Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Ake kupit AUTO ?

Recommended Posts

Odesláno

Jo ta 200 vka je pekna, ale na slovensku je ich maloo. Pokial sa nemylim, tak tam pasuje vela dielov s hondy civic ne ?

A navyse ani jedno z tych co su v ponuke, neni v nejkakom zachovalom stave :(

Odesláno

No nechapem naco ti je cudzi nazor, ked si stojis aj tak furt a furt za FIATOM - false im ale taile ci ako tomu hovoria nemci a ako sa to pise. Inak a no oktem praskajucich hlav na TD ckach u tipaa una, kazovej elektriky u vsetkych typoch, papierovych napravach, odchadzajucich starteroch, palivovych cerpadlach a.... fuuuurt servis su to super vozitka. Uz aj skodovka je PAN Auto oproti PUNTU. Ako mi hovoril jeden pan co mal II jkove punto, mam ho 6 mesiacov a z toho je 4 v autoservise.

A o tanexe viem svoje.

1. Garancka na kuprikladu na Doble:drnci vyfuk, rozgajdana rychlostka, hucia loziska, ... a vraj nasa chyba a oprava 10 000 SK a to auto nemalo ani 20 000 km

Pokial nemali peniaze sme boli pani zakaznici a ked mali tak dovy dopo.... nechce sa mi o tom rozpravat.

405 d mi tiez nezrala viac ako 5 l

1.8 ford mi tiez nezral viac ako 5 l

306 TD tiez okolo 6 l a to som s nou lietal cca 110 - 130

ale spotreba nie je auto. Az ked sa zacnes vrtat castejsie v aute ako vozit potom ta to mozno trkne co je to fiat

Teraz znami kupil bravo. Ma ho 2 dni a uz mu nechyta imobilizer z kluca. SUPER ZNACKA

PS : Na rovera tusim na SR nie je autorizovany servis

[upravil dne 6.6.2008 qity3]

Odesláno

qity ... S kazdeho auta sa da najst nieco. Svagor sa zabvoval svojej 307 cky sw cka kvoli kazovosti. Za 36 mesiacov provozu, 34 poruch. A to neklamem, ani neprilepsujem. Prsote on uz peugeotom neveri a ziadneho si nekupi, povedal on.

Takze ty mas taky dojem o punte. Nuz hovorim, ja som mal dve, a kludne by som kupil aj tretie... Nemci mozu hovorit co chcu, u nich je jednotkovych punt jak nasranych. Sa staci prejst po bazaroch. Tolko punt co tam maju, az to pekne neni.

A zase, kamarat kupil Bravo. Tak kupil blbost, podla toho vzivote auta hodnotit nebudem. Ja som kupil peugeota, musel som menit tesnenie pod hlavou a prasklo mi spojkove lanko. Nuz co. Stalo sa. A tieto veci sa mi stali behom 4-5 mesiacov vlastnuictva, a nezacnem kricat ze je to auto na hovno....

A nazor si necham poradit. Len nikto mi tu neponukol ziadnu dorbu konkretnu moznost. Ve priority som dal. Nad 2000 r.v., klima, abs, airbag , benzinovy motor a max velkost ako p306 hatchback a chcem to kupit na slovensku, nie dovazat

Ponukli mi tu rovera, tych je na slovensku par, nemaju tu servis... Proste nie

Civic alebo Corolla, nechcem kupovat ojazdenych japoncov. Drahe diely, drahy servis...

Chcem nieco tu s europi, citroen, peugeot, fiat, alfa, seat, v podstate vsetko okrem (skoda a VW). zatial som nasiel ja pod tymi kryteriami ako najvyhovujucejsie punto. Ale to neznamena , ze je najlepsie. Preto som vlastne zalozil toto vlakno. Aby som dostal poradene.

Fiat si len obhajujem, lebo stale si myslim ze su to schopne auta... Tanex je na hovno, ja len hovorim ze poznam primacieho technika. Predavaju aj punta classic, a snad mi vie povedat kolko ich chodi naspet pokazenych nemyslis ? Hlavneked ich tam on prijma...

Hlavi na tdckach som prasknut este nevidel, a ze je ich okolo mna tych TDciek dost, s papierovymi napravami nesuhlasim, ja som bol s nimi spokojny, cerpadlo tiez niekdy neodislom. V zime mi tdcko startoval na prvu pretocenie, kym, sused troska hadicko potocil nez nastartoval... (ma citroena), ja som tym motorom nevidel nic zle

Odesláno

Až se dostanu k PC, možná napíšu víc, z PDA se mi to klofat nechce. Nicméně - hlavy na starších TD Fiatech praskají ÚPLNĚ STEJNĚ jako na starších TD Peugeotech - kolik lidí jen tady na fóru už to řešilo! To je principem - komůrkáč je vždy choulostivý. BMW 2,4TD je na tom s praskáním hlavy ještě hůř - a je to snad s#ačka značka??? A co se Punta týče, to je jedno z nejpovedenějších malých aut své doby vůbec.

[upravil dne 6/7/08 oddie]

Odesláno

Taky bych se priklonil k puntovi..Nebo k citroenu ZX:) halvne si myslim,ze poku koupis auto za 150 000 tak jeho cena neni jistotou ze do toho auta dalsich 30 000 nevrazis..V podstate plati kup auto, vem 10 000 a dodelej si ho a to je myslim jen lepsi pripad:(

Odesláno

1. Netvrdim, ze do 7 mickovej rady od peugeotu by som isiel, prave naopak.

2. Nechapem, preco si stale ludia myslia, ze na japonca su nahradne diely drahe, ved druhovyroba funguje rovnako ako u inych znaciek.

3. Nehovorim o tom jedna pani povedala, nakolko moj dobry kamos mal 2 tipa TD, 1 punto benzin, 1x palio a problemy neustale.

Moj foter : 1x TIPO benzin, 1x mareu, 1x palio TD a hadaj co robi o vikende? Opravuje fuuuurt daco na aute.

Dalsi moj kamos Bravo, Uz don nasral 30 000 do oprav na aute a furt nejazdi ako by malo

Dalsi ako som uz spominal II jkove punto mal ho 6 mesiacov a z toho 4 v servise, potom ho predal.

Takze preto vravim FIAT nikdy, ale to je len moj nazor.

Vela znamych preslo pod znacky typu mazda, toyota, Honda a vela s nich by uz do ceskych ci francuzkych aut nesli.

Inak vravis ze aj Alfu by si bral, no asi si sa este nebol pytat na tieto ND co stoja :D

Ale aby som len nekydal, co takto daka audi A3, ci ford focus abo Citroen XARA?

[upravil dne 7.6.2008 qity3]

Odesláno

qity, uz to nebudem rozpitvavat dalej, len nechapem, ked tvojmu tatovi sa stale fiaty kazia, tak preco uz ma tretieho ???? Tak logicky ked nieco n eni dobre, tak to nekupujem, a ne kupit a potom nadavat :D

Audi A3 se mi celkom paci, ale jedna sa o kradeze... Tu sa to vsetko kradne jak najate. Preto nechcem audi, skoda a vw... Tie sa celkom kradnu. A takisto 206 sa zacala nejak...

Focus a Xaru by som uz hodil medzi tie vecsie :)

Hm ta panda ma nenapadla ... Idem pozret :)

Odesláno

No tak uz dodavam. Ta panda vyzera pekne, len ta motorizacia :( :( :(

1.1 i s 40 KW alebo 1.2 ie s 44 KW sa mi zda hodne malo. Nevim si predstavit to auto s 3 mi ludmi na palube, zo zapnutou klimou a na tachaci 130 km/h na dialnici.... Jedine ze by jela iba tu 100vku, ale prave tomu som ssa chcel vyhnut.

Nakolko ma pred sebou krasnu dialnicu ktora nebyva ani ucpana... Tak nech vyuzije tu 130 tku...

Odesláno

Rýchlosť na diaľnici a spotreba:

Dochádzanie do práce považujem za drahé nutné zlo, preto považujem náklady za podstatné. Takže je otázka:

Vzdialenosť 2 x 37,5 = 75 km

Rýchlosť 130:

potrebný čas 34 minút, spotreba pri 130 je 7 l, takže na 75 km je to 5,25 l, pri cene 40 SKK je to 210 SKK.

Rýchlosť 105:

potrebný čas 43 minút, spotreba pri 105 je 5,5 l, na 75 km je to 4,125 l, pri cene 40 SKK je to 165 SKK.

Takže 9 minút úspory stojí 45 SKK. (Hodina za 300 SKK). Nie sú to náhodou najľahšie a bez námahy zarobené peniaze, jazdiť pomalšie?

(Uvedené spotreby sú pre moje auto, ale myslím, že priemerné bežné auto je na tom podobne.)

[upravil dne 8.6.2008 P607Olda]

Odesláno

Nemel jsem co delat a procet jsem si to cely. Preji teda stastnou volbu, ale rad se neucastnim, protoze asi opravdu nevis, co chces. Na vsem se ti neco nelibi. Dej si dohromady priority, co je nejdulezitejsi a co muzes ozelet a sestav si zebricek. Osobne souhlasim s P607Oldou. Taky jezdim pravidelne do prace cca 23 km a specialne po ceste do prace zpet jezdim \"rozumne\", na spotrebu, takze na tu dalnici bych volil maximalku kolem 105-110. Hodne zdaru.

Odesláno

Ano, to je pravada, ze nevim co chcem, teda neviem ake auto chcem. Preto som aj toto vlakno zalozil. Keby som si autom bol isty, tak toto vlakno nezalozim, a pojdem hned po nom.

A proc bych mnel ulevovat od svojich kriterii ? Ja sem je zadal spolu s nou. A podla nich sa mozem riadit. TO punto, co som daval link v minulom vlakne, splnilo vsetky moje kryteria bez najmensieho problemu. Dokonca v nom bola 2zonova automticka klima, automaticka prevodovka, 5cd changer a parkovacie senzory. Malo 59 KW, a 34 000 km...

Tak nechapu, preco bych mnel polevit na Fiat panda napr, ked je to rovnaky kvyrobca, rozmerovo su si podobne ale punto ma lepsi motor s lepsi vybavou ?

A nechat si vybrat ji, to by byla katastrofa. Koupila by hicoco v pekne barve s klimou, co by nastartovalo.... A chcela kupovat s AAA auto ...

Dalsia vec je ta, ze dalo by sa chodit do prace 105 - 110, len stale si nevim predstavit jako ze kdyz bude chcet nieco predbehnut tak ja to bude akcelerovat s 3 mi ludmi na palube a zapnutou klimou...

Proste podle mne je 40 - 44 KW malo. P607 olda, jasne, to je tiez dobre, skusim jej to aj ja takto povedat, len proste sam uznaj ze 40 44 KW je malo, aspom nech to ma cez 50 ...

JOZEF SV - asi 3 krat som tu pisal ze nech je to maximalne velke ako 306 hatchback...

Odesláno

A kryteriam vyhovuju zatial tieto auta

Fiat Punto 3 generacie

Ford Fiesta

Peugeot 206

Citroen C3

V kazdom pripade je to len pokec... Pokial sa vam zdaju moje poziadavky na auto nesplnitelne, tak kaslite na to a toto vlakno prehliadnite... Proste naroky su, a daju sa najst auta ktore im vyhovuju.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

A kryteriam vyhovuju zatial tieto auta

Fiat Punto 3 generacie

Ford Fiesta

Peugeot 206

Citroen C3

V kazdom pripade je to len pokec... Pokial sa vam zdaju moje poziadavky na auto nesplnitelne, tak kaslite na to a toto vlakno prehliadnite... Proste naroky su, a daju sa najst auta ktore im vyhovuju.

A co rover?Ať je nas víc :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...