vladimir-1 Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 Ahoj Lidi, Chci se Vás zeptat co všechno se musí vyměnit na 405 1,9d combi když chci provést výměnu motoru 1,9 Tdi. Stačí když seženu motor s turbem? Díky všem za odpověď. Citovat
David 106s16 Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 1,9 Tdi peugeot nikdy nedelal. A pochybuju ze tam chces nacpat motor z oktavky. Citovat
Ráďa Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 mysliš asi TDi ale to i jako intercooler a ne přímej vstřik;) Citovat
vix Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 Staci motor s turbem (motor ma jine vnitrnosti) a jestli je k nemu nejaka elektrika, tak snad i tu.. ja to nedelal, ale oddie je na tohle machr Motory zase ma David106s16 Citovat
Ráďa Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 už jsem to tu někde četl.Problém by v tom být neměl ale přesně to nevím.Co podvozek?Nejsou tam silnější poloosy?Jinak tapec kapoty má přívod na chlazení toho cooleru. Citovat
David 106s16 Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 Nene, motor ted nemam vubec zadny. Az tak za tyden nebo dva. Citovat
vladimir-1 Odesláno 26. únor 2004 Autor Odesláno 26. únor 2004 Měl jsem na mysli motor od peugeotu 1,9turbo diesel co standartně dával do 405. Mám na je to již přes 400 tis. km a asi mě bude čekat generálka motoru tak jsem chtěl vědět jestli se mi neviplatí něco připlatit a sehnat si motor 1,9tdi od peugeotu a vyměnit ho za stávající 1,9diesel. Citovat
vix Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 David 306s16 tak ho bude mit oddie... vzdyt je to sumafuk Citovat
Marton Odesláno 26. únor 2004 Odesláno 26. únor 2004 Vladimir skus tu pohladat na fore uz sa to tu riesilo co vsetko treba menit .... napr tu Citovat
oddie Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 ... je možná. Není to ovšem tak jednoduché, že \"jenom motor\". Znamená to: kompletní agregát (TD má převodovku s delšími kvalty, servopumpu pod altíkem a tedy i jiný altík než starší 1,9D - tedy pokud nemáš auto z r.92 a mladší). Dále chladič a kompletní hadice k němu (chladič z 1,9D nestačí!). Dále kompletní výfuk - na TD má větší průměr. Pak ta protihluková výplň kapoty... No, a ještě pár standardních prkotinek. Není to na dlouhé rozepisování, spíš to chce vidět. Pokud jsi z Prahy, klidně ti to ukážu na svém autě. Jinak if zájem, kompletní agregát se vším všudy, jen přendat, mám skutečně k dispozici. Tj. motor, převodovka, startér, altík, servopumpa vč. hadic (důležitá věc!), chladič vč. hadic (dtto), tapecír kapoty, poloosy, kompletní výfuk. Motor má nový rozvoďák a nové náplně + filtry, je v mém autě, takže možno projet a vyzkoušet, jak jede. Upozorňuji ovšem, že TD agregát není žádnou levnou záležitostí! Bližší info na tel. [Editován dne 2/27/04 oddie] Citovat
Hics Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 Pokud máš na mysli ten tvuj TD, tak můžu potvrdit, že jede jak čertisko. Nemít ve svym TD, tak do toho du, ale jen s tim tvym enginem :cool: Citovat
oddie Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 Jo, je to ten můj TD. Nijak ho nehodlám nikomu vnucovat, klidně si jej nechám, ale pokud má někdo zájem, je na prodej k dispozici (jako ostatně téměř vše u mě, co se aut týče...). Je zde možnost i odkupu zbylých nepotřebných dílů z toho 1,9D, záleží jen na dohodě. Citovat
Guest Venca Odesláno 27. únor 2004 Odesláno 27. únor 2004 Oddie - já bych do toho šel, ale ten tapic na kapotu bych na Cromu asi nenabastlil. Takže do toho nejdu.:D:D Citovat
vladimir-1 Odesláno 29. únor 2004 Autor Odesláno 29. únor 2004 Díky všem za info. Ale asi pro mě bude omnoho levnější sehnat 1,9 diesel až ten muj pracant klekne. A ješte jednou díky. Citovat
Stefan Odesláno 29. únor 2004 Odesláno 29. únor 2004 to se muzes pri kvalite techto motoru nacekat :D:D Citovat
oddie Odesláno 1. březen 2004 Odesláno 1. březen 2004 Pro srovnání, abychom nemluvili v hádankách, ten kompletní agregát 1,9TD by byl k mání za 30tis. Tj. motor vč. turba a IC, převodovka, altík, startér, servopumpa, chladič, výfuk, veškeré hadice, tapec kapoty. Pokud se to někomu zdá moc, podotýkám, že jej prodat nepotřebuji, a nadto při prodeji po částech se za to dá dostat ještě o dost víc... Pokud byste se rozhodli dělat GO toho svého původního motoru, přijde vás to pravděpodobně na stejné peníze. Jinak starší dobrý motor 1,9D (samotný) se dá pořídit zhruba od 10tis výše, dle r.v. a stavu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.