Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: JEYCOM

Původně zaslal: merlin99

Původně zaslal: JEYCOM

Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky

zaujimalo by ma ci si kupoval auto opravene po buracke alebo co ti povedal predavajuci preco je klima okruh prazdny?

Nemyslím, že by bylo auto bourané, aspoň to tvrdili i v autorizovaném servisu, kde jsem nechával auto prohlídnout před koupí. Zkrátka, přišli s tím, že neběží klima a já jsem to nějak neřešil...každopádně to teď vypádá, že to budu řešit o to více...:myslim napadá tě něco proč by to tak mělo být??

moznosti je zial vela: vymenik, niektora trubka netesna, pri chladici netesnost... na 306tke som mal male dierky v trubke kde to bolo schovane pod gumou a potom prichytene obimkou ku kasni...(trubka vymenena za vysokotlakovu hadicu a mozno to bude ok dalsich 10 rokov:)

na 406tke (old model) bol problem s neakou tesniacou gumickou v cerpadle ale to nesycalo len proste jemne unikalo...(po vymene zatial ide :-) ) takze zial, ako pisali predtym, UV farbivo a cakat+pozriet.

pozitivne je hlavne ze auto by nemalo byt burane:super

Odesláno

No to je pěkně riskantní koupít auto s nefunkční klimou. To může být pěkně drahá oprava. Proč myslíš, že neinvestovali do naplnění 1 000,-Kč a raději to prodávali s nefunkční?

Odesláno

Podobný problém jsem řešil u své 4 roky staré 407 SW, klima přestala fungovat, nechl jsem ji doplnit a obarvit. Chvíli to fungovalo a pak zase přestalo. UV lampou mi zjistili únik jako prase přes chlacič. Důvod dle mého mechanika jsou velké díry v mřížce.Po rozebrání předku mi ukázal chladič, na kterém bylo něci jako ptačí hnízdo s kamínkama, které do mřížky vletěly a vrtule je na chladič natlačila a tlačila tak, až udělala díru do chladiče. stlo mě to nový chladič Valeo za 5400 v Autobenexu, náplň a práce. JÓ a všem doporučuji po této zkušenosti dát jemné pletivo ( použili jsme tuningové pletivo z obchodu) za mřížku a eliminovat tím nasávaný bordel z venku.

[upravil dne 7/4/10 j.kiwi]

Odesláno

j.kiwi - dík za radu, určitě zkonzultuji s technikem.

Jinak dnes v parných dnes jsem zjistil, že bohužel klima je nefunkční, zkrátka nechladí...:( a ještě k tomu jsem zjistil, že mi z ventilátoru fouká rozdílná teplota u řidiče a spolujezdce (zjistil jsem to z předních větracích výstupů na centrálním panelu, kdy jeden z nich foukal chladněji než druhý) Má to něco společnýho s tím, že tam není v oběhu náplň nebo je problém jinde - event. kde?? :((vůbec netuším jak systém klimy přesně funguje) :myslimDíky

Odesláno

Ak si mal na oboch stranách nastavenú rovnakú teplotu, pravdepodobne zaseknutá klapka zmiešavania vzduchu. Viď môj problém hore. Ale najskôr by som riešil tú náplň, môže to súvisieť aj s tým.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ak si mal na oboch stranách nastavenú rovnakú teplotu, pravdepodobne zaseknutá klapka zmiešavania vzduchu. Viď môj problém hore. Ale najskôr by som riešil tú náplň, môže to súvisieť aj s tým.

Díky :super

• O 3 týdny později...
Odesláno

mno...tak po vymene cepov na naprave co nakoniec vyslo na 4800czk, doplneni FAP a vycisteny filtra (5800czk) , vymene palivoveho filtra (400czk) som si hovoril, ze uz len kryt motoru (2500czk) a oprava bezpecnost.pasov (??? czk, nenavijaju) a auto bude zase pripravene na dalsich 50 000 km. (ked si odmyslim nefunkcni display pre zle krystaliky a nefunkcny laser na cd prehravaci (cistit som skusal)).

No vyslo slniecko a zistujem ze klima vobec nefunguje. A ten mierny vanok studeneho vzduchu je slabota. Dal som to do omrknut ofiko servisu a ze mi to cele nejak odhnilo. Uhm , 5 rocne auto ? takze (6-8 000czk)

myslim ze je cas to predat a zamysliet sa ako to pani s peugota pripravili. Ci to auto je fakt na 3-5 rokov a potom rychlo predat ?

(teraz uz len trpnem kedy pride spojka + zotrvacnik 15 000....turbo ???)

A tak som bol rok a pol spokojny....

edit 1: Tak ofiko sprava je ze dle vsecho je tam unik z kondenzatora (naky chladic pred ofiko chladicom) , ktory mohol bud uhnit kvoli soli a necistotam alebo nejaky kamienok ho poskodil. Originalny diel stoji okolo 12 - 15 tis. czk, ale ze druhovyroba okolo tych 6-8000czk (+napln a praca). alebo vrakoviste ale to je riziko v akom stave bude :(

[upravil dne 27/4/10 mochno]

Odesláno

no off topic..to ze som prihodil servis za posledny mesiac ( aj ked su to bezne provozne naklady urcite) neni este off topic...

ved nakoniec je to o klimacke a tom kondenzatory :roll .

CD som cistil HAMA cistiacim CD kde sa aplikuje naky roztok a potom cistiaca kefka...

Hold nechcem to pre istotu rozoberat na total aby som si \"nezarobil\" este viac.

Odesláno

Já myslel tu mojí otázku, že je trochu off topic, ale co se týká laseru, tak čistící CD moc nepomohou. Chce to radio otevřít a pěkně uchošťourem namočeném nejlépe v isoprophylalkoholu opatrně očistit čočku laseru. Většinou to pomůže. A co máš s displejem? Černá?

[upravil dne 27/4/10 HonzaZ]

Odesláno
Původně zaslal: mochno

No vyslo slniecko a zistujem ze klima vobec nefunguje. A ten mierny vanok studeneho vzduchu je slabota. Dal som to do omrknut ofiko servisu a ze mi to cele nejak odhnilo. Uhm , 5 rocne auto ? takze (6-8 000czk)

myslim ze je cas to predat a zamysliet sa ako to pani s peugota pripravili. Ci to auto je fakt na 3-5 rokov a potom rychlo predat ?

edit 1: Tak ofiko sprava je ze dle vsecho je tam unik z kondenzatora (naky chladic pred ofiko chladicom) , ktory mohol bud uhnit kvoli soli a necistotam alebo nejaky kamienok ho poskodil. Originalny diel stoji okolo 12 - 15 tis. czk, ale ze druhovyroba okolo tych 6-8000czk (+napln a praca). alebo vrakoviste ale to je riziko v akom stave bude :(

[upravil dne 27/4/10 mochno]

riesim taky isty problem s klimou, ja mam len 1,5 rocne auto a u mna to teda bol skor pravdepodobne kamienok, nebudem to riesit asi cez original servis lebo by stalo hoodne moc kedze toto zaruka nepokryva. Peugeot by sa isto vykrucal co by dalo ze to bol kamen a nie material... (ono ten chladic je naozaj poriadne dotriafany kamienkami... predchadzajuci majitel asi jazdil po kamenolome...)

sudruzi z francie toto dooost hodne posrali podla mna...(velka \"tlama\" bez chranica...) ale to ich netrapi lebo to nemusia riesit

• O 4 týdny později...
Odesláno

a co take divne cinkave zvuky?mne to dnesk zacalo najprv jemne piskat a potom akoby som mal rolnicky vo vnutry...som dal ticho radio a bolo to dost nezvycajne na chod klimy...som ju vypol a hned to prestalo,zapol hned zase zacalo....co to moze byt?

Odesláno

ked to syci, tak je niekde unik, resp. je uz malo chlad. media v okruhu... cim dalej, tym dlhsie to sycanie bude pocutelne, to znamena, ze je tam stale menej a menej chladiva...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...