Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

když se to s... tak se to s...:nevim

mám Toshiba Satellite, SA40-211, PSA40E-0C1UK-DU

a háže mi to hlášku, že nechladím, ať vypnu mašinu:(

Co tam všechno může být v kélu? Mám shánět ventilátor? Občas se roztočí a pak chcípne. Je tam asi taky nějaké tepl. čidlo co dává pokyn ke spuštění že? Nerad bych kupoval ventilátor a pak zjistil, že mi je naprd:nevim

Díky za kažou (dobře míněnou) radu:papa

Odesláno

neviem aky mas chladic.....pokial si si isty ze ventilator je v pohode, v biose vypni moznost kontrolovat teplotu CPU a ventilator bude ficat v kuse.....ale doporucujem pri tom chvilku byt, bo ked sa ti spece procesor tak to bude neprijemne.....

Odesláno
Původně zaslal: RomanNR

neviem aky mas chladic.....pokial si si isty ze ventilator je v pohode, v biose vypni moznost kontrolovat teplotu CPU a ventilator bude ficat v kuse.....ale doporucujem pri tom chvilku byt, bo ked sa ti spece procesor tak to bude neprijemne.....

Jenže do BIOS se ne a ne dostat, jen do konzole Toshiby ve Windowsech, asi něco dělám blbě :-(

Odesláno

A notebooky začínají padat - supervýkonné, přetechnizované, s vysokým měrným tepelným výkonnem - zlatá moje 486 v krabici od bot. ;)

BIOS by se měl objevit po stisku DEL hned po startu pičítače...

Větrák a chladič zkus vyčistit ...

Odesláno

musi sa dat dostat do biosu....mozno nie cez delete, ale napr cez F2, F10 alebo nieco podobne.....riesil som nikedy nieco v biose toshibu a v manuly som nasiel ako sa tam dostat...ak nemas manual, tak na stranke toshiby myslim su vsetky....

Odesláno

prvne to zkus vycistit. Cidlo byva vetsinou primo na desce nebo ted uz snad i mozna v CPU, ale spis na desce a ver mi, ze ho nevymenis. Pokud budes kupovat jen vetracek, tak jsi na tom jeste dobre...

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

prvne to zkus vycistit. Cidlo byva vetsinou primo na desce nebo ted uz snad i mozna v CPU, ale spis na desce a ver mi, ze ho nevymenis. Pokud budes kupovat jen vetracek, tak jsi na tom jeste dobre...

Jestli je to Pentium III a novější, tak je čidlo v jádře procesoru. Jinak to nejspíš bude za**anej chladič, protože mívá titěrná žebírka, kam se rád chytá prach, na což by měl stačit vysavač (opatrně, statická elektřina), nebo piksla se stlačeným plynem. Větráky do notebooků jsou atyp, ty nevyměníš, pokud nekupuješ originál.

Odesláno

Presne tak, rozobrat a poriadne vycistit, a nie len vzduchom.

Najlepsie mi na to posluzili maliarske stetky (samozrejme stetce nove, nepouzite), s tym sa dalo vycistit vseetko.

Odesláno

Presne tak, rozobrat a poriadne vycistit, a nie len vzduchom.

Najlepsie mi na to posluzili maliarske stetky (samozrejme stetce nove, nepouzite), s tym sa dalo vycistit vseetko.

Odesláno

Je to v kélu, on se ten větrák rozběhne, někdy i dost rychle a po chvíli umře :bacha takže to na větrák nevypadá. Do BIOSu jsem se dostal, ale tam větrák není přístupný, je v konzole, kde i když dám max. účinnost, tak prostě za chvilku umře, no snad nevyhodím NB kvůli větráku :grr

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: lamancha

no snad nevyhodím NB kvůli větráku :grr

Čemu nerozumíš na \"rozebrat a vyčistit\"? :D:D

:grr:grrno to víš že tohle samosebou už proběhlo, bych si nedovolil nerespektovat rady PC guru:mad:

Odesláno

tak už to fičí:super profukování moc nepomohlo, protože z vnitřní strany chladiče byla 2cm \"zátka\" z bordelu, která se opírala o bakelit skříně, holt čék se stále učí:P

Odesláno
Původně zaslal: lamancha

tak už to fičí:super profukování moc nepomohlo, protože z vnitřní strany chladiče byla 2cm \"zátka\" z bordelu, která se opírala o bakelit skříně, holt čék se stále učí:P

Jak jsem říkal, rozebrat a vyčistit. :) Bez rozebrání toho moc nevyčistíš. :D Ale hlavně že to chodí. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...