi v opravně řekli, ať to donesu, že koupí nový větrák, že když se takhle sám zastavuje, tak má vadné ložislo:o Citovat
lamancha Odesláno 5. srpen 2008 Autor Odesláno 5. srpen 2008 tak už to fičí profukování moc nepomohlo, protože z vnitřní strany chladiče byla 2cm \"zátka\" z bordelu, která se opírala o bakelit skříně, holt čék se stále učí Citovat
Fakir Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Původně zaslal: lamancha tak už to fičí profukování moc nepomohlo, protože z vnitřní strany chladiče byla 2cm \"zátka\" z bordelu, která se opírala o bakelit skříně, holt čék se stále učí Jak jsem říkal, rozebrat a vyčistit. Bez rozebrání toho moc nevyčistíš. Ale hlavně že to chodí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.