JiPr Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 Ahojky, nesetkal jste se někdo s následujícím problémem? Byl jsem teď týden na dovči u baltu, a po cestě zpět, cca. 200 km před domovem, mi přestala fungovat klima. Teda dle displeje vypadala že funguje, ale z otvorů šel tak slabý ofuk, že nebyl ani rukou cítit. To ani v případě, že jsem ventilátor ručně vytočil naplno. Samozřejmě se hned začaly zamlžovat okna, které se daly odmlžit jen otevřením oken. No samá radost :-( Po dojezdu domů, a po vyspání po projeté noci, jsem auto nastartoval, a ejhle, vše fungovalo tak jak má. Jen pod autem byly snad litry vody. Všiml jsem si, že trochu vody pod autem mám vždy, když je předchozí den teplo, a klima tedy jede naplno. Předpokládám, že ta voda je vysrážená ze vzduchu, a zachycená v nějaké nádržce. Ale proč potom nešel vzduch z větracích otvorů? Co s tím? Dělá to také někomu? Jiri Citovat
Matuska Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Ahoj, jakou ti to ukazovalo venkovní teplotu, když ti to nefungovalo? Citovat
Přema Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Stalo se mi něco podobného,po 600 km cestě v 31°C vedru mi to jako kdyby přestalo chladit ale jen o trochu,musel jsem ubrat více na teplotě a po delší přestávce na kávu vše bylo jak má být....myslím že byla jen v tom vedru přehřáta a už nechladila jak má........od té doby v poho.... Citovat
AnotherOne Odesláno 7. červenec 2008 Odesláno 7. červenec 2008 Mne sa stalo, že na jednej strane to nefúkalo vôbec a na druhej áno. Ofuky som mal samozrejme otvorené a teplota bola nastavená rovnako na oboch stranách a na auto, nepomohlo ani ručné prepínanie smeru na nefungujúcej strane. Predpokladám, že bola zaseknutá klapka alebo niečo. Keď som vypol motor a asi po 10min to už fungovalo. Citovat
JiPr Odesláno 7. červenec 2008 Autor Odesláno 7. červenec 2008 Venkovní teplotu to ukazovalo správnou. Protože jsem se vracel v noci, tak teplota šla od cca. 20 stupňů až k 11 stupňům než jsem dojel až k domu. Faktem je, že mne napadlo zastavit a vypnout motor. Ale nečekal jsem každopádně 10 minut nebo víc. Počkal jsem nejvýš půl minutky. Citovat
Guest jaroslavpleger Odesláno 1. říjen 2008 Odesláno 1. říjen 2008 Tyhle problémy jsem měl také.Nastavená teplota spadla na 18 stupňů,větrák nefungoval,teplota nešla kolébkovým přepínačem nastavit atd. To se mi např.stalo při cestě do práce. Z práce to zase šlo. Poprvé mě v servise přetočili sowtwer,a upozornili mě,že pro příště bude třeba vyměnit klimatizační jednotku, nějakou dobu to vydrželo,ale před letošní cestou do Chorvatska se to stalo opět(14 dní před odjezdem).V servise si mě objednali na výměnu a když jsem přišel,tak tam ta jednotka ještě nebyla. Volali do centrálního skladu v Rakousku co je s jejich objednávkou a tam jim řekli,že jednotku na skladě také neměli a že ji objednali ve Francii u výrobce. Odjížděl jsem na dovču a klíma zase šla celou cestu tam i zpět a na zpáteční cestě jsem zjistil,že klimatizace zůstala celou dobu zapnutá i když kontrolka auto nesvítila. Klíma chladila až do její výměny,na kterou jsem čekal ještě 14 dní po svém návratu z dovčy. Dostal jsem pak slevu, i s prací jsem zaplatil cca 9.500,-Kč. V servise mi řekli,že do r.2005 dávali do auta klimatizační jednotku,která vykazovala všechny závady,které jsem uváděl. Závady měli v počítači uvedeny. Od roku 2005 tam dávají klim.jednotku jinou, tu co jsem dostal já. Teď je to bez problému. Citovat
Guest forcee Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Zdravím, chtěl jsem se zeptat, po zimě jsem si všiml že při zapnutí klimatizace a nastavení maximální teploty jde s klimatizace teplý vzduch tak jak by měl ale při nastavení minimální teploty nejde s klimatizace tak chladný vzducg jak by měl, je studenější ale zdaleka ne tak jak by měl, může být problém nedostatek chladící nápně? Citovat
kajvet Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 jj, to bude na 99% poloprázdná náplň v okruhu klimatizace...Taky jsem po zimě doplňoval a zase funguje tak jak má. S cenou počítej kolem 1000,-Kč Citovat
Guest forcee Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Jj, dík Ti moc teď to prostě víc topí než chladí , a ono je normální že náplň je najednou poloprázdná? Citovat
kajvet Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 může být někde malý únik v třeba v těsnění, v okruhu je tlak...Dej to do pořádného servisu kde mají automatickou plničku...Správně by klima okruh měli napustit barvivem které je vidět UV lampou když někde uchází. Případnou netěsnost opravit a doplnit náplň. Citovat
Guest forcee Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Jj, díky už jsem objednám. Doplnění, vyčištění, kontrola, dík moc... Citovat
Ron80 Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 ahoj. a co tak keby som to chcel doplnit doma? vie niekto kde je ventil na doplnenie klimy? myslim do 2.0hdi. viem ze su tam 2 ventily ale co dalej....... Citovat
Brizan Odesláno 27. březen 2010 Odesláno 27. březen 2010 Dle tohoto obrázku jsou doplňovací ventily vpravo za přepážkou, položka 15. A viděl jsi vůbec někdy jak se klima doplňuje že se na to ptáš? [upravil dne 27/3/10 Brizan] Citovat
Ron80 Odesláno 28. březen 2010 Odesláno 28. březen 2010 ano videl ale u kazdeho moelu je to ine, princip ten isty...... Citovat
Brizan Odesláno 28. březen 2010 Odesláno 28. březen 2010 no tak tím spíš bych se do toho nepouštěl jestli se tím nechceš živit. Ale to je ostatně tvoje věc, přeji hodně úspěchů s plněním klimy... Citovat
JEYCOM Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky Citovat
merlin99 Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Původně zaslal: JEYCOM Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky zaujimalo by ma ci si kupoval auto opravene po buracke alebo co ti povedal predavajuci preco je klima okruh prazdny? Citovat
libor.vo Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Původně zaslal: merlin99 Původně zaslal: JEYCOM Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky zaujimalo by ma ci si kupoval auto opravene po buracke alebo co ti povedal predavajuci preco je klima okruh prazdny? To same me delala 406tka, kdyz jsem mel prazdny chladici okruh (Sýčí ti ve výměníku. To je totiž hlavní projev toho, že tam je málo kapaliny. A pokud by kapaliny bylo už extrémně málo neměl by kompresor vůbec sepnout tedy nebude foukat studený vzduch.) . Nez me ho doplnili, tak ho otestovali barvivem , a prez UV lampu byl unik videt jako prase za ventilatorem na chladici. Je to nejcastejsi misto uniku protoze se tam drzi listi a jine necistoty. Pokud ti chladivo jen doplnili a neotestovali okruh, tak uz muze byt davno pryc. Spina ti kompresor nebo ne? Citovat
JEYCOM Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Původně zaslal: merlin99 Původně zaslal: JEYCOM Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky zaujimalo by ma ci si kupoval auto opravene po buracke alebo co ti povedal predavajuci preco je klima okruh prazdny? Nemyslím, že by bylo auto bourané, aspoň to tvrdili i v autorizovaném servisu, kde jsem nechával auto prohlídnout před koupí. Zkrátka, přišli s tím, že neběží klima a já jsem to nějak neřešil...každopádně to teď vypádá, že to budu řešit o to více... napadá tě něco proč by to tak mělo být?? Citovat
JEYCOM Odesláno 6. duben 2010 Odesláno 6. duben 2010 Původně zaslal: libor.vo Původně zaslal: merlin99 Původně zaslal: JEYCOM Rád bych se zeptal, zda-li byste mi někdo nedokázal poradit s tímto problémem. Poslední dobou pozoruji slyšitelné syčení z ventilace. Je to slyšet vždy chvilku a stále se to opakuje. Jako když upouštíte vzduch z ventilu. Je to celkem hlasité syčení. Pozoruji to zhruba tak tři dny, Napadlo mě, jestli někde neutíká náplň, jelikož jsem vozidlo pořídil zhruba před 14 dni a klima nefungovala. V zápětí byla v servise dopľněna náplň. Díky zaujimalo by ma ci si kupoval auto opravene po buracke alebo co ti povedal predavajuci preco je klima okruh prazdny? To same me delala 406tka, kdyz jsem mel prazdny chladici okruh (Sýčí ti ve výměníku. To je totiž hlavní projev toho, že tam je málo kapaliny. A pokud by kapaliny bylo už extrémně málo neměl by kompresor vůbec sepnout tedy nebude foukat studený vzduch.) . Nez me ho doplnili, tak ho otestovali barvivem , a prez UV lampu byl unik videt jako prase za ventilatorem na chladici. Je to nejcastejsi misto uniku protoze se tam drzi listi a jine necistoty. Pokud ti chladivo jen doplnili a neotestovali okruh, tak uz muze byt davno pryc. Spina ti kompresor nebo ne? Řekl bych, že zatím ještě spíná, resp. se mi zdá, že to fouká celkem chladný vzduch, ale těžko posoudit v těchto teplotách. Jinak, když okruh doplnili, tak tam dali i to barvivo a prý se nic neukázalo, že se to event. projeví po čase. Upozorňovali mě i na to, že může být špatný výměník, což se mě ale zrovna dvakrát nezdá...nevím co by s ním mohlo být...co teď?? stále syčí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.