poldy Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 tak som sa trosku posprtal v internete a samozrejme ze na slovenskych a ceskych strankach som nasiel iba firmy prerabajuce auta na olej a nic co sa da spravit doma sup ho na nieco zahranicne a vysledok je tu navod na vyrobu bionafty z oleja: 1L oleja 200ml metanolu 95% 5gr hydroxidu sodneho Najprv treba zmiesat metanol s hydroxidom sodnym aby vznikol metoxid sodny ale zasadne nie v plastovej ale sklenenej flasi, zohriat olej na 60 stupnov, vliat ho do 2L flase, pridat metoxid a poriadne premiesat, nie iba raz. Nechat odstat cez noc a rano vualaaa vo flasi usadeny glycerin a nanom bionafta (vraj). Dalej je vraj vhodne tuto bionaftu vhodne este vycistit od mydla ktore tam vzniklo a to zmiesanim bionafty s pollitrom 40 stupnovej vody na ktoru sa mydlo naviaze ale toto uz bolo aj na moju anglictinu prilis a ak sa to pokasle tak sa to bude usadzovat aj tyzden ... link je tu http://www.reuk.co.uk/Biodiesel-Recipe.htm a urcite to vyskusam hned ako sa dostanem k nejakemu dieslovemu auticku Len ma tak este napada co to porobi so vstrekovacmi a filtrami, na starych predkomorkovych motoroch by mi to bolo urcite jedno ale hdi si stym asi rozumiet aj tak nebude, nech je to akokolvek ciste ..... Citovat
AnotherOne Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Kým si takto nakvasíš plnú nádrž sa narobíš Citovat
Popcorn Player Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Dotaz: jak od té BIOnafty chemicky oddělat to BIO? Citovat
poldy Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Kým si takto nakvasíš plnú nádrž sa narobíš rozmyslal som ako sa da pretrepat 1000 litrova nadrz Citovat
poldy Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: Popcorn Player Dotaz: jak od té BIOnafty chemicky oddělat to BIO? toto sa uz asi treba spytat v honda klube, oni ti japonci maju liek na svetko Citovat
Vvitty Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: Popcorn Player Dotaz: jak od té BIOnafty chemicky oddělat to BIO? to netusim, zato tusim jak se tim da krasne oddelat palivova soustava Citovat
ozzy56 Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Výborný nápad--budu si vyrábět doma v kuchyni.....:o:o Sehnal jsem všechno--chybí mi teplá voda a mýdlo :D:D [upravil dne 17/6/08 ozzy1956] Citovat
pastorek Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: poldo306 Původně zaslal: AnotherOne Kým si takto nakvasíš plnú nádrž sa narobíš rozmyslal som ako sa da pretrepat 1000 litrova nadrz ...skús to pretrepať dynamitom. Teraz vážne. Podľa toho čo píšeš tak recykluješ starý olej na naftu. Zrejme sa ale jedná o rastlinný olej. Slnečnicový, repkový a podobne. Lebo ak sa jedná o motorový olej tak to také jednoduché nebude. Ako to potom bude s aditívami? Podľa toho čo viem tak na čistý rastinný olej v Nemecku vyrábajú motory pre poľnohospodáske stroje. Takto vyrobená nafta asi nebude dosť čistá (parafín) na použitie v diesel motore. Citovat
poldy Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 ...skús to pretrepať dynamitom. Teraz vážne. Podľa toho čo píšeš tak recykluješ starý olej na naftu. Zrejme sa ale jedná o rastlinný olej. Slnečnicový, repkový a podobne. Lebo ak sa jedná o motorový olej tak to také jednoduché nebude. Ako to potom bude s aditívami? Podľa toho čo viem tak na čistý rastinný olej v Nemecku vyrábajú motory pre poľnohospodáske stroje. Takto vyrobená nafta asi nebude dosť čistá (parafín) na použitie v diesel motore. http://www.detva.biz/pri2006/2006-1290-bionaftadoma.htm tak nasiel som nieco aj po slovensky a je tam dost aj o tom cisteni ale toto je kontretne navod na nejaky stroj ... je tam vela zbytocnych reci .... ja to este nevyrabam ale urcite to skusim, nezda sa to byt az tak nerealne ale naozaj by som to nikdy nenalial do modrenych tdi hdi a podobne .... a mimochodom tu v anglicku stoji nafta 1.40 a olej 1.20 takze moc sa to neoplati kym clovek nekupi tych 1000 litrov aby bola cena nizsia [upravil dne 17.6.2008 poldo306] Citovat
vix Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Ten metanol je drsnej... stejně jako NaOH ... chjo chlapci. Ale třeba budeš mít kliku a ten hydroxid se ti nevyváže. Ale samotnej metanol je solidní svinstvo 0,2 Libry je cca 6 Kč -- to je prašť jako uhoď Citovat
oddie Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Jsem zvědavej, kde ten metanol budeš kupovat a za kolik... Jinak jsem podle nadpisu myslel, že je to návod, jak pěstovat doma řepku a MEŘO si doma vylisovat Citovat
poldy Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Původně zaslal: oddie Jsem zvědavej, kde ten metanol budeš kupovat a za kolik... Jinak jsem podle nadpisu myslel, že je to návod, jak pěstovat doma řepku a MEŘO si doma vylisovat pri tom hladani som nasiel aj clanok ako to niekto robi z mrtvych maciek takze neni to len polnohospodarstvo Citovat
vix Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 (Neuvěřitelná) dobrodružství vojína Čonkina ... a vodka se dá udělat i z ho*en Na kilo ho*en, kilo cukru. Citovat
Emiš Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 No to uz bych si radsi koupil starou 205tku a lil do ni zas cistej vyfritovanej olej. K odberu bejval za bombonieru v kazdej zavodni kuchyni a jezdil jsem aspon s vuni pecenejch rizku Citovat
oddie Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 Původně zaslal: vix (Neuvěřitelná) dobrodružství vojína Čonkina ... a vodka se dá udělat i z ho*en Na kilo ho*en, kilo cukru. Ho*novica To je extrém, ale pivovice existuje Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.