KapriQ Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Zapomeňte a netvrďte blbosti o zasychání hlav. Nic takového se už léta neděje. Ano doporučuji koupit Epson WorkForce Pro WP-4525 DNF a tiskneš barevně za pár haléřů. A nebo pak něco z tankových systémů, tam je to ještě lacinější. Používáme oba systémy a naprostá spokojenost. Ano Franto, pokud jsi jí honil stejně jako pak píšeš tu laserovou tak je logické že odešla tisková hlava a nevyplatí se jí vyměňovat. u WF je ale úplně jiná technologie. Canon nebudu raději komentovat. Môžeš aj nám ostatným vysvetliť prečo už nezasychajú hlavy? Zaujímalo by ma to, chceš mi povedať, že sa zmenilo chem. zloženie atramentu? Alebo to má len EPSON? ALebo ako to teda je? Keď máš atramentovú tlačiareň a tlačová hlava je na catridge-i je jedno Či je to HP, canon atp, vždy mi zaschli... Zase je pravda, že na laserovke treba dávať pozor na válec, resp ten treba tiež "časom" vymeniť, ale určite má väčšiu životnosť ako tlačové hlavy pri atramentovke, a nech nikto netvrdí opak. A pri cene originál tonerov vs tlačiareň nie je o čom. Citovat
MotoMoto Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Jsou v inkoustovém tisku dvě technologie, termální a piezoelektrická. Tu první používají Canon HP a další, tu druhou právě Epson. Výhody nejsou pouze v zasychání, ale i proměnlivém velikosti kapičky což termální technologie neumožňuje. Ale ani u ostatních značek už několik let nedochází k zasychání, pokud člověk používá originály. Citovat
MotoMoto Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Naschvál jsem teď zapnul inkoustovou tiskárnu K5400 a po tom co rok netiskla tak začala okamžitě bez jediné vady tisknout. Citovat
KapriQ Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Tak tým pádom, to čo si tvrdil nie je celkom správne,a je to zavádzajúce... Takže to má len Epson? To potom dáva zmysel. Epson som nikdy nemal. Citovat
MotoMoto Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Tam kde se používá pigmentový inkoust se samostatnou fixací nedochází k zasychání. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Zapomeňte a netvrďte blbosti o zasychání hlav. Nic takového se už léta neděje. Ano doporučuji koupit Epson WorkForce Pro WP-4525 DNF a tiskneš barevně za pár haléřů. A nebo pak něco z tankových systémů, tam je to ještě lacinější. Používáme oba systémy a naprostá spokojenost. Ano Franto, pokud jsi jí honil stejně jako pak píšeš tu laserovou tak je logické že odešla tisková hlava a nevyplatí se jí vyměňovat. u WF je ale úplně jiná technologie. Canon nebudu raději komentovat. jenom je "lehce" přes můj "limit"(který je flexibilní a v případě potřeby svolám zasedací radu a schválím vyšší limit) . . . jak píšu-netisknu tolik a nedám tolik peněz aby to jen tady stálo a padal na to prach Citovat
MotoMoto Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Cena pro řádného člena u nás je jiná, neboj. A hlavně nejen síťové připojení, ale i oboustranný tisk, ale hlavně oboustranné skenování. Když jsi říkal, že hodně budeš skenovat. A na rozdíl od jiných mechanik tahle funguje spolehlivě. Položíš listy do podavače a určíš kam chceš skenovat, třeba i na mail a jede to samo. Fakt mohu doporučit, máme jich v práci několik a naprostá spokojenost. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 ja nejsem řádný člen (to jen tak na začátek) a představa je zainvestovat do multifunkce tak kolem 4.000,-(+- stovka dvě nehraje roli) chci to do bytu-nechci to na firmu(žádnou nemám) tak myslím,že něco kolem 4.000,- by na domácí využití mohlo stačit včera a dnes prošel schvalovacím procesem nový PC stolek k tiskárně a notebooku-větší,mám rád místo a čisto kolem notebooku a na stávajícím mi ta stará tiskárna překážela a nová by překážela taky Citovat
Almanil Odesláno 3. květen 2015 Odesláno 3. květen 2015 Já mám podobné požadavky, čas od času potřebuji něco vytisknout. Ve většině případů mi stačí ČB tisk, ale asi by se hodil i barevný, ale pro mě jsou 4 000 za něco s tak sporadickým využitím, kdy si pokud o tom vím dopředu, můžu zajít třeba do libovolného copy centra trochu moc. Má někdo tip na levnou takovou tiskárnu? Mě například je i rychlost tisku úplně ukradená - doma mě moc nezajímá, v práci je to něco jiného. Citovat
MotoMoto Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 Čím dražší levnější tiskárna tím dražší tisk. Nejvíc mě pak baví lidi co si koupí tiskárnu za 1500 a diví se že tisknou za 4,5 Kč. Takže pokud skutečně Almanile tiskneš tak málo, tak pak se hodí cokoliv. Tiskárnu koupíš už od 999,- Kč ale víc jak dva až pět papírů týdně bych na tom tisknout nechtěl. Gabriel 307: a co Ti brání se stát řádným členem? Ty 400 stovky ti jenom u nás ušetří daleko víc. Citovat
Almanil Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 Jo, to vím, že jsou i za tisíc, jen mě překvapilo, že jsou i "nezasychací". Citovat
Gabriel 307 Odesláno 4. květen 2015 Odesláno 4. květen 2015 (upraveno) MotoMoto: nebrání mi nic a o slevu tady vůbec nejde(ani u tebe ani v AK a dalších partnerů clubu) . . . řádem jsem byl z přesvědčení od roku 2009 až do doby hájení 2015. . . už nejsem jinak všem sorry za Upraveno 4. květen 2015 uživatelem Gabriel 307 Citovat
MotoMoto Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Almanil: Inkousty zasychali před více jak 6 roky, pak už jen když to byla tiskárna postavená na staré technologii. Nyní fakt neznám moc tiskáren u kterých by toto hrozilo. A pokud ano tak většinou pomůže cleaning hlavy což ty tiskárny umí sami. Ale podmínkou je, že do té tiskárny nepáchne cizí náplň než je originál. Citovat
Pacho69 Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 MotoMoto: Takže říkáš, že když teď opráším Pixmu IP6600 a koupím do ní origo patrony canon (nikdy tam jiné nebyly), že mi bude tisknout? Stála víc rok a půl bez provozu... Nechce se mi dát tisícovku za inkousty, když tiskárna pak nebude tisknout... Citovat
MrChodny Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Pixma ti po takové době nepujde ani zapnout Citovat
Pacho69 Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 Ale jo, zapnout jde , včera jsem z ni v největší nouzi stáhnul data z SD karty. Má to asi nejpomalejší čtečku na světě, ale byla to v ten okamžik jediná dostupná. Nakonec jsem se dočkal, ale jen o pár minut předběhla navrátivšího se synátora s foťákem. Citovat
KapriQ Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 MotoMoto: Takže říkáš, že když teď opráším Pixmu IP6600 a koupím do ní origo patrony canon (nikdy tam jiné nebyly), že mi bude tisknout? Stála víc rok a půl bez provozu... Nechce se mi dát tisícovku za inkousty, když tiskárna pak nebude tisknout... Môžeš to skúsiť, osobný nazor som už na tému Canonu povedal, mal som 2Pixmy, jedna isla cca po 2 rokoch do prdele, zaschla hlava. A nebola to tlačiareň za 30€, a teraz mám druhú, a na nej tlačím už len na "high quality" lebo inak nevytlačí skoro nič, a hlavu som skúšal čistiť, ultrazvukom, všetkým, a je to zbytočné. Áno, je pravda, že som nekupoval origo náplne, ale prečo by som mal? Cena stránky ba ma vyšla mrte draho . Ak sa na atramentke tlaćí stále, nezaschne to, ak je tlačenie len sem tam, tak by som sa toho bál Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 otec ma pixmu - neorigo naplne - nesmi ji polozit na bok jinac barvga tece ven ale tiskneja mam HP - do origo naplne fouknuto neorigo - sice tiskne ale vynechava Citovat
Pacho69 Odesláno 5. květen 2015 Odesláno 5. květen 2015 tak trochu ale používáte v autě bionaftu? Ale do tiskárny nalejete kdejakou sr*cku a divíte se, jak tiskne a že zasychá. Ale jo, je to spotřebák, za pár kaček (tiskárna)... Je mi jasné, že výrobce nás na ceně originál inkoustů dře, vymejšlí všeliaké "sviňárny" s čipy, ale moje zkušenost je, že originál tiskne nejlíp a tiskárna vydrží. Míval jsem v ní inkoust i půl roku bez tisku a pak jsem dal vyčistit a tisknul fotky. Ale teď už ležela opravdu dlouho, tak nevím. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.