Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi to taky potkalo. Dnes jsem mel nehodu. Jedu si takhle po sídlišti. Najednou ze zarohu vyjede paní se škodovkou. Vzala to trochu zeširoka a odnesl to temer celej bok. K prvnímu kontaktu došlo už na přednim blatníku a dále se pokračuje na přední dveře zadní dveře a lehce pošramocen je i zadní blatník a nárazník. Takže nepříjemnost. Při pravé straně jsou zaparkovaná auta, ale vozy se zde potkávají běžně a bez potíží. Do příjezdu policie jsem si byl téměř jist, že chyba není na mojí straně... mladá pohledná policistka zhodnotila situaci a hned na mě: tak na čípak straně asi bude chybá, no? A prej tedy na mojí. Protože ty zaparkovaná vozidla jsou brány jako překážka na pozemní komunikaci, která je na mé straně. Takže závěr: Při objíždění překážky nedání přednosti v jízdě. Asi je to tak, no...co nadělam A mám to za 2500 peněz + dva bodíky. Na koli hádáte škodu... Policie odhadla 30 000. Jen co se mi to povede, tak tu budou fotky. Ale mám trochu pohmožděnej přední blatník, dveře asi nezachránim a trochu pohmožděnej zadní blatník - spíš jen tak odřenej.

http://www.gargamell.borec.cz/24052008198.jpg

http://www.gargamell.borec.cz/24052008197.jpg

[upravil dne 24/5/08 Gargamell]

Odesláno
Původně zaslal: Gargamell

Jasné, no.. Na technickou jsem se neptal, proč? Mně se zdá docela v pohodě. Jezdí větší vraky.

Treba by se to dalo uhrat na nevyhovujici stav druheho vozidla... pak by se situace mohla zmenit? :myslim

Odesláno

Ta takzvaná překážka v podobě zaparkovaných vozidel je dost dlouhá, nemá ti náhodou protijedoucí vozidlo umožnit vyjet, ty jsi ji za zatáčkou nemohl vidět, a kdyby jsi měl předvídat a čekat že tam něco pojede, tak tam stojíš ještě ted:myslim

Jinak hlavně že to není nic horšího, třeba ujma na zdraví, plechy se dají opravit

Odesláno

Jenže stejně tak ona nemohla vidět mně.... oba jsme se viděli až když bylo pozdě. No a vzhledem k tomu, že jsem byl já ten kdo překračoval svojí polovinu, tak jsem já ten špatnej.:nevim

Odesláno

Jenže stejně tak ona nemohla vidět mně.... oba jsme se viděli až když bylo pozdě. No a vzhledem k tomu, že jsem byl já ten kdo překračoval svojí polovinu, tak jsem já ten špatnej.:nevim

Ted je otazka, jestli tam ty auta muzou parkovat.... nemaji zustat dva pruhy kazdy nejake minimalni sirky? :myslim

Odesláno

Nj, zrovna blbá pozice, co naděláš, co se tam baba hrne když tam nevidí. Ona má škodu za 500,- a ty maš celej bok v háji.
Odesláno

Taky jsem zkoušel hrát to na to, že tam nemají parkovat, ale bylo mi řečeno že v klasickém téčku křižovatce můžou. Jak jsem říkal, tam se dvě auta v pohodě vyhnout... jezdim tam roky. Jak ta paní vyjížděla, tak to vzala trochu zeširoka... Takže teoreticky tam dva pruhy jsou volné... jak široké nevim, ale dvě auta se tam normálně minou.

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Pata: a není tam náhodou křižovatka a nemohou tedy stát až 5 metrů od ní? :)

Ale pořád je to překážka, a musíš dát přednost protijedoucím pokud je na tvé straně. Nikdo ostatní věci okolo toho řešit nebude, to je pravě to, příště se to klidně muže stát znova
Odesláno

no kdyby tam hořelo a měli by projet hasiči tak pokutu dostane to červene auti bez debat , v tečku stat mužeš ale furt platí 3m volnej jizdni pruh, jinak tohle bych klasifikoval jako nedaní přednosti zprava , auta na ploše označene jako parkoviště přece nejsou překážky . ja bych vinu nepřiznal anechal to dořešit .

jinak v takovehle situaci nechavam auta vyjet , ale rvat se do mini mezery za cenu srážky ? jestli tam dotyčna nahodou nejela schvalně , a jen čekala kdo se chytí , dneska je takovejch vykuků , že bych se ani nedivil.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...