Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nechodí mi centrál a jelikož není moc času na zkoumání proč a kde je chyba tak hledám \"jisté\" typy co a proč by to mohlo být ....

při zamáčknutí kolíku na předních dveřích (řidič i spolujezdec) se ozve cvaknutí relátka (někde u nohou spolujezdce), ale to je všechno ....

dál mi signalizace pořád ukazuje otevřený pravý zadní dveře (tak nevím jestli to může být tím) spínač v zámku cvaká ale signalizace nezhasíná ...

klíč mám s origo dálkou, ale taky nefunguje, a když jsem se podíval ke stropním lampičkám jak je tam ta černá \"boule\" pro přijímač dálky, tak tam nic není - takže to asi bude důvod proč nefunguje dálka

ale potřebuju rochodit centrál a zamykat budu klidně i klíčem

[upravil dne 16.8.2008 Petura]

Odesláno

Kubis: tak jestli jsem to pochopil správě, tak celá závada je v tom mikrospínači? až ten bude fungovat a dveře se budou \"zoborazovat\" jako zavřené tak centrál začne fungovat?

Odesláno

Ahoj,netvrdím,ale ten mikrospinač na zadním sloupku mi způsoboval samovolné odemčení ,nebo centrál udělal cvak-cvak (zamkl a hned odemkl).Můžeš ho i prstem zmačknout(ten mikrospinač) a na palubce kontrolovat ,zda zhasnou \"otevřené dveře\",protože dokud ty nezhasnou,nebude centrál zamykat.Jedna poznámka - i když jsem zamkl klíčkem,centrál to hned zase odemkl....

Problém nesvítících světel při otevřených dveřích jsem měl také (také tu někde popsáno),přerušený drát mezi dveřním mikrospinačem (u řidiče) a tuším zemí.Změřit ohmetrem to lze mezi konektorem a tím spinačem (také to tu někde je i s fotkama).Takže mrkni a zas napiš,třeba to na dálku opravíme.P806

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj,netvrdím,ale ten mikrospinač na zadním sloupku mi způsoboval samovolné odemčení ,nebo centrál udělal cvak-cvak (zamkl a hned odemkl).Můžeš ho i prstem zmačknout(ten mikrospinač) a na palubce kontrolovat ,zda zhasnou \"otevřené dveře\",protože dokud ty nezhasnou,nebude centrál zamykat.Jedna poznámka - i když jsem zamkl klíčkem,centrál to hned zase odemkl....

Problém nesvítících světel při otevřených dveřích jsem měl také (také tu někde popsáno),přerušený drát mezi dveřním mikrospinačem (u řidiče) a tuším zemí.Změřit ohmetrem to lze mezi konektorem a tím spinačem (také to tu někde je i s fotkama).Takže mrkni a zas napiš,třeba to na dálku opravíme.P806

i když prstem mačkám ten mikrospínač, tak kontrolky otevřených dveří nezhasínají :-(

všechny ostatní dveře ragují, jen ty pravé zadní se stále ukazují jako otevřené ...

Odesláno

Ahoj,tak když na ten to nereaguje,odmontuj ten mikrospinač i s uchycením,zkus,zdali jde povytáhnout ze sloupku,a pokud ano,budou připojeny dva dráty.Mikrospinač třeba nemikrospinačuje,klidně zkratni ty dva dráty,jestli kontrolka otevřených dveří zhasne.Pokud ano - jupí,ale pokud ne,tak půjdeme po drátech.Kam ale vedou,jestli do centrálu nebo do palubky - schéma elektriky dodnes nemám.Zbývají pouze dedukce.Možná se bude muset sundat ten tapecirunk (já tam mám reproduktor)z druhé strany.

Někde jsem tady četl,že někomu odešel tento mikrospinač,tak dráty zkratnul - sice dveře neindikuje,ale centrál prý od té doby funguje - hm taky řešení.P806

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj,tak když na ten to nereaguje,odmontuj ten mikrospinač i s uchycením,zkus,zdali jde povytáhnout ze sloupku,a pokud ano,budou připojeny dva dráty.Mikrospinač třeba nemikrospinačuje,klidně zkratni ty dva dráty,jestli kontrolka otevřených dveří zhasne.Pokud ano - jupí,ale pokud ne,tak půjdeme po drátech.Kam ale vedou,jestli do centrálu nebo do palubky - schéma elektriky dodnes nemám.Zbývají pouze dedukce.Možná se bude muset sundat ten tapecirunk (já tam mám reproduktor)z druhé strany.

Někde jsem tady četl,že někomu odešel tento mikrospinač,tak dráty zkratnul - sice dveře neindikuje,ale centrál prý od té doby funguje - hm taky řešení.P806

no tak mikrospínač, \"mikrá\" takže je problém někde dál ... na to jsem už krátkej, takže to budu muset dát do povolanějších rukou ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

stala se mi zajímavá věc, vyměnil jsem pojistku na centrál (15) a stalo se to, že:

-dříve blikající lampičky s blinkrem už neblikaj a rosvěcí se s otevřením dveří, což je super

-kontrolka otevřených pravých dveří zhasla a svítí jen když se otevřou dveře, což je taky super

-ale problém je v tom, že když zamknu, tak se všechny zámky zamknou, ale v zápětí se hned odemknou :( a stále bliká dioda v palubce u čelního skla a dálkové ovládání na klíči nereaguje na nic (to bude asi chybějící elektronika ve stropě u zpětného zrcátka) - můžete mi někdo udělat fotku co máte pod tím černým \"bobíkem\" u lampiček na stropě? jestli mi tam opravdu něco chybí nebo ne ...

- nenapdá někoho proč se mi to hned zase odemkne?

• O 2 týdny později...
Odesláno

kde je schovaná jednotka centrálu? stále se mi to po zamknutí ihned odemkne, takže pojistku na centrál mám venku a zamykám každé dveře zvlášť a už mě to fakt neba :(

Odesláno
Původně zaslal: Petura

stala se mi zajímavá věc, vyměnil jsem pojistku na centrál (15) a stalo se to, že:

-dříve blikající lampičky s blinkrem už neblikaj a rosvěcí se s otevřením dveří, což je super

-kontrolka otevřených pravých dveří zhasla a svítí jen když se otevřou dveře, což je taky super

-ale problém je v tom, že když zamknu, tak se všechny zámky zamknou, ale v zápětí se hned odemknou :( a stále bliká dioda v palubce u čelního skla a dálkové ovládání na klíči nereaguje na nic (to bude asi chybějící elektronika ve stropě u zpětného zrcátka) - můžete mi někdo udělat fotku co máte pod tím černým \"bobíkem\" u lampiček na stropě? jestli mi tam opravdu něco chybí nebo ne ...

- nenapdá někoho proč se mi to hned zase odemkne?

ahoj, já pod tou černou polokoulí u zpětného zrcátka nic taky nemám, ale dálka mi funguje

no a co se dálky týče, zkus baterky v klíči, jestli to nemají za sebou.....:papa

Odesláno
Původně zaslal: beluha

ahoj, já pod tou černou polokoulí u zpětného zrcátka nic taky nemám, ale dálka mi funguje

no a co se dálky týče, zkus baterky v klíči, jestli to nemají za sebou.....:papa

baterky jsou 100% , nové a v jiné dálce funkční a dálkový ovládání nejde :nevim

takže to opravdu vypadá, že to jednotka centrálu má za sebou ...

Odesláno

Keď centrál po zamknutí hneď samovoľne odomkne tak by to mohol robiť mechanizmus zámkov predných dverí. Skús zamknúť a odomknúť kľúčom z oboch strán. Tá strana pri ktorej to bude normálne zamykať je chybná. Na motorčeku je prepínač ktorý prepína kontakty podľa toho či je dole alebo hore. Ak na jednej strane prepneš dole motorčeky stiahnu mechanizmus a ak sa druhý dobre neprepne tak si centrála myslí že znova odomykáš a dá všetky hore.

...:myslim snáď som to popísal zrozumiteľne.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Keď centrál po zamknutí hneď samovoľne odomkne tak by to mohol robiť mechanizmus zámkov predných dverí. Skús zamknúť a odomknúť kľúčom z oboch strán. Tá strana pri ktorej to bude normálne zamykať je chybná. Na motorčeku je prepínač ktorý prepína kontakty podľa toho či je dole alebo hore. Ak na jednej strane prepneš dole motorčeky stiahnu mechanizmus a ak sa druhý dobre neprepne tak si centrála myslí že znova odomykáš a dá všetky hore.

...:myslim snáď som to popísal zrozumiteľne.

čoveče je jedno na které straně zamykám, protože na obou stranách se to chová stejně ... :nevim

zamkne a ihned odemkne

Odesláno

Tak potom je chyba v zostávajúcich zámkoch. Neviem, či máš na zadných dverách tie čudlíky na zamykanie dverí. Ak áno, tak vyskúšaj Pastorkov postup s tým, že jedny zadné dvere najskôr zamkneš ručne a potom ostatné centrálom.

[upravil dne 21.8.2008 AnotherOne]

Odesláno

ať zamknu klíčem nebo zamáčknutím kolíku na dveřích tak se to stejně hned odemkne, ale přišel jsem na jednu zajímavost, a to že když mám zapnutý klíček a nebo když běží motor, tak při zamknutí auto zůstane zamknuté ale jak vypnu klíček tak se ihned odemkne ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...