Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tahla řazení

Recommended Posts

Odesláno

nemáte nikdo táhla k řazeni citr evasion Pozor musi bejt 2.1td jinak muže bejt kratší!!nebo nevite kde to prodávaj nikde to nemaj:xvul

Odesláno

no máš v řazení dvě táhla a ty vedou do převodovky a mě se jedno rosipalo a nemužu ho sehna v citroenu 4600,- a na vrakáči nemaj na 2.1TD a když měly tak bylo uplně stejně rossypaný:xvul

Odesláno
Původně zaslal: novoták

no máš v řazení dvě táhla a ty vedou do převodovky a mě se jedno rosipalo a nemužu ho sehna v citroenu 4600,- a na vrakáči nemaj na 2.1TD a když měly tak bylo uplně stejně rossypaný:xvul

a jak se to projevovalo? nebo to najednou přestalo řadit?

jde mi hůř řadit 2. tak buď nejsem ještě zvyklej na tu \"kvedlačku\" nebo jestli se mi neděje něco podobnýho ...

Odesláno

na na já to aš do poslední chvýle nevěděl prostě sem řadil a nešla mi tam dát 5ka

• O 2 týdny později...
Odesláno

přesně já koupil uplně z jinyho byo kratší tak sem ho odfik a navařil a zatim řadí přednim furt vypadavalo

• O 4 týdny později...
Odesláno

má zkušenost:

auto sbalené na dovolenou... a po ujetí cca 5km... odbočuji z kolony pryč, zařadím jedničku... a najednou UPLNĚ VOLNÁ řadící páka...přostě přestala držet. zařadit nešlo... , naštěstí zústala zařazená jednička... vůbec sem netušil co se děje, zda se přetrhlo lanko, či co.. nebo převodovka v haji, atd.....

dojedu do prvního servisu.. ooojjjééé citroen.. evasion.. tak to ne, to tady neopravujem, to je nadlouho. sežente si celý táhla v citroenu a nějakej jinej servis, kde vam to předělaj. Volam tedy co citroenu... odpověď je: na objednání, min. 4 dny, cena 4500,-

dohrkam do jineho servisu, kde si necham auto zvednout.. a pan říká... no jo, vytržený gumový tesnění kolem očka (tam co je tahlo přidělaný na převodovku) pan to tam nasadil a řikal - sežente si nový táhla a že to tam zaděla.

po nasazení zpět sice řadit šlo, ale bylo to jen na dojetí, tak mi pán řekl, at domu dojedu na jedničku, že by mi to určitě vyskočilo.

dojel sem domu, přesedl do stareho auta a jel na vrakáč. sice se tam nejaký táhla našla, ale ne na můj typ motoru. diesel to má delší, průměr očka větší, atd...

ŘEŠENÍ za 15kč. koupit kus tvrdé gumy a pomocí ostrého nástroje tu gumu opracovat. Na zpětné nasazení je ale potřeba mít auto zvednuté. Mě se pokazilo to táhlo, které má průměr oka cca 3 cm. To druhé táhlo má průměr oka asi 1,5 cm a tahle guma tam nejspíš ani není.

opravený auto bylo do druhého dne, ale po návratu z dovolené jsem tam lépe opracovanou a vytvarovanou gumu.

již je najeto s autem 2500km... a vpořádku. Občas skrz motor (za vzduhovým filtrem (v mistech zhruba pod volantem) mrknu, jak se guma má.. a je to.

(jo a na vrakači mi taky říkali: sežente si třeba ten delší, táhlo zkraťte, vyřežte závit, našroubujte... ale to by obnášelo vykuchat to táhlo celý ven, neumím si představit jak uvnitř motoru machruju se závitnicí...)

Odesláno

mimochodem - komu to čvachtá, nechť si tuto gumu zkontroluje. V případě vytrhnutí to sice na dojetí nasadit jde, ale motorem dost těžko - a pokud jo, tak s pořádně přismahlou kůží na ruce.

při chladném motoru po odejmutí vzduchového filtru je upevnění táhla vidět - pokud ne, pomuže někdo, kdo bude přeřazovat a pak je identifikace táhla jasná. Prostě tím rukou zarumplovat.. a uvidí se...

Odesláno
Původně zaslal: vojtadvojda

mimochodem - komu to čvachtá, nechť si tuto gumu zkontroluje. V případě vytrhnutí to sice na dojetí nasadit jde, ale motorem dost těžko - a pokud jo, tak s pořádně přismahlou kůží na ruce.

při chladném motoru po odejmutí vzduchového filtru je upevnění táhla vidět - pokud ne, pomuže někdo, kdo bude přeřazovat a pak je identifikace táhla jasná. Prostě tím rukou zarumplovat.. a uvidí se...

předseda má pravdu :super:potlesk

tohle už mám taky podobným způsobem opraveno, nová guma, svařený přípravek \"očko\", zalisovaná guma a nasazeno ...

Guest novoták
Odesláno

ted mi upadl motor z držáku a toto řazeni byl první příznak tak to prohlidněte

• O 3 měsíce později...
Odesláno

No každopádně je to teďka o dost lepší ale protože to bylo z noveho modelu tak je to taky min. 8let staré ale ta vule je znát

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj,také se mě stalo něco podobného.Jel sem domů s Ulyssákem a najednou nešla zařadit 1 pak 3,Doskákal sem na 2 a 4,v servisu to opravili do druhého dne za 800kč.Ale nepochopil sem čím to bylo,asi také ta guma.

Zdarec:roker

• O 6 let později...
Odesláno

ahoj, tak se mi u 806 rozpadlo tahlo razeni - jiz po nekolikate... kdyz to bylo poprve, take jsem nevedel nejdrive, co se vubec stalo, pak jsem shanel nova tahla v N, pac to mam za rohem a vetsinou i se slevama, ne jak u nas, jenze jsem si nepomohl ani tam, tahel do meho vozu je asi 6 druhu a manik netusil jaka mam ja, pac nikdo nevi, co presne mam za typ krabice a ceny byly o 130€ asi do 300€, tak jsem to vzdal, koupil jsem prvni vterinak v obchodaku a kupodivu to drzelo, bohuzel ale jen asi rok, tak jsem to vylepsil, pouzil jsem profi lepidlo a navic cely omotal jemnym dratkem, jako zastupovane ponozky, jen s dirou na kulicku z prevodovky, to vydrzelo asi 3 roky, ale vypeklo me to opet minuly tyden, samozrejme na nejlepsim miste - v praze a v zacpach, nakonec jsem tam dal teda rucne 2 a projel tak celou phu, zbytek, cca 130km na 3-4 (z kopcu a po rovine), pred kopcema jsem radil rucne zase za 2...no a pac jsem uz chtel mit od toho klid na porad (alespon doufam), tak jsem vymyslel nasledujici - viz obrazky, neni to zadny esteticko-umelecky vytvor, ale ja se tam moc casto nekoukam a 100% ostatnich uz vubec, takze mi to je jedno, jen jsem premyslel nad tim, proc se to tak nejak podobne nevyrabi uz origo, ze to musi byt v te gume (coz je prave ta katastrofa, kdyz se to vytrhne), mozna kvuli prenosum vibraci z prevodovky anebo me uz napada jen druha moznost - aby se lepe-casteji prodavaly nahradni dily :-) tak i tu gumu jsem mezi kov nacpal, zatim to radi v pohode, se uvidi jak dlouho zase... :-) jo a nez jsem to namontoval, tak jsem trochu jeste sklepl ty nyty, aby to nevypadalo tak osklive :-D

PS: koupil jsem jeste pred tim z vrakace zanovni tahla, ale samozrejme byla na jinou krabici nez tu mou, ac na prvni pohled i merenim byla stejna - byl tam preci jen rozdil asi 1 cm a to stacilo, aby to nefungovalo, proto nakonec ten domaci vytvor...

treba to nekomu pomuze pri podobne oprave

post-10950-0-90885900-1446666508_thumb.j

post-10950-0-33128100-1446666542_thumb.j

post-10950-0-38056100-1446666577_thumb.j

post-10950-0-71216100-1446666683_thumb.j

Odesláno (upraveno)

Tiahla som pred časom menil aj ja. Kupil som ich v PL a ako si písal boli asi o 1 cm kratšie tak mi ich potom expresne vymenili podľa VIN. Na dodávke som mal ten istý problém tiahla mám kúpené už veľmi dlho ale dal som tam dočasne plastovú sťahovacie pásku a už to tam je s jednou výmenou najmenej 300 tis. km :)

Príležitostne odfotím.

Upraveno uživatelem dusan2
  • O 1 rok později...
Odesláno

No ja som zohnal nove staly nekrestanskych 150 euro a vymena samovrazda nieni priestor neni nic rozobrat pristrojovku trapil som sa aby som to prepchal cez torpedo a na zaver dat tam tie dva plechy co to aretuju na prevodovke robota na pol dna minimalne

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...