Ticcino Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Zdar a sílu, dnes jsem dal auto do servisu na prohlídku A po 30 tis. km. Krom standardní kontroly a výměny toho co se má (olej jsem donesl svůj) mi ještě: - stočí zadní kotouče neb vypadají jako gramodeska (rýhy hloubky cca 0,2mm) - kouknou na silentbloky motoru neb se mi zdá, že ten motor nějak moc péruje - udělají výměnu teplotního čidla (v rámci svolávačky YES) - mrknou proč se při akceleraci klepe sedačka spolujezdce Docela příjemně mě překvapilo, že stáčejí i v autorizovaném servisu. Myslel jsem, že umí jen vyměnit za nové a při ceně 4500 za jeden, to bych se na to vyprd. Předběžná odhadovaná cena : do 5.000Kč. Dnes to prý nestihnou (protože tam jsou ty kotouče). Ale až to bude hotové, podám reference. Citovat
Freeman Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Super, takze adresa servisu je? Citovat
Fakir Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 To se docela divím, že stáčí kotouče, když dneska není v autorizácích běžnou praxí ani srážení hran nových desek před jejich montáží. Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: Fakir To se docela divím, že stáčí kotouče, když dneska není v autorizácích běžnou praxí ani srážení hran nových desek před jejich montáží. u nových origo brzd. desek už netřeba hrany srážet , jinak stáčení kotoučů je běžné , většina servisů nemá zařízení vlastní ,proto se to protáhlo do druhého dne . . [upravil dne 16/7/08 Pe.Tr] Citovat
Fakir Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Čím to, Petře? Já žil vždycky v domění, že se to má dělat. Lepší materiály? Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: Fakir Čím to, Petře? Já žil vždycky v domění, že se to má dělat. Lepší materiály? už tam není to co dřív pískalo , tedy jiné složení . Citovat
Ticcino Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 to freeman: Vydrž. Adresu dám až spolu s hodnocením. Zítra Na druhou stranu jisté indicie tam již jsou. Psal jsem, že jde o autorizovaný servis a jsem z Liberce. Takže to asi moc daleko nebude Prakticky se nabízejí dvě možnosti... No, počkej do zítra. Ono není všechno zlato co se třpytí a třeba se ještě něco zvrtá Citovat
omegaalfa Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy.... já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] Citovat
marisw Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 na garancku proste musi ist.... Původně zaslal: omegaalfa nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy.... já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] Citovat
Ticcino Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 Nojo, ale podle serviceboxu mám kotouče spolu s náboji. Cena 4400 za kus. Pokud by kotouč přišel na 700, tak se na to teď vykašlu a vyměním to za nové. Olej si doma sám nevyměním, to jsem psal už v jiném příspěvku. Důvody byly: - nerad bych si spletl výpust vany s výpustí převodovky (nejsem blbej, ale člověk nikdy neví ) - k filtru je blbej přístup - co se 4 litry starého oleje - nemám jámu - nemám zvedák, jen hever - nemám zajišťovací podpěry - pod auto se nevejdu, jsem moc tlustej. Když jsem tam lezl posledně, zasekla se mi hlava pod spojlerem a při páčení jsem si málem utrhl ucho edit: to marisw: Tohle už není garančka. Navíc auto bylo dotažený z ciziny a tady mi neuznali záruku. Normálně to dávám do servisu dobrýho, ale neautorizovanýho. Tentokráte jsem předpokládal, že bude třeba zasahovat do diagnostiky, což můj známej může jen s omezením. A navíc tam byla svolávačka na výměnu čidla, tak jsem to vzal jedním vrzem. [upravil dne 17.7.2008 Ticcino] Citovat
omegaalfa Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 mj auto kotouc tady je kdyžtak odkaz na kotouč - ten se nechá vyměnit i na ulici práce cca na 1 hodku Citovat
hloze-ja Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Je to trochu mimo, Ticcino, ale muzes mi prosim hodit vypis ze srviceboxu, co ti to pise u tech zadnich kotoucu? Ja se v tom moc nevyznal a nepochopil jsem, jestli mam Lucase nebo Bosh. Jinak zadne problemy s prohlidkou, preju. Diky.H Citovat
Ticcino Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 Zdar, tak hotovo. Cena mě mile překvapila. Material: těsnění zátky 28,80 filtr oleje 329,30 filtr klimatizace 560,70 (ten jsem chtěl jen tak v pytlíčku, nemontovat) práce: program A - normální údržba 1,2hod á495: 594,00 stočení kotoučů 2,5hod á200: 500,00 Celkem 2395Kč vč. DPH Plus můj olej za 800 ale ještě mi skoro dva litry zbyly. Jo a tady ten obrázek se serviceboxu. Vůbec tam nevidím objednací číslo samotných kotoučů, z čehož usuzuji, že jaksi nejsou. Citovat
Ticcino Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 Jo a dělali to ve Federal Cars v Liberci. Citovat
vendelinek Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Původně zaslal: omegaalfa nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy.... já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] A co olej,ten starej:myslimten de do kanálu:myslim?? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Chlapi,nebuďme z toho vyjetého oleje pos....Stačí,aby někdo známý dělal v dopravě,opravárenství a bůhví kde ještě--tam všude lze olej bez problé- mů vylít--a někde jsou i rádi,že ho nemusejí nakupovat. Citovat
hloze-ja Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Tak to tam mam bohuzel taky. Diky Citovat
omegaalfa Odesláno 18. červenec 2008 Odesláno 18. červenec 2008 Původně zaslal: vendi.stejskal Původně zaslal: omegaalfa nový zadní koutouče od bremba stojí 730,-/kus (vč. DPH) to bych se na nějaký stáčení vy.... já řešil prohlídku doma ( to co mi okouknou oni to si okouknu sám....) jinak olej 5l 10w-40 texaco + filtr = 800 kč....do servisu jen když auto nejede:super [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] [upravil dne 17.7.08 omegaalfa] A co olej,ten starej:myslimten de do kanálu:myslim?? ten de do plastový flašky od destilky a bud zadara do sbernýho dvora nebo do pneuservisu u práce, kde ho zadara vemou a ekologicky zlikvidují ( kupoval jsem tam gumy, tak jim to neva a oleje tam meni)....takze je tu furt kratší cesta než do peugeotservisu to Ticcino: ten olejový filtr je zlodějna - od championu nebo framu stojí 130,- a je to taky origo OEM díl Citovat
Ticcino Odesláno 18. červenec 2008 Autor Odesláno 18. červenec 2008 omegaalfa: Jo, já vím. Původně jsem to chtěl koupit někde jinde, ale nakonec jsem si řekl, že ty dvě stovky rozdílu za cenu toho, že koupím něco jinýho + starosti se sháněním, mi za to nestojí. Ještě větší zlodějina je ten pylovej filtr. Ale já chtěl origo, abych podle něj pak mohl koupit neorigo Na druhou stranu, ušetřil jsem na oleji, tak jsem si mohl dražší filtr dovolit Jo, mimochodem, olej jsem kupoval Total Qartz 9000 5W40, 5l butel asi za 850. Plus doprava no. Tady: http://www.superautodily.cz/index.php?stranka=e-shop&produkt=8836 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.