Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Huštění pneumatik podle rozměru....

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Béďa

tak si ted uvedomuju ze jsem si kola nechal fouknout v pneuservisu a ani nevim kolik tam dali.. daval jsem tam plyn a taky jsem snizoval profil gumy a zvetsoval kola.. snad to maj zmakli a vedi kolik maji davat :roll

:D no oni prostě všechny nafoukaj na 2,5bar což je pro většinu aut dostatečný a každý se je dle potřeby upustí ;)

Odesláno

jinak pneu by se měli foukat dle zatížení (váhy) auta, čili stejná hodnota dle štítku,.

v praxi se dává u nižší gumy cca +0,2 až +0,3 víc, sám to mám takto odzkoušené aby se dobře sjížděla, což ukáže až čas...

a kdysi jsem někde četl že ten tlak na štítku je minimální a pokud je až o 0,5bar větší mělo by to být v pořádku a nemělo by ani docházet k nějakému strašnému nerovnoměrnému opotřebení...

Odesláno

na 225/40 r18 mám 3at. a nepozoruji žádné špatné sjíždění... ale i při těch třech at.mám pocit, že je předek vzhledově podhuštěný... :myslim

Odesláno

ja mam na 215/45R17 2,5atm. a v poho. Mel jsem tam vic ale pak mi v servisu rekli, ze je to zbytecny, ze 2,5 bohate staci. Kazdopadne si myslim, ze by tlak v pneu mel byt porad stejny, protoze je zavisly na hmotnosti auta, takze at mam 195/65R15 nebo 215/45R17 tak foukam na 2,5 objem vzduchu bude jiny, ale tlak by mel podle me zustat stejny.

:myslim

Odesláno

no chlapci.. tak asi by som mal ist troska sfuknut z pneu..185/60 r14 a mam nieco okolo 3

ale urcite mi poradite.. ked mam profil 60 miesto 65 ukazuje tachometer trosicku menej alebo trosicku viac?

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

ja mam na 215/45R17 2,5atm. a v poho. Mel jsem tam vic ale pak mi v servisu rekli, ze je to zbytecny, ze 2,5 bohate staci. Kazdopadne si myslim, ze by tlak v pneu mel byt porad stejny, protoze je zavisly na hmotnosti auta, takze at mam 195/65R15 nebo 215/45R17 tak foukam na 2,5 objem vzduchu bude jiny, ale tlak by mel podle me zustat stejny.

:myslim

mně to taky tak uvažuje jako tobě:roker Nějak mě přijde divné-nad čím tady někteří špekulují..:myslim

[upravil dne 26.7.2008 peugeotkovic]

Odesláno
Původně zaslal: PnR

no chlapci.. tak asi by som mal ist troska sfuknut z pneu..185/60 r14 a mam nieco okolo 3

ale urcite mi poradite.. ked mam profil 60 miesto 65 ukazuje tachometer trosicku menej alebo trosicku viac?

ja myslim ze tachometr ukazuje vic, potoze na jednu otacku neujede kolo napr. metr ale jen 90cm -kdyz to prezenu...

Odesláno

Ukazuje viac ako v skutočnosti ideš. Chyba je 3,1%.

[upravil dne 26.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

To je nejasně formulovaná informace. Jakože tam máš místo 185/65 nasazené kolo 185/60? Pokud ano, tak principielně souhlasím s AnotherOne-em. Kolo máš menší, proto se musí točit rychleji a tachometr ukazuje víc. Jestli to je 3,5% teď nepočítám, neboť jsem požil 11° svijany v počtu 4 kusů :)

Pokud však máš i jinou šíři pneu nežli 185, pak rozdíl na tachometru může i nemusí být. Je to jen matematika.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Na BX-ku jsem měl rozměr disků i pneu dle výrobce,ale tlak musel být vyšší,pokud byl dle výrobce auto \"plavalo\" a téměř nepozorovatelně se sjížděli kraje,tak jsem dával o dvě desetiny více a bylo to OK.

• O 2 roky později...
Odesláno

Hoj, dotaz ohledně huštění:

206+ 1.4

staré pneu: 175/65 R14 - huštěno na 2.4 (ale zdáli se mi nějaké měkké)

nové pneu: 195/50 R15 - na kolik hustit? Nechat nebo přidat?

Díkes

Guest Scratch
Odesláno

Stotoznuji se s Ferdou, tlak je porad stejny, to objem vzduchu se v pneu s jinou vyskou ci sirkou meni

to je snad fyzikalni vlastnost

Mohu se mylit, ale foukam coupe na 2,6 a sedana na 2,5, vzdy o 0,1 atm vic

Guest dreamtalks
Odesláno

ja foukam 2.7 na coupe a kolech 225/40 R18. Dle stitku mam foukat 2.4 -2.7. Mel jsem tam 2.4 ale prislo mi to malo, mel jsem pocit ze se mi pneu moc valeji na silnici a reakce na volant byla slabsi. Ted s 2.7 to jede jak ma. Urcite bych se drzel rozmezi 2.5-2.8 ale vic nez na tabulky bych se rozhodoval dle jizdnich vlastnosti.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...