lumpma Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 mam dotaz verim ze spousta z vas ma namontovane HID sady a tak bych chtel vedet zda se vam stava, ze jsou tam spicky. To znamena, ze se svetlo rozsvecuje vic a min. Ja jsem si toho vsimnul, kdyz jsem zajel ke stene a najednou jsem zjistil, ze se obraz na zdi meni. Prijde mi to opravdu jako nejake spicky a s normalnima H7ickama se mi to nestavalo. Jak je to u vas? Diky Citovat
alternativ Odesláno 6. červenec 2008 Odesláno 6. červenec 2008 No to by Ti delat nemelo, neproslo by to ani fotometrii, vypada to, ze mas nejaky vadny ballast (elektronika napajejici vybojky), kolisa napeti. Delaji to obe svetla a nebo jenom jedno? Citovat
lumpma Odesláno 6. červenec 2008 Autor Odesláno 6. červenec 2008 to jedno to dela vic (v kratsich intervalech) Citovat
RendaP Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 To by určitě dělat nemělo,mam HID H7 už skoro rok a jsem velice spokojen.Když jsou studený tak svítí méně,ale po půl minutě se zahřejí a pak svítí stejnou intenzitou,ani nezáleží na vstupním napětí,ten balast by to měl stabil-izovat.(mam odzkoušeno na laboratornim zdroji,zkoušel jsem 8-15V a svítí téměř stejně,se spotřebou 40-45W)(Na menší napětí si balasty vezmou větší proud,aby stabilizovaly napětí na výbojce cca 70V. Já bych skusil zapojit balast rovnou na baterku,jen+pól,stačí metr kablíku,min 1,5 průřez,Pozor při startu si vezme výbojka skoro 15A tak to trochu prská,tím se vyloučí že ti nekmitá síť v autě. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Keď s tým budeš ručne manipulovať tak si daj pozor - pri zapnutí tam je napätie pár desiatok kilovoltov, aby ťa to nešvaclo. Citovat
Lubos77 Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Ahojte jedna otazka ohladom domontaze xenonov ... ako je to s instalaciou a spolahlivostou, resp. zivotnostou ?? Lebo som pocul aj take nazory, ze to moze roztopit paraboly a podobne ... vraj zalezi na tom ci je cira optika (plast), alebo klasika (sklo) ??? Tak teda, na ake typy svetlometov je to odporucane a na ktore nie ??? Citovat
AnotherOne Odesláno 8. červenec 2008 Odesláno 8. červenec 2008 Xenóny sa zahrievajú menej ako halogény. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Niekedy davno som uvazoval o kupe HID sady -> bi-xenon HID H4... Avsak nie je to schvalene a pri aktivnejsom policajtovi alebo na STK moze byt dost velky problem... Ine je domontovat si xenony original (original reflektor s cockou, ostrekovace svetlometov, gyroskop na nastavovanie....). Avsak stoji to za tie prachy? Nie..... Rozumna cesta sa mi zda skor vo vymene ziaroviek za lepsie - znackove - Philips, Osram...atd. s vyssou svietivostou....POZOR!!! nie 100W, modre a podobne hluposti... Celkom sa mi paci tento test halogeniek H7: http://data.idnes.cz/g/auto/infografika_autozarovky.html Citovat
MJSytic Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: PeugeotHDi Niekedy davno som uvazoval o kupe HID sady -> bi-xenon HID H4... Avsak nie je to schvalene a pri aktivnejsom policajtovi alebo na STK moze byt dost velky problem... Ine je domontovat si xenony original (original reflektor s cockou, ostrekovace svetlometov, gyroskop na nastavovanie....). Avsak stoji to za tie prachy? Nie..... Rozumna cesta sa mi zda skor vo vymene ziaroviek za lepsie - znackove - Philips, Osram...atd. s vyssou svietivostou....POZOR!!! nie 100W, modre a podobne hluposti... Celkom sa mi paci tento test halogeniek H7: http://data.idnes.cz/g/auto/infografika_autozarovky.html Na tohle \"tvoje\" téma jsou tady romány, tak bych to tady fakt už nerozváděl :ticho Kdo se o to trochu zajímá tak tohle všechno ví! Tohle vlákno je o něčem jiném:myslim:xvul Citovat
Demo Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Nerozciluj se, xenony proste do otevrenych parabol nepatri... Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Demo Nerozciluj se, xenony proste do otevrenych parabol nepatri... a proč? důvod? Citovat
Capy Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 zeptej se lidí co jedou před tebo rádi ti to vysvětlí ale bacha aby neměli nákej klacek. A hlavně šijete si bič na sebe spousta lidí pak proti tobě bude jezdit na dálkový aby taky něco viděli Citovat
Demo Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: Demo Nerozciluj se, xenony proste do otevrenych parabol nepatri... a proč? důvod? Jel jsi nekdy proti autu, ktery ma ty nejlacinejsi sady? To je na zabiti, ze ty pouzivas mozna trosku kvalitnejsi sady, tak to muze byt o necem jinem. Ale od doby co Osram vyrobil NightBreaker, tak xenony nejsou zapotrebi... Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Demo Původně zaslal: minimaxa Původně zaslal: Demo Nerozciluj se, xenony proste do otevrenych parabol nepatri... a proč? důvod? Jel jsi nekdy proti autu, ktery ma ty nejlacinejsi sady? To je na zabiti, ze ty pouzivas mozna trosku kvalitnejsi sady, tak to muze byt o necem jinem. Ale od doby co Osram vyrobil NightBreaker, tak xenony nejsou zapotrebi... Tak já jsem právě vyměnil NightBreakery za xenony od Fxe... Ten rozdíl je naprosto diametrální. Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Capy zeptej se lidí co jedou před tebo rádi ti to vysvětlí ale bacha aby neměli nákej klacek. A hlavně šijete si bič na sebe spousta lidí pak proti tobě bude jezdit na dálkový aby taky něco viděli 98% těch, co na to nadávaj, nadávaj jen proto, že je to \"nafialovělý\" v domění, že si to nemůžou pořídit taky. Ti ostatní proto, že si to zase nějakej trouba neumí seřídit. Citovat
Demo Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 ja to mel na scorpiu, svitil to \"fakt\" pekne, jen ne, kam jsem potreboval. Hodinu jsem si hral regloskopem a prd... Citovat
Capy Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Ono je taky divný že tyhle sady svítí líp než origo xenony asi tím že svítěj kam nemaj. Origo xenon má naprosto ostrou hranu a svítí kam má.přestavby ani prd. to že na to někdo nadává tak neni proto že nato nemá těch pár korun ale že je ohleduplnej oproti ostatním. Citovat
Edison Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Původně zaslal: Capy Ono je taky divný že tyhle sady svítí líp než origo xenony asi tím že svítěj kam nemaj. Origo xenon má naprosto ostrou hranu a svítí kam má.přestavby ani prd. to že na to někdo nadává tak neni proto že nato nemá těch pár korun ale že je ohleduplnej oproti ostatním. To ale není tím \"origo\", ale čočkou. Ty se ovšem dělaj i na halogen. Když se tam dá místo halogenu přestavbový xenon, tak je to taky mnohem ostřejší a užší, než v normální parabole, protože kužel i zastínění je řešeno naprosto odlišně. btw, imho... ono.. není na škodu, když to svítí pěkně nastranu. Kolikrát jsme se i tu dočetli o srnkách vbíhajících na silnice... Nejdůležitější je NEOSLŇOVAT.. A to je o seřízení. [upravil dne 9.7.2008 Edison] Citovat
AnotherOne Odesláno 9. červenec 2008 Odesláno 9. červenec 2008 Sú výbojky do xenónov typizované tj. môžem bežne v obchode kúpiť výbojku a použiť ju v ľubovoľnom aute či už s origo alebo prestavbovou sadou? Tiež farba svetla je závislá len od výbojky, tj. môžem na tie isté balasty použiť výbojky s rôznou teplotou? [upravil dne 9.7.2008 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.