Alpega Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Potreboval by som schému klimatizácie na 406 18/16V r.1996,lebo tie čo mám mi nesedia.Klíma je manuálna.Dal som ju aj doplniť,ale stale nechodí.Keď ručne zopnem relátko na doske ovládania klímy (pod prístrojovkou)zapne sa pompresor a klíma okamžite chladí.Snímač tlaku je OK,vymenil som už aj riadiacu jednotku(pod predným blatníkom) a stale nič.Po zapnutí klímy nespustí ani ventilátor a ani nezopne kompresor.Už neviem čo s tým... Citovat
pastorek Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Ešte skús skontrolovať vypínač a tlakový spínač. Ten spínač býva časta porucha. Citovat
kamen22 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 Ved pisal ze tlakovy snimac je ok. Funkcnost snimaca sa da lahko odskusat. Tie kontakty co ma zopnut ak je dostatocny tlak v sustave, skusobne premosti alebo spoj cez skusacku 12V so ziarovkou a ak sa vtedy klima rozbehne, tak snimac vadny pokial predpokladam ze po naplneni chladivom niekde nefuci a teda je spravny tlak. Ak sa ani po premosteni nespusti, tak je niekde preruseny kabel k tomu snimacu alebo k cievke rele Původně zaslal: pastorek Ešte skús skontrolovať vypínač a tlakový spínač. Ten spínač býva časta porucha. [upravil dne 3/6/08 kamen22] Citovat
oko1980 Odesláno 3. červen 2008 Odesláno 3. červen 2008 A ktore kabliky premostit abi sa to dalo odskusat? Su tam samizda 4. Citovat
kamen22 Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 To ti takto tazko poviem, chcelo by to schemu Původně zaslal: oko1980 A ktore kabliky premostit abi sa to dalo odskusat? Su tam samizda 4. Citovat
EXI.60 Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Pujč si od někoho řídící jednotku klimy na vyzkoušení.Potom bych hledal dál. Citovat
Ferry Odesláno 4. červen 2008 Odesláno 4. červen 2008 Původně zaslal: Alpega Potreboval by som schému klimatizácie na 406 18/16V r.1996,lebo tie čo mám mi nesedia.Klíma je manuálna.Dal som ju aj doplniť,ale stale nechodí.Keď ručne zopnem relátko na doske ovládania klímy (pod prístrojovkou)zapne sa pompresor a klíma okamžite chladí.Snímač tlaku je OK,vymenil som už aj riadiacu jednotku(pod predným blatníkom) a stale nič.Po zapnutí klímy nespustí ani ventilátor a ani nezopne kompresor.Už neviem čo s tým... mno ta krabicka v podbehu ridi jen sahary a rozsveci kontrolku prehrati na palubce, samotna ridici jednotka klimatizace je po palubkou, u nohou spolujezdce zboku na krabici klimatizeru, to schema ti muzu poslat, ale az vecer, nemam ho ted v PC Taky muze byt v haji celej ten ovladaci panel na palubce (nebo zezadu spatnej kontakt v konektoru ) poslu ti to schema a snad neco najdes [upravil dne 4/6/08 Ferry] Citovat
Alpega Odesláno 4. červen 2008 Autor Odesláno 4. červen 2008 Pravdepodobne bude vadný termostat pod prístojovkou,je tam zlá dióda-dúfam,že len tá,lebo ma picne.Zajtra si skúsim založiť termostat z funkčnj klímy a uvidí sa... Ku tým kontaktom spojiť môžeš krajné so strednými. Citovat
Alpega Odesláno 4. červen 2008 Autor Odesláno 4. červen 2008 Jáááááj a Ferry ďakujem.:super:super Citovat
Alpega Odesláno 23. červen 2008 Autor Odesláno 23. červen 2008 Už ma to serie ,stale nechladím a citim sa ako nepodarený steak.Je zaujímavé,že keď zapnem A/C sa nerostočí ani sahara ani keď som premostil relátko na termostate a klíma začala chladiť tak sa neroztočí...To asi nieje dobre:(Už som vymenil aj riadiacu jednotku sahary pod blatníkom a nič.Čo s tým????? Citovat
pastorek Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 Kontroloval si vypínač na prístrojovke a kontakty na ovládacom paneli? Citovat
ROpa Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 nam na Fabii nesla klima napr. koli tomu ze chybal signal zo snimaca teploty vo vyparniku. niekde som mal info co vsetko musi byt splnene aby klima fungovala len to nemozem nikde najst, ale nasiel som aspon info kedy dojde k vypnutiu kompresora: - ak je v okruhu chladiaceho prostriedku nizky alebo vysoky tlak. (mozu byt dva spinace alebo jeden kombinovany) - pokial chyba signal o otackach motora - vonkajsia teplota je nizsia ako 3-7 st. - ked da povel jednotka automatickej prevodovky (kic-down poloha na plynovom pedale) - prilis nizke napajacie napatie 9.5V - teplota chladiacej kvapaliny prilis vysoka, nad 129st - zasah RJ klimatizacie - ak sa netoci ventilator kurenia alebo je vadna jednotka ventrilatoru cerstveho vzduchu tak to pise skodovka ale myslim ze podoben to funguje na vsetkych autach. Citovat
klumir Odesláno 23. červen 2008 Odesláno 23. červen 2008 může to být opravdu cokoli.....,kluci ti radí dobře,zřejmě to bude trošku složitější a řešit to přes fórum je jako střílet se zavřenýma očima..... Citovat
Alpega Odesláno 29. červen 2008 Autor Odesláno 29. červen 2008 Všetkým ďakujem za rady (konečne chladíme) a som happy.Už ma to nasralo a zakusol som sa do toho.Nanovo som si prekreslil schému ,podľa toho čo som nameral a zistil som,že je nefunkčné prepojenie zo snímača tlaku na termostat.Dosť ma to nasralo,lebo ten kábel je v nejakej plastovej točenej trubke tak som natiahol nový a fachá to super.Neviem ani kde sa to predralo,alebo čo ale to je jedno-hlavne že to ide.:roker Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.