Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar a sílu,

dnes jsem dal auto do servisu na prohlídku A po 30 tis. km.

Krom standardní kontroly a výměny toho co se má (olej jsem donesl svůj) mi ještě:

- stočí zadní kotouče neb vypadají jako gramodeska (rýhy hloubky cca 0,2mm)

- kouknou na silentbloky motoru neb se mi zdá, že ten motor nějak moc péruje

- udělají výměnu teplotního čidla (v rámci svolávačky YES)

- mrknou proč se při akceleraci klepe sedačka spolujezdce

Docela příjemně mě překvapilo, že stáčejí i v autorizovaném servisu. Myslel jsem, že umí jen vyměnit za nové a při ceně 4500 za jeden, to bych se na to vyprd.

Předběžná odhadovaná cena : do 5.000Kč. Dnes to prý nestihnou (protože tam jsou ty kotouče). Ale až to bude hotové, podám reference.

Odesláno

To se docela divím, že stáčí kotouče, když dneska není v autorizácích běžnou praxí ani srážení hran nových desek před jejich montáží. :)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

To se docela divím, že stáčí kotouče, když dneska není v autorizácích běžnou praxí ani srážení hran nových desek před jejich montáží. :)

u nových origo brzd. desek už netřeba hrany srážet , jinak stáčení kotoučů je běžné , většina servisů nemá zařízení vlastní ,proto se to protáhlo do druhého dne .

.

[upravil dne 16/7/08 Pe.Tr]

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Čím to, Petře? Já žil vždycky v domění, že se to má dělat. Lepší materiály?:myslim

už tam není to co dřív pískalo , tedy jiné složení .

Odesláno

to freeman: Vydrž. Adresu dám až spolu s hodnocením. Zítra ;) Na druhou stranu jisté indicie tam již jsou. Psal jsem, že jde o autorizovaný servis a jsem z Liberce. Takže to asi moc daleko nebude :mrk Prakticky se nabízejí dvě možnosti... No, počkej do zítra. Ono není všechno zlato co se třpytí a třeba se ještě něco zvrtá :)

Odesláno

nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy....:roll

já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super

[upravil dne 17.7.08 omegaalfa]

Odesláno

na garancku proste musi ist....

Původně zaslal: omegaalfa

nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy....:roll

já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super

Odesláno

Nojo, ale podle serviceboxu mám kotouče spolu s náboji. Cena 4400 za kus. Pokud by kotouč přišel na 700, tak se na to teď vykašlu a vyměním to za nové.

Olej si doma sám nevyměním, to jsem psal už v jiném příspěvku. Důvody byly:

- nerad bych si spletl výpust vany s výpustí převodovky (nejsem blbej, ale člověk nikdy neví :) )

- k filtru je blbej přístup

- co se 4 litry starého oleje

- nemám jámu

- nemám zvedák, jen hever

- nemám zajišťovací podpěry

- pod auto se nevejdu, jsem moc tlustej. Když jsem tam lezl posledně, zasekla se mi hlava pod spojlerem a při páčení jsem si málem utrhl ucho

edit: to marisw: Tohle už není garančka. Navíc auto bylo dotažený z ciziny a tady mi neuznali záruku. Normálně to dávám do servisu dobrýho, ale neautorizovanýho. Tentokráte jsem předpokládal, že bude třeba zasahovat do diagnostiky, což můj známej může jen s omezením. A navíc tam byla svolávačka na výměnu čidla, tak jsem to vzal jedním vrzem.

[upravil dne 17.7.2008 Ticcino]

Odesláno

Je to trochu mimo, Ticcino, ale muzes mi prosim hodit vypis ze srviceboxu, co ti to pise u tech zadnich kotoucu? Ja se v tom moc nevyznal a nepochopil jsem, jestli mam Lucase nebo Bosh. Jinak zadne problemy s prohlidkou, preju.

Diky.H

Odesláno

Zdar,

tak hotovo. Cena mě mile překvapila.

Material:

těsnění zátky 28,80

filtr oleje 329,30

filtr klimatizace 560,70 (ten jsem chtěl jen tak v pytlíčku, nemontovat)

práce:

program A - normální údržba 1,2hod á495: 594,00

stočení kotoučů 2,5hod á200: 500,00

Celkem 2395Kč vč. DPH

Plus můj olej za 800 ale ještě mi skoro dva litry zbyly.

Jo a tady ten obrázek se serviceboxu. Vůbec tam nevidím objednací číslo samotných kotoučů, z čehož usuzuji, že jaksi nejsou.

post-0-14109601482519_thumb.gif

Odesláno

A co olej,ten starej:myslimten de do kanálu:myslim??

Odesláno

Chlapi,nebuďme z toho vyjetého oleje pos....Stačí,aby někdo známý dělal

v dopravě,opravárenství a bůhví kde ještě--tam všude lze olej bez problé-

mů vylít--a někde jsou i rádi,že ho nemusejí nakupovat. :):papa

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

A co olej,ten starej:myslimten de do kanálu:myslim??

ten de do plastový flašky od destilky a bud zadara do sbernýho dvora nebo do pneuservisu u práce, kde ho zadara vemou a ekologicky zlikvidují ( kupoval jsem tam gumy, tak jim to neva a oleje tam meni)....takze je tu furt kratší cesta než do peugeotservisu

to Ticcino: ten olejový filtr je zlodějna - od championu nebo framu stojí 130,- a je to taky origo OEM díl

Odesláno

omegaalfa: Jo, já vím. Původně jsem to chtěl koupit někde jinde, ale nakonec jsem si řekl, že ty dvě stovky rozdílu za cenu toho, že koupím něco jinýho + starosti se sháněním, mi za to nestojí. Ještě větší zlodějina je ten pylovej filtr. Ale já chtěl origo, abych podle něj pak mohl koupit neorigo :) Na druhou stranu, ušetřil jsem na oleji, tak jsem si mohl dražší filtr dovolit :) Jo, mimochodem, olej jsem kupoval Total Qartz 9000 5W40, 5l butel asi za 850. Plus doprava no. Tady: http://www.superautodily.cz/index.php?stranka=e-shop&produkt=8836

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...