dodino Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 ahoj.odniekal mi unika olej. 99percent z motora.pravdepodobne cez tesnenie medzi motorom a olejovou vanou.su nejake technologie ktore utesnia unik oleja bez demontaze olejovej vane alebo ju budem musiet predsa len demontovat.vie niekto ake su tlaky v olejovej vani pri chode motora?moze nikto poradit aky je postup pri demontazi olejovej vani na motore 1,9D 1868 cm3.r.v.1999.model s klimatizaciou.bude treba asi dat dole aj kompresor klimi.a z toho nemam dobry pocit.poradte ci je lepsie dat original tesnenie alebo su aj nejake nahradne neoriginal,pripadne nejaky silikon alebo tesnidlo. Citovat
jofo Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 1: Technologie su neni aspon neviem. 2: tlaky su tam neni 3: ak mas klimu tak kompresor pravdepodobne pojde von, ale nemusis ho odpajat od hadic. Najlepsie mat auto na zdvihaku alebo aspon nad montaznou jamou. 4: tesni sa to aj silikonom na to urcenym, ale poriadne ocistit a odmastit obe dosadacie plochy. Malo by to tesnit ak nemas nejako pokrutenu vanu od narazu zo spodu. Inac nemusi to tiect len od vane lebo olej je had a ten sa roztahuje vsade a niekedy nevies ze odkial to tecie. Citovat
dodino Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 akoze tam nie su tlaky ked mi to kvapka len pocas chodu motora.alebo ze by to islo z niecoho ineho? Citovat
pastorek Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: dodino akoze tam nie su tlaky ked mi to kvapka len pocas chodu motora.alebo ze by to islo z niecoho ineho? Má pravdu. Oficiálne tam tlak nieje žiadny. Zo spaľovacieho priestoru trochu tlak preniká do kľukovej skrine ale je odvádzaný do sacieho potrubia a tam odsávaný. Ideálne by bolo motor očistiť a po krátkej jazde pozrieť kde sa objaví olej. Píšeš že to tečie iba za chodu motora. Potom by to mohol byť netesný filter oleja alebo to steká zhora. Prípadne ak sa ten olej objavuje na vani pri prevodovke alebo pri remenici tak by to mohol byť i semering kľukovky. V prvom rade si skontroluj či nieje upchaté odvetranie motora. Citovat
MrVain Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 do olejovej vane sa olej dostava myslím samospádom a je to vlastne zasobník oleja a začína tiesť pri chode motora asi preto lebo je horuci,tým pádom aj riedši ako za studena:myslim Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Vůbec nic nerozebírej,umyj pořádně motor,zjisti KDE teče a opravuj. Citovat
pastorek Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: MrVain do olejovej vane sa olej dostava myslím samospádom a je to vlastne zasobník oleja a začína tiesť pri chode motora asi preto lebo je horuci,tým pádom aj riedši ako za studena:myslim Je logické že tečie pri chode motora. Inak si iba leží stečený vo vani a čaká... Pri zhasnutom motore a normálnej hladine oleja môže tiecť iba cez výpustnú skrutku. Citovat
dodino Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 mohli by ste mi poradit ci radsej nejaky silikon na olejove vane(aky?)alebo tesnenie pod olejovu vanu. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: dodino mohli by ste mi poradit ci radsej nejaky silikon na olejove vane(aky?)alebo tesnenie pod olejovu vanu. Typický příklad přísloví--komu není rady,tomu není pomoci.... Chceš přetěsnit vanu a nevíš přesně,zda to tam teče Citovat
Ferry Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 ted jsem pretesnoval vanu, delal jsem dve menil jsem plechovou vanu za hlinikovou, u te plechove bylo vlozene fibrove tesneni ( vypadalo ze ho nekdo vyrabel doma ), ted kdyz jsem obe vany sundaval, dal jsem to na silikon specialne urceny na tesneni van motoru a drzi to krasne ( ta hlinikova vana byla i predtim silikonem a to bylo prilepene krasne na fest, musel jsem ji hodne tenkou spachtli v podstate od motoru odriznout, narozdil to fibrove tesneni jakmile jsem vyndal vetsinu sroubu, tak odpadlo, bylo videt ze i prosakovalo, takze ten silikon je rozhodne lepsi. Jinak jak uz nekdo psal vyse, unik nemusi byt zpusoben pouze tesnenim vany, ale muze to byt take to gufero na klice Citovat
dodino Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 to ozzy1956 mozno ze to netece spod vany ale toto forum sleduje viac ludi ako my dvaja a ked sa pytam ci lepsi silikon ako tesnenie tak to samozrejme posluzi i inym peugeotakom nielen mne. aka je pravdepodobnost priesaku cez tesnenie klukovky pri 180 000km? Citovat
ozzy56 Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 dodino Opravami automobilů se zabývám celý prac.život.Vana motoru nepatří k částem,které by často tekly. Ale teče často něco nahoře--vent. víko,různé spoje atd.Když si sám v dotazu napsal,že nevíš,kde olej teče,odepsal sem,že je třeba umýt motor a zjistit,kde teče a pak opravovat--po utěsnění vany můžeš zjistit,že pod vozem je pořád olej a práce byla zbytečná. Ale jestli si chtěl jen zjistit,který materiál je lepší na utěsnění,tak si měl takto položit dotaz--nejlepší je silikon,určený přímo pro práci na motorech. Citovat
Durko Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 dobre ten motor preňúraj ja som skoro 3x pretesňoval viko ventilov keby som si nevšimol prasknutú hadicu na viku Citovat
Kekros Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 dobře , že jste napsali o tom silikonu, já bych tam jinak dal těšnění kdybych to nevěděl. Taky mi to někdy čeká Citovat
ivanh Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Pri tesnení silikonom ho davajte \"PRIMERANE\" - nenaplacajte ho tam kilo. Videl som totiž zadretý motor lebo nejaký expert pretesnil vanu a viko ventilov silikonom a dal ho tam hodne. Ked dotaihol skrutky zvonka prebytočný silikon utrel ale ten co bol vytalacený dnu tam ostal. Po čase začal opadavať ( boh vie čo to bol za smejd ) a hrudky upchali nasavaci koš. Takže motor nebol dostatočne mazany aj ked mal dost oleja. Takze opatrne....menej je niekedy viac.... [upravil dne 19.6.2008 ivanh] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 No ja som to videl aj tak, ze sa davalo tesnenie, a na to taka specialna cervena pasta ??? Neviem ci to nebol zrovna aj ten silikon. Zevraj to potom drzalo perfektne ... (jednalo sa mislim o 405 tku ) Ale ako hovoria vsetci, najskor motor poriadne umy, potom sa trochu prevez a pozri odkial tecie, inac to vobec nemusi byt tesnenie na olejovej vani Citovat
pastorek Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Bežný silikon na stavebné účely neznáša dobre vysoké teploty, preto sa na použitie pri opravách motorov používa silikon odolný mazivám, palivám a teplotám až 180 stupňov. Dá sa bežne kúpiť v predajniach s autopotrebami a väčšinou je červenej farby. Pri pretesnovaní motorov sa často používa i kombinácia tesnenia a silikónu. Pri malých rovných plochách stačí silikón ale pri väčších plochách a nerovných povrchoch je lepšia kombinácia. Konkrétne pri tej olejovej vani záleží na meteriáli. Hliníkové vane majú rovný povrch a stačí silikon. Plechové vane sú často mierne deformované a i po montáži nedržia tak presne tvar ako hliníkové. Preto by som na plechovú vaňu odporúčal tesnenie a s oboch strán jemne natrieť silikónom. Citovat
Durko Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Původně zaslal: ivanh Pri tesnení silikonom ho davajte \"PRIMERANE\" - nenaplacajte ho tam kilo. Videl som totiž zadretý motor lebo nejaký expert pretesnil vanu a viko ventilov silikonom a dal ho tam hodne. Ked dotaihol skrutky zvonka prebytočný silikon utrel ale ten co bol vytalacený dnu tam ostal. Po čase začal opadavať ( boh vie čo to bol za smejd ) a hrudky upchali nasavaci koš. Takže motor nebol dostatočne mazany aj ked mal dost oleja. Takze opatrne....menej je niekedy viac.... [upravil dne 19.6.2008 ivanh] no ak s tým človek často nerobí čo to je primerane? pár dní som pretesňoval víko a v návode bolo cca 4mm silikónu ale nedotahovať tak aby ho všetok nevytlačilo. Čo na to odborníci :takto? alebo radšej menej a dotiahnuť? Citovat
oddie Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 Především tam nepatří vůbec žádný silikon, ale hmota k tomu určená. Zdaleka ne všechno, co se prodává v tubě, je silikon. Já osobně nepoužívám silikon vůbec na nic - existuje na trhu řada mnohem lepších materiálů pro většinu účelů, pravda bývají podstatně dražší než silikon, ale také podstatně kvalitnější. Silikon uznávám jen ve sklenářství, nikde jinde - třeba do koupelny bych si jej nedal, ani kdyby mi za to platili, a do motoru taky ne. A to s těmi 4 mm? Nedovedu si představit tak hrbolatý povrch součástí na autě, které bych musel omítat 4 mm! Pokud přetěsňuji vanu, víko ventilů a podobné věci, které na sebe sedí, tak i 0,5 mm může být někdy moc. Jinak postup bývá zpravdila takový, že se to dotáhne lehce, aby došlo k přilnutí, nechá se vytvrdit, a pak se znovu dotáhne. Citovat
Durko Odesláno 19. červen 2008 Odesláno 19. červen 2008 konkrétne som citoval s :LOCTITE HIGH-TEMP RTV SILICONE ktoru mi odporučili v predajni. dal som tam menej ale neviem si predstaviť tu spotrebu v nejakom servise ak by tam dávali také množstvo. zatial drží Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.