Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Právě jsem se vrátil ze srazu domů a musím se za čerstva podělit s jednou nepříjemnou zkušeností ze srazu a to s tím, že někteří členové absolutně nerespektovali dodržování rychlosti v obcích a to dost nevybíravým způsobem:

- v sobotu při OZ jsme měli stížnost z obce Pamětice: starosta si stěžoval na rychlé a neukázněné průjezdy obytnou zónou. Každý rok apeluji na to, aby se na OZ jezdilo slušně a ohleduplně. Nechápu inteligenci některých, že si to nedokáží alespoň těch pár hodin pohlídat! Pokud chtějí blbnout tak ať to dělají mimo obce! Bohužel nevím, kdo byli ti, kteří tento problém způsobili...

- no a dnes jsem stál v Šebetově se starostou (mimochodem byl velmi vstřícný a pomohl nám při zachraňování Marlinova auta a rovněž se zajímal o dění v klubu, atd...) a kolem nás projeli nejmenovaní členové rychlostí HRUBĚ přesahující 100 km/h a tak nějak nerespektovali DZ STOP!!!

Členové klubu by si měli především uvědomit, že tímto jednáním silně poškozují jméno klubu a přidělávají organizátorům vážné problémy!! :grr:grr Apeluji tímto na vedení klubu s dotazem, zda chtějí řešit postih členů, kteří se takto chovali (dnes byla ta situace velmi konkrétní)!! Tito členové si zaslouží minimálně veřejné pokárání nebo jiný postih! :bacha

Odesláno

Určitě souhlasím, víš-li o koho šlo, tak si s dotyčným vedení vysvětlí co a jak.

Napadá mě řešení - poprvé domluva, podruhé blokace účasti na sraze (tvrdé, ale 100% účinné)

Odesláno

Pokud se k tomu mohu vyjadrit, tak v Pameticich jsme s posadkou zakempili na delsi dobu a i po celou dobu orientaku jsme tak nejak nezaznamenali poruseni pravidel ostatnich ucastniku OZ co se tyka silnicniho provozu formou rychlosti - tedy myslim si, ze na Krivoklate to bylo o dost dramatictejsi.

Pravdou je, ze v obytne zone na nas \"divne cumeli\" a nemeli z nas radost spis kvuli hlucnym vyfukum... (v mem pripade tam na me jakysi duchodce neco vykrikoval a hazel tam hrabemi - nicmene mam v aute 3 osoby, ktere dosvedci, ze jsem neporusil dopravni predpis co se tyka rychlosti). Druha vec je ta, ze hnat OZ pres obytnou zonu v sobotu kolem 12 mi prijde jako blbost, zvlast u vesnicanu (psano obecne, neberte to osobne), kteri jsou zvykly na klid a ne na bandu Pezotaku, ktera se jim prubezne honi pod okny a zvlast v obytne zone. V obytne zone se muze jet rychlosti nanejvys 20 km/h a nevim, kolik lidi tohle vi. Ja bych to asi nevedel, kdybych tuhle ceduli neresil u naseho administrativniho centra.

Dalsi vec je ta, ze kazdy kdo ridi vuz je (by mel byt alespon vekove) dospely a tudiz ma zodpovednost za sve chovani a ma nest nasledky, ale Peugeot-club neni Policie ČR, tudiz nevim jak v tomto pripade dale postupovat, to uz by mel Marlin take dostat nejake postihy, taky to neni zrovna dobra reputace klubu. Pokud se bude trestat neprimerena rychlost, tak by se mel trestat i vjezd na polni ci lesni cesty apod. Marline promin, neni to nic proti tobe, ale kdyz spravedlnost tak pro vsechny. Konec koncu, sam mam nyni vinovy lak na bocnich dverich, i s dulkem :roll......

Tim se vsak nikoho nezastavam ......

Je mi ale lito, ze to takhle dopada, sam se snazim to pri OZ dodrzovat :-(

edit: a sam jsem asi nevedomky odrel auto KoNGa, nevim jestli to bylo jeho auto a jestli jsem se ho dotykal :-(

[upravil dne 14/7/2008 Scratch]

edit2: co se tyka obytne zony - ma byt oznacena (zacatek a konec) bilym pruhem tloustky 25 cm a ma tam byt instalovano zpomalovaci zarizeni, ktere jsem vsak nezaznamenal. Tudiz ta znacka je tam neopravnene - tot vyjadreni dopravni policie ČR.

Odesláno

Na srazu jsem nebyl, ale přikláním se k názoru Sratche. Klub není policie a těžko proto může někoho postihovat za to, že překročí povolenou rychlost apod. na veřejné komunikaci. Něco jiného by asi bylo když by dotyčný udělal úmyslně průšvih třeba v kempu nebo při nějaké části programu, kterou vyloženě klub organizuje. Vím, že podobný problém se řešil kdysi dávno na srazu (myslím že to byl 3.sraz P-C na Slapech), měli jsme domluveno letiště na sprinty a někteří jedinci po příjezdu nerespektovali zákaz vjezdu na určitá místa na letišti. Díky nim nás hned všechny vyhodily a dotyční jedinci museli sraz opustit. V tomto případě bych potrestání přes klub chápal a schvaloval. Ale ne za to,že někde nedám přednost a potom kvůli tomu nemohl na sraz. Na silnici si podle mě každý jede na svoje triko.

Odesláno

Ja bych řek že to moc pitváte když někdo letí kilem ve vesnici nebo jede po polní cetě je docela rozdíl... sorry kluci ale podle mě ten kdo jede kilem po vesnici by neměl jezdit a meli by mu useknout obě ruce...

po polnačce at si lita jak chce.

Odesláno

A co s tím teď chcete dělat? Teď už je to tak maximálně na \"Tytyty!\" případně na přesdržku. To, že někteří jezdí jako prasata je vidět denně na silnicích a to by v tom byl čert, aby pár takových nebylo i tady v klubu.

Jiná věc je, že se to stalo na akci pořádané klubem. No jó, ale pokud tak někdo jezdí celoročně, pro jednou se těžko omezí, že? Navíc pokud se mu neřekne, nebo ideálně nenapíše \"Nejezdi jako prase, Nejezdi jako prase, Nejezdi jako prase\" bude jezdit jako prase.

Všechny ty orienťáčky jsou založené na čistě volnočasových základech, žádné uzavírky silnic, žádné zvláštní pojištění, žádný podepsaný papír o tom, že každý jede na své triko.

Jen zázrakem se doteď nestal žádný větší průšvih, až se stane, přijdeme o orienťáky a budeme sedět v kempu na hýždích a debatovat o tom, jestli je lepší modrá nebo zelená nemrzka.

Ale nedělejme z těch přistižených asociály jen proto, že ostatní jsme neviděli.

Odesláno

ja si myslim, ze celkove je to predevsim na tech lidech, nechci moralizovat, sam nejezdim vetsinou predpisove, ale vy opravdu nikdy neporusite jediny predpis? Vzdy davate blinkry vcas, nikdy nejedete s prasklou zarovkou, rozstelovanym svetlem, na zimnich pneu, s aktualni lekarnickou apod.? pri hledani neceho nebrzdite obcas nekoho za sebou? Davate predpisove blinkry na parkovisti pred obchodakem? 80% lidi pri orientaku se neceho dopusti, i kdyby to byl blbej blinkr a i ten muze byt obcas sakra dulezity. Jak rikam, orientak na Krivoklate si par lidi spletlo s eRZetou a tady mi prisel naprosto pohodovej :-)

Kurte, napsal jsi to hezky

Odesláno

Byli to především oba Téčkaři... tedy 405 T16, kteří jezdili jako idioti a nerespektovali DZ STOP... tohle bylo opravdu na přes držku....:bacha :bacha :bacha

[upravil dne 14/7/2008 @re]

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

ja si myslim, ze celkove je to predevsim na tech lidech, nechci moralizovat, sam nejezdim vetsinou predpisove, ale vy opravdu nikdy neporusite jediny predpis? Vzdy davate blinkry vcas, nikdy nejedete s prasklou zarovkou, rozstelovanym svetlem, na zimnich pneu, s aktualni lekarnickou apod.? pri hledani neceho nebrzdite obcas nekoho za sebou? Davate predpisove blinkry na parkovisti pred obchodakem? 80% lidi pri orientaku se neceho dopusti, i kdyby to byl blbej blinkr a i ten muze byt obcas sakra dulezity. Jak rikam, orientak na Krivoklate si par lidi spletlo s eRZetou a tady mi prisel naprosto pohodovej :-)

Kurte, napsal jsi to hezky

tady jde spíš o problém, o kterém jsem psal... jezdili v šebetově jak prasata a stopka jim byla cizí... vidělo to tak 15členů p.clubu, když se pokoušeli umýt Marlinův offroad...

Jinač samozřejmě každý se dopustí někdy přestupku - jsme přeci jenom lidé...

Odesláno

stopka je docela zavazna, nedokazu si predstavit jak by teckar dopadl po stretu s hovnocucem, ktery by jel predpisove 50 :-), to by bylo zajimave. Stopku si teda nikdy netroufnu, to je fakt vo kejhak :-)

Odesláno
Původně zaslal: @re

Byli to především oba Téčkaři... tedy 405 T16, kteří jezdili jako idioti a nerespektovali DZ STOP... tohle bylo opravdu na přes držku....:bacha :bacha :bacha

Ale no tak,přece tady nebudete na sebe žalovat!To samé by mohl řici Bohouš o vás....Mate koupé tak jste mohli jezdit taky jako hovada....Jako osobně bych se zdržel nějakých komentářů....:roll

Odesláno

vzhledem k tomu, ze jsem tam nebyl pritomen, nehodlam dotycne nijak soudit. mozna by se siklo i jejich vyjadreni...

to@re: problem je trosku v tom slovicku predevsim.... a zrejme i v tom, ze tentokrat byl pritomen i nekdo z obce.

protoze bezohledne jezdili nekteri lide (a nemyslim zde jmenovane \"Teckare\") i na mnoha predchozich srazech a orientacich. Sam jsem se toho bal na Seci a mimo jine v itinerarich bylo cosi o dodrzovani pravidel...

takze tech lidi, co by si meli sahnout do svedomi je tu mnohem vic.

a jednoduche reseni? co treba si s dotycnymi promluvit hned na miste?

pokud to nepomuze, dalsi moznosti je ze organizatori proste priste dotycne neprihlasi na sraz.

prestoze se mi takove chovani nelibi, pokud by mel zasahovat klub, znamena to nutnost definovat, co je vlastne jeste \"normalni\" a co \"uz ne\", prokazovat a soudit... nejsme policie, abysme resili nevhodne chovani na silnicich mimo areal kempu, od toho ma kazdy takovou tu karticku s fotkou, aby vedel co si jeste muze dovolit.

PS: toto je muj soukromy nazor, ktery nemusi odpovidat stanovisku vedeni klubu v teto zalezitosti

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

Původně zaslal: @re

Ale no tak,přece tady nebudete na sebe žalovat!To samé by mohl řici Bohouš o vás....Mate koupé tak jste mohli jezdit taky jako hovada....Jako osobně bych se zdržel nějakých komentářů....:roll

To není o žalování! Coupé mám, ale mám taky rozum a nejezdím v malých uličkách jako prase! Tady bylo v sázce dobré jméno celého klubu! Co kdyby něco vyvedli? Myslíš si, že by nás tam někdy pustili???

Odesláno

Smyslem mého upozornění nebylo debatovat o tom co je nebo není normální (to snad každý ví nebo alespoň tuší). Chtěl jsem hlavně upozornit na to, že například tímto chováním se kazí jinak dobré jméno klubu (nehledě k tomu, že nám pořadatelům to přidělává pár starostí a vysvětlování navíc). Už je potom na každém jedinci zda si sáhne do svědomí nebo ne... Každopádně bych byl rád, aby problémů na srazech spíše ubývalo, než aby se musely řešit stále nové a nové... :nevim

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

vzhledem k tomu, ze jsem tam nebyl pritomen, nehodlam dotycne nijak soudit. mozna by se siklo i jejich vyjadreni...

to@re: problem je trosku v tom slovicku predevsim.... a zrejme i v tom, ze tentokrat byl pritomen i nekdo z obce.

protoze bezohledne jezdili nekteri lide (a nemyslim zde jmenovane \"Teckare\") i na mnoha predchozich srazech a orientacich. Sam jsem se toho bal na Seci a mimo jine v itinerarich bylo cosi o dodrzovani pravidel...

takze tech lidi, co by si meli sahnout do svedomi je tu mnohem vic.

a jednoduche reseni? co treba si s dotycnymi promluvit hned na miste?

pokud to nepomuze, dalsi moznosti je ze organizatori proste priste dotycne neprihlasi na sraz.

prestoze se mi takove chovani nelibi, pokud by mel zasahovat klub, znamena to nutnost definovat, co je vlastne jeste \"normalni\" a co \"uz ne\", prokazovat a soudit... nejsme policie, abysme resili nevhodne chovani na silnicich mimo areal kempu, od toho ma kazdy takovou tu karticku s fotkou, aby vedel co si jeste muze dovolit.

PS: toto je muj soukromy nazor, ktery nemusi odpovidat stanovisku vedeni klubu v teto zalezitosti

ano, máš pravdu, slovo především jsem zvolil chybně... Tím se Téčkařům omlouvám... já viděl pouze je a hlava mi to nebrala (a nejenom mně)...

Odesláno

Myslím si, že bylo řečeno vše podstatné, i Bohouš se v jiném vlákně omluvil - proto na přání Jirky Wolfa zamykám

[upravil dne 15/7/2008 Medvěd]

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...