Guest Lubk0 Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Aj mne sa zda ten start - stop ako maximalna somarina... Inac neviem ci to sem hodil niekto iny, alebo som to cital inde. Automobili maju len 11 percentny podiel na celosvetovom znecistovany ovzdusia.... A furt nahanaju len tie automobily, ale na vsetko ostatne kaslu. Napriklad tam bolo napisane ze start a odlet jednej stihacky spotrebuju telko vzduchu co by jednej malej dedine stacilo na 1 rok.... Ked si to dobre pametam. A buducnost ? Ja si myslim ze v elektrike ... Napriklad teraz som sa vratil s dovolenlky s bulharksa, a jazdia tam stovky elektrickych skutrov a takych malich 4 miestnych ele vozikov. Na ten ele skuter ECO 2008 som sadol s frajerkou a v poho 55 km/h. Dojazd 50 km. Tipujem to na elektromobili... Citovat
PnR Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 tak elektrinu treba tiez nejak vyrobit.. vodik naopak sa ziskava velmi lahko len sa velmi tazko uskladnuje.. takze ked vyriesia ako to uskladnit tak mas vyhrate a tiez si neviem predstavit ako budes v buducnosti \'tankovat\' elektrinu ked sa ti vybije, ked pojdes na nejaku dovolenku a tak.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Tak elektrina sa da vyrobit uz aj s vody, vetra ci slnka... Cital som o tom par spekulativnych clankov, a maju byt akesi rychlo nabijacie pumpy... Takisto verim, ze pokial su teraz na modeloch dojazdy 100 - 200 km, tak o par rokov budu vecsie a vecsie. Takisto som cital aj o autach, co maju byt na stlaceny vzduch... Bolo to v AUTO Stope. Zevraj japoncici uz take nieco maju. Vyzera to strasne, vykon to ma 33PS, ale ide to iba na nejak brutalne natlakovany vzduch. Jedno natlakovanie takeho vzduchu spominali na 50SK a dojazd 220 km... Takisto verim, ze na elektromobiloch by mohli byt po strechah nejake solarne clanky, co by znacne za pekneho pocasia predlzovalo ich dojazd... Citovat
PnR Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 no a vodik sa tak isto ziskava z vody.. h2o nejaky dochodca v usa dokonca vymyslel dajaky ultra lacny sposob ako ziskat z morskej vody ten vodik.. jj o tom aute som tiez cital, nebolo by to odveci a tiez dakde v tv bolo auto co slo cisto na vodu (dazdova, slana...) teraz niekedy Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 To na vodu som videl tiez, aj davnejsie. Co to logiky to v sebe ma, kedze voda sa skada s vodika a kyslika .... Dakedy pisali o nejakem japoncikovi, ktory uz auto na vodu mal. Nasiel nejaky sposob, ako v aute stiepit voda na vodik a kyslik, a vodik hned tym padem spalovat. Sice to auto vyzeralo hrozne... Vela s priestoru bol motor a mal problem s chladenim, ale islo to. Podla mna uz niekde aj take auto vymysleli, a mohlo by jazdit, len myslim ze velke ropne spolocnosti daneho cloveka dobre zaplatili, aby drzal usta... Inac by to krachlo, kdo by nechcel auto na vodu Som cital aj clanok, ze s ciny sa uz masovo dovazaju nejake napodobeniny smartov, na elektriku... Stoja par korun, a maju sa vyvazat aj do europy... Citovat
PnR Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 ale dokazes si predstavit auta bez tych zvukov ako teraz? predsa len elektromotor nevydava velmi hluk... teda ked si vezmes elektricku abo trolejbus.. a presne tak.. skupuju patenty ropaci a ked uz nebude ropa zacnu ryzovat na tom dalsom.. Citovat
Fusion Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Bude to jak v Demolition Manovi. Všichni budou nosit oblečky a jezdit v elektroautech a jíst zrní, zatímco my blázni budem v podemí leštit Mustangy a jíst krysí hamburgery. To bude náhodou fajné. Citovat
Marlin Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Fusione, jestli nastane akovahle pesimisticka budopucnost, tak ja se svym staym bramborem budu vazne vyvrhle spolecnosti Viva stare auta, vysoka spotreba a lidi neresici emise Citovat
Fusion Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Marlin: Pak si dáme sraz někde 20m pod zemským povrchem http://www.fuckthefueleconomy.com/ Citovat
destiny Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Mě se spíš líbí technologie hybridu od Lexus. Ten kombinuje klasický motor s elektomotorem. V nízkých rychlostech, jakými je právě popojíždění v zácpách, jede auto na elektromotor. Jakmile stoupnou otáčky, zapojí se i klasický motor. V tomhle vidím blízkou budoucnost. Myslím, že solventní a vlivem silné ropné kartely nedovolí odtsavit v dohledné době spotřebu ropy na druhou kolej. Ale postupně budou klasické motory doplňovány o podobné technologie, které nakonec klasické benzinové a naftobé pohony nahradí úplně. Ale toho se asi už já, jako aktivní řidič, nedožiju.Jinak musím říct, že do nového Lexus LS600h jsem se zamiloval. Chtěl bych ho s vlastním řidičem a hovět si na pravém zadním sedadle, popíjet Cristal Rosé od Louise Roderer a kochat se krajinou... Citovat
urdemala Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Původně zaslal: OK406 ...Ale zase Zelená mafie!!!:bacha:bacha p.s. pokud jste někdo jel po nově otevřeném kousku ,,dálnice\" u Tábora, tak tam se zelená mafie neozvala a po celé části dálnice je plot. Takže zvířata ale i člověk nemá šanci se dostat zpětTT Proč neudělali podchody či nadchody! Zvířata by si na to zvykla a nemusela by být mrtvá na vozovce!!!:bacha:bacha:bacha sakra, tak kdo je teda ten špatnej - ochránci přírody, že se neozvali nebo stavaři, který to nezajímá? nebo ti, co si problému všimli, ale umí jenom brblat.. Citovat
aaischa Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 to sou mi teda specialitky, halda krámů se kuli tomu nacpe do aut navíc, klimoška po městě a podobně kerá se bude rozjízdet hned po startu taky na spotřebě neubere, sou to samý krámy navíc, pak projede někde pár tatrovek a avii a bude to nastejno... spíš at tu postavej stanice na vodík, jako je v pár německejch městech už sem tam daj i koupit na to auta, nebo az dotujou vyvoj novejsich technologii ale takovýhle blbiny mno... :ticho:ticho:nevim Citovat
Ravel Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: Ferry no to je kravina jak noha, nic takovyho bych nechtel uspora 3g CO2 na km to je smesna hodnota, myslim ze to za to vubec nestoji, navic at mi nikdo nerika ze to nebude zdrzovat provoz, uz takhle nejsou lidi schopny pruzne se rozjet jakmile padne zelena, pul hodiny trva nez vubec najdou radici paku a vzpomenou si kde maji jednicku, misto toho pak aby na zeleny interval projelo svizne treba 10 aut, projedou s bidou tri a zbytek zase ceka na dalsi interval. Ted do toho jeste tahle kravina, ze mi to bude samo chcipat motor, at mi nikdo netvrdi, ze to nebude zdrzovat rozjezd Než tohle bude v autě, který si koupíš, tak bude benzín stát 100,-Kč litr, takže ještě budeš rád!!! Citovat
aaischa Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: Ravel Původně zaslal: Ferry no to je kravina jak noha, nic takovyho bych nechtel uspora 3g CO2 na km to je smesna hodnota, myslim ze to za to vubec nestoji, navic at mi nikdo nerika ze to nebude zdrzovat provoz, uz takhle nejsou lidi schopny pruzne se rozjet jakmile padne zelena, pul hodiny trva nez vubec najdou radici paku a vzpomenou si kde maji jednicku, misto toho pak aby na zeleny interval projelo svizne treba 10 aut, projedou s bidou tri a zbytek zase ceka na dalsi interval. Ted do toho jeste tahle kravina, ze mi to bude samo chcipat motor, at mi nikdo netvrdi, ze to nebude zdrzovat rozjezd Než tohle bude v autě, který si koupíš, tak bude benzín stát 100,-Kč litr, takže ještě budeš rád!!! pochybuju že 100 na litr eště bude člověk jezdit víc jak musí při tehlech cenach uz bude určitě realna konkurence vodíkových či jiných aut při nižší cene paliva, třeba i s vyššími pořizovacimi naklady aut.. ale za 100 na litr bych si raci privstal o pulhodku driv a jel do prace na kole :aut hnusná toť cena a pri takovejhlech cenach bude halda lidi lejt do auta co pude takže ty emise se taky pořádně doženou... [upravil dne 18.7.2008 aaischa] Citovat
Ferry Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: Ravel Původně zaslal: Ferry no to je kravina jak noha, nic takovyho bych nechtel uspora 3g CO2 na km to je smesna hodnota, myslim ze to za to vubec nestoji, navic at mi nikdo nerika ze to nebude zdrzovat provoz, uz takhle nejsou lidi schopny pruzne se rozjet jakmile padne zelena, pul hodiny trva nez vubec najdou radici paku a vzpomenou si kde maji jednicku, misto toho pak aby na zeleny interval projelo svizne treba 10 aut, projedou s bidou tri a zbytek zase ceka na dalsi interval. Ted do toho jeste tahle kravina, ze mi to bude samo chcipat motor, at mi nikdo netvrdi, ze to nebude zdrzovat rozjezd Než tohle bude v autě, který si koupíš, tak bude benzín stát 100,-Kč litr, takže ještě budeš rád!!! jo a proto uz v nasi rodine jezdime skoro 20 let jen na LPG Citovat
LubošK Odesláno 22. červenec 2008 Odesláno 22. červenec 2008 ... ale jen když dojedu na známou křižovatku, kde mi právě naskočila červená a kde vím, že si na zelenou počkám, a kde taky vím, kdy nastartovat ještě předtím, než zase naskočí oranžová/zelená (abych pak nezdržoval). Samozřejmě ale jen mimo \"období veder\", kdy bych se i za těch pár desítek sekund bez klimatizace uvnitř upekl. I přesto (nebo možná právě proto) mi rigidní povinné využití \"automatického\" start-stop systému nezohledňujícího důvod zastavení připadá u normálních \"nehybridních\" aut jako další hovadina z produkce \"zelených mozků\". Ale mít tak \"hybrida\" např. s motorem 1.6HDi, jež by při brzdění rekuperoval do baterek (nebo třeba i setrvačníku:-) energii, která by byla poté využitelná k provozu klimatizace po dobu zastavení a při následném rozjezdu, to už by mi zase jako až taková hovadina nepřipadalo. A pokud by takhle fungovala většina aut, asi by se to hodně líbilo i těm chudákům, co bydlí poblíž frekventovaných křižovatek v Praze či kdekoliv jinde... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.