budvar Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: marisw TAK S TAKYMTO VENTILATORCEKOM NEMAS SANCU SCHLADIT ANI MOTORčEK Z AUTICKA NA DIALKOVE OVLADANIE, A NIE TO ESTE STARTER V AUTE.... NEREALNE A ZBYTOCNE No světe div se, zatím když je zaplej tak je to ok... Uchladí neuchladí, v počítači uchladí processor a ten zrovna studenej není... Já ho tam hezky nechám do doby, až nepude nastartovat a větrák bude zaplej - zatím spokojenost... P.S. včera sem si spíchl nouzovej startovací káblík tak už to možná franta vzdal a nezlobí, páč je mu jasný, že mě už nemůže nasrat Viz. foto... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Ano--i já mám tu zkušenost--když se na poruchu připravím---už nikdy nepříjde :D Citovat
P607Olda Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Měj u sebe voltmetr. Když to zablbne, tak jeden drží klíček v poloze START a druhý měří voltmetrem, kam jde a kam nejde šťáva. Budeš se divit, co zjistíš. Za kostru považuj minus baterky, ale ne svorku, ale přímo vývod baterky. Někde najdeš nečekaný úbytek napětí - špatný propoj. Měř i na kostře motoru, i na kostře startéru, pak na šroubu, kam jde PLUS od baterky, a taky na kablíku který jde od spínačky. [upravil dne 1.8.2008 P607Olda] Jak jsem psal výše, chce to být připraven a ve střehu. 205-ku jsem takto opravoval před supermarketem (doma bylo vždy vše OK). Citovat
budvar Odesláno 6. srpen 2008 Autor Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Původně zaslal: P607Olda Měj u sebe voltmetr. Když to zablbne, tak jeden drží klíček v poloze START a druhý měří voltmetrem, kam jde a kam nejde šťáva. Budeš se divit, co zjistíš. Za kostru považuj minus baterky, ale ne svorku, ale přímo vývod baterky. Někde najdeš nečekaný úbytek napětí - špatný propoj. Měř i na kostře motoru, i na kostře startéru, pak na šroubu, kam jde PLUS od baterky, a taky na kablíku který jde od spínačky. [upravil dne 1.8.2008 P607Olda] Jak jsem psal výše, chce to být připraven a ve střehu. 205-ku jsem takto opravoval před supermarketem (doma bylo vždy vše OK). U mě je průser, že já se v tom nevyznám, z mýho pohledu je to auto dělaný prasácky - ty dráty mě vedou místama kam nedošáhnu nebo někde odbočí a netuší kam - holt na auta nemám buňky asi - hlavně že v kastle je místa plná prdel a oni to musí ňahňat na sebe. Obdivuju automechaniky [upravil dne 6.8.2008 budvar] Citovat
AnotherOne Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Původně zaslal: budvar Původně zaslal: marisw TAK S TAKYMTO VENTILATORCEKOM NEMAS SANCU SCHLADIT ANI MOTORčEK Z AUTICKA NA DIALKOVE OVLADANIE, A NIE TO ESTE STARTER V AUTE.... NEREALNE A ZBYTOCNE No světe div se, zatím když je zaplej tak je to ok... Uchladí neuchladí, v počítači uchladí processor a ten zrovna studenej není... Já ho tam hezky nechám do doby, až nepude nastartovat a větrák bude zaplej - zatím spokojenost... P.S. včera sem si spíchl nouzovej startovací káblík tak už to možná franta vzdal a nezlobí, páč je mu jasný, že mě už nemůže nasrat Viz. foto... No toto práve nie je chladič z procesora ale skrine alebo zdroja. Má zhruba tretinové otáčky oproti procesorovému a slúži iba na výmenu vzduchu medzi vnútrajškom skrine a okolím čiže nijaké extra chladenie. A hlavne ten procesorový je nasadený priamo na chladiči s hustým rebrovaním. Procesor je síce teplý ale si uvedom to množstvo tepla naakumulované v malom čipe oproti obrovskému telesu štartéra. Že ti to momentálne funguje s tým vetrákom je náhoda. Citovat
jozocz Odesláno 4. září 2008 Odesláno 4. září 2008 Ahoj. Mne ked to robilo, tak som sa pytal známeho. vysvetlil mi to že to má na vypínač preto, že prúd ide do tlačítka cez viac relátok. Ja som vo svojom aute našiel povolený spínač na štartery. Citovat
Freedy Odesláno 14. září 2008 Odesláno 14. září 2008 Taky mi to dělalo když bylo horko, nebo po delší jízdě , zkusil jsem výměnu starteru a pořád stejný a byla to spínačka, jak se mrcha ohřála vytvořil se přechoďák a nebylo možný auto nastartovat. Vyřešil jsem to relátkem, který jsem spínal klasickym přívodem od spínačky ke starteru a to mi pak spínalo cívku starteru s přívodem + od baterky (cena - šuplíkový zásoby z různejch aut, jinak tak za 150 Kč,-).:papa:papa Citovat
pastorek Odesláno 14. září 2008 Odesláno 14. září 2008 Je až neuveriteľné koľko času a námahy sú ľudia ochotný venovať riešeniu ktoré nič nerieši. Ten ventilátor je vhodný iba na pocit že si pre auto niečo urobil. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. září 2008 Odesláno 14. září 2008 Kdysi sem měl v Tatře železnou tyč na poklepání do starteru. Od té doby,co jsem ji dal do kabiny starter točil bez chyby... Citovat
Vydrýsek Odesláno 17. září 2008 Odesláno 17. září 2008 Mně se stalo něco podobného... jedu do myčky a dal jsem (poprvé) mytí podvozku. Vyjedu z myčky, jedu 30m pro beznin... vše ok. Dojedu do centra, tam si oddběhnu, vrátím se a nic... Nejdřív podezření na náhlou smrt baterky, pak jsem si vzpomněl na myčku.... Měl jsem kabely tak jsem poprosil jednoho pána... auto naskočilo. Ale při cestě domů mi v tahu jakoby zhebl motor, rozsvítilo se Káčko, spojka, trošku plynu a dobrý.... Nakonec jsem teda nějak dojel domů. No po proměření jsem zjistil, že byl blbej kontakt na kabelu u baterky. Takový závady mám \"rád\". Citovat
Vopičí Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Zdravím, přesně tohle se nám stávalo u bývalé 405 1.9D taky, studená chytala na první převalení, ale když byl ohřátej motor po dlouhý cestě nebo když bylo venku velký teplo a jelo se jenom třeba 30km, auto prostě odmítlo startovat. Sledováním jsme zjistili, že nějdy se při startování neděje vůbec nic a někdy ve starteru aspoň cvaká a vysouvá se ozubený kolo k setrváku, ale starter se neroztočí. Po pročištění starteru, výměně uhlíků a očištění kontaktů se závada o 50% projevovala méně. Po rozebrání spínací skřínky, která byla vevnitř dost opálená za ty léta startování, očištění a namazání kontaktní vazelínou se závada na 100% odstranila. Takže abych to uzavřel......pokud je startér ve funkčním stavu, má kostru a napájení 12V (což má pokaždé, když je k autu připojená baterie), tak stačí přivést 12V na budíci kontakt pomocí !!funkční!! spínací skříňky a musí se startér roztočit. A pokud vymejšlíte takový věci jako budvar (nic proti tobě) a větráčkem chladíte žhavící relé:roll:roll je to vaše věc.........ale pokud si to dobře pamatuju, tak žhavící rele nemá nic společnýho se startérem a startér se musí roztožit i když je to žhavící relé úplně odpojený, to relé tam jenom zajišťuje funkčnost žhavení. Když jsem ho na naší 405 odpojil, tak šlo bez problémů startovat, ale motor by naskočil za hodně dlouho, protože nešlo žhavení a bylo to vidět i na kontrolce na přistrojovce. Mějte se krásně:papa:papa:papa PS: Tuhle mouchu mají na 100% i jiný modely, třeba nedávno jsem před barákem viděl 2 chlápky takhle stát u 605tky....chtěl jsem jim jít pomoct, ale když jsem slyšel, jak jim to ve starteru cvaká, ale neroztočí se, bylo mi jasný že maj uhlíky v háji a s tím ani já nic nesvedu.:papa [upravil dne 18/9/08 Vopičí] Citovat
AnotherOne Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 mmch Budvar chladil celý štartér nie relé. [upravil dne 18.9.2008 AnotherOne] Citovat
Vopičí Odesláno 18. září 2008 Odesláno 18. září 2008 Tak to se omlouvám, ale to je taky pěkná blbost chladit takovou hordu hovu tímhle prckem;):D Než bych tam tohle páchal, tak bych ten startér raději vyndal, mrknul na uhlíky, pročistil ho a bylo by to hned jasný. Citovat
budvar Odesláno 19. září 2008 Autor Odesláno 19. září 2008 Ty vole co to furt řešíte To už je dávno vyřešený Prostě sem něco zkusil tak sme se zasmáli a stačilo ne Citovat
Mišak Odesláno 20. září 2008 Odesláno 20. září 2008 A naco tam je to tlačitko teĎ je to jako na tvrdo? Citovat
Martin.405 Odesláno 22. září 2008 Odesláno 22. září 2008 tak ještě jeden poznatek - i když se to po výměně spínačky dost zlepšilo, stejně to pořád občas nechtělo nastartovat.. no a po předchozím problému s nabíjením (alternátor nabíjel maximálně 13V i po celkové repasi) sem vzměnil konektor a od tý doby mám pokoj.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.