Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau, poradte, při puštění klimy to na chvilku zasmrádne, po půl minutce je to v pohodě. Chtěla by snad vyměnit náplň klimatizace, nebo stačí něco vyčistit. Ještě jsem se o žádnou klimu nestaral, tak nemám přehled o údržbě.

Odesláno

S výměnou náplně to nesouvisí. Chce to udělat dezinfekci klimatizace. Je to spray, který se stříká zvenku (je na to postup). Zeptej se v obchodě na ten spray, návod bude asi na obalu. Jinak mohu návod i napsat.

Taky vyměň pylový filtr, bývá dost zahnusený. Asi by to občas chtělo i vyčistit odpadovou hadičku na odvod kondenzované vody, ale postup nevím.

Odesláno

Podívej se na pylový (kabinový) filtr a vyčisti to i okolo. Nejlépší je vyndat i tu plastovou ,,bedýnku\"(dva šrouby), co je v něm ten filtr. Je tu o to někde na fóru psané + fotky jsou dané. Ale já si ted nevzpomenu. Bývá tam hodně listí a různého bordelu ,,humusu\", který je vlhký a pak to tam zahnívá. Stačí vyndat a vyčistit!!:super

Odesláno

ahojte, mal som podobny problem no sprej nepomohol, ani vymena filtrov. este rozmyslam ci netreba sa pozriet na klimatizer, ci nebude prasknuty. Inak bez klimy mi fuka iba letny vzduch ???

Odesláno

michal 24 :

mel jsem stejny problem jako ty ale koupil jsem jeste jeden a od te doby je to v pohode .

kdyby to nepomohlo tak pak musis zajet na ultrazvukovy vycisteni a to stoji od 450 - 800

-Tohle cisteni zarucuje uplne zabiti .Jeste me napadala jedna vec ze by mohla byt ucpana odtokova hadicka u klimatizace.:myslim

Odesláno

jojo to ma napadlo tiež no nic to nevyriešilo, a mal som uz asi 4 typy sprejov, dokonca aj (ako bolo pisane v inych temach)detsku dezinfekciu studenu a nic:myslim asi sa budem musiet pozriet pod polubku:(

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

a kde ta odtokova hadicka je?

To by mě taky zajímalo.

OT.: když pustím klimu tak je znát že je trochu cítit, ale není to nic proti tomu, když pustím obyčejný větrák se studeným vzduchem.

Nevíte čím by to mohlo být? :(

Odesláno

Pokud je to cítit pouze krátkou chvíli (1-3s) nemůže to být vzduch (zápach), který tam zůstal po jízdě (po vypnutí)?:myslim A jaký je vzduch, když zapneš nejdříve vnitřní cyrkulaci vzduchu?

[upravil dne 1/8/08 OK406]

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

a kde ta odtokova hadicka je?

někde se to tu probíralo nedávno ,ale dám obr kde se nachází,z částečně rozebraného vozu

post-0-14109601606184_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Pokud je to cítit pouze krátkou chvíli (1-3s) nemůže to být vzduch (zápach), který tam zůstal po jízdě (po vypnutí)?:myslim A jaký je vzduch, když zapneš nejdříve vnitřní cyrkulaci vzduchu?

[upravil dne 1/8/08 OK406]

Vnitřní cirkulace vzduchu mě bohužel nemaká, mám sjeté zuby v tom servomotorku, takže to mám zajištěno v poloze otevřeno. Nicméně nyní v těch hicech a tudíš při denodenním používání již nic nesmrdí, takže pohoda. Ještě se chci zeptat, mám klimu poprvé, kontroluje se a dolejvá se někde něco?

Odesláno

Nedolévá se nic.Co 2 roky se doplŇuje chladivo--jestli samo do té doby nezmizí,

což je u starších aut normalní:D

Při doplňování chladiva se dává i olej do okruhu.:)

Odesláno

Ta odtoková hadice ústí nad výfukem (pod místem kde je přístrojová deska, uprostřed vozidla), možná by šla prošťourat něčím středně měkkým zespodu. Co Vy na to?

[upravil dne 2.8.2008 P607Olda]

Odesláno

A nezapáchalo to z důvodu, že se klimatizace málo používala??

Také mě to napadlo, protože jak již jsem výše psal, tak nyní při každodenním používání v těch vedrech je po zápachu. A to jsem se ani nedostal k čištění či stříkání spreje.

Odesláno
Původně zaslal: rkhl

A nezapáchalo to z důvodu, že se klimatizace málo používala??

Také mě to napadlo, protože jak již jsem výše psal, tak nyní při každodenním používání v těch vedrech je po zápachu. A to jsem se ani nedostal k čištění či stříkání spreje.

...

post-0-14109601616781_thumb.jpg

Odesláno

Ja mám vyzkoušeno,že nejhorší je když klima hodně chladí a pak se da auto do garáže nebo někde kde je chladno nakondenzovaná voda se pak neodpaří.Já vypínám klimu o něco dřív aby se voda trochu odpařila.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...