Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsem. Dnes rano se mi stala neprijemna vec. Po nastartovani studeneho auta mi motor po cca 2 sekundach zhasnul, po opakovanem startovani totez a pri poklesu otacek < 800, motor se neprijemne zmita, skube a ma silne nepravidelny chod. - Tohle mi dela jiz delsi dobu a pricitam to spatnemu krokovemu motoru, ktery ma problem udrzet otacky po startu. Budu to resit co nejdrive ale dokazi s tim par dni zit a jezdit

Muj problem spociva, ze napotreti jsem motor nastartoval ale z niceho nic zacal vydavat priserny usi trhajici pistivy zvuk (pisteni 1000 hladovych kocek). Pravdepodobne pricinou bylo on predchozi zmitani a skubani a pak se neco stalo. Pripada mi, ze vychazi z nektere kladky (ci loziska) na drazkovanem remenu. Po ujeti cca 10 km se zvuk nezmenil, spise mam pocit jakoby se zhorsil a zadiralo se nejake lozisko anebo neco dre o kladku ci remenici. Nicmene po osahani vsech moznych casti se nic nezahriva.Pravdepodobne budu resit podobny problem jako tady:

http://www.peugeot-club.com/forum/post.php?action=reply&fid=23&tid=34875

Pripominam, ze auto jezdi denne a nejakeho sebemensiho pazvuku drive bych si hned vsiml. Rozvod motoru jsem menil pred 20000km, vodni pumpa netekla, tak jsem ji nechal starou, drazkovany remen a vsechny kladky zustaly stare. Auto ma ted najeto 143 tisic km a vyjma zminenech spatnych studenych startu funguje bez problemu.

Kazdopadne ted uz mam strach s tim jet zpatky domu a radsi se necham odtahnout at se nestane nejaky horsi pruser (roztrzeni remene a namotani do remenice s rozvodem, potom treba ventily polibi pisty, ...). Dnes v noci to rozdelam a uvidim co dal. Mate jeste nekdo jiny tip co by to mohlo delat?

Odesláno

To kvílení odhaduju na vodní pumpu. To, že před výměnou rozvodů netekla není směrodatné, protože po jejich výměně je řemen nově napnut a tím může dostat ložisko vodní pumpy vyšší zátěž a odejde.

Já osobně při rozvodech vždy nechám měnit veškeré kladky i vodní pumpu, bylo mi to doporučeno několika mechaniky a nikdy jsem pak neřešil podobný problém.

Odesláno

Přesně tak ,všichni ti doporučí to vyměnit komplet a asi nejsi první kdo to neudělal a máš tak další práci a vydání. Je teda fakt,že když jsem dělal rozvody tak jsem taky váhal jestli to všechno měnit ale dvorní automechanik řekl vše, tak se to měnilo. Když tady potom čtu o problémech které nastanou tak nelituji. Doufej že to nebude něco vážnějšího.

Odesláno

Vzhledem k tomu ze to pisteni neprestalo, videl bych to na velkej problem. Neco se zrejme kouslo, a pokud to neco neni videt na klinaku, bude to nejspis na rozvodaku. Z textu jsem moc nepochopil, jestli jsi menil na rozvodech i kladky. Pokud ne, je dosti pravdepodobne, ze se nektera z nich zadrela. Pokud ano, mohla by to byt ta vodni pumpa.

Odesláno

Tak jsem vcera sundal drazkovany remen a ocekaval jsem zadrenou vodici nebo napinaci kladku, jenze ono nic! :myslim

Rukou zatocim velmi lehce kazdou komponentou, ktera je pripojena na remen (kompresor, alternator, servo, napinaci, vodici kladka), na remenu neni videt zadne cerstve poskozeni/ ryhy/ oter.

Zkusil jsem tedy nastartovat se sundanym remenem a motor bezi normalne bez protestu, takze ani vodni pumpa to nedela.

Jedine vysvetleni mam, ze se extremne hnusne pisteni projevi pouze pri zatezi, kdyz je remen na svem miste a je napnuty. Kazdopadne nemam naladu ladit a badat, tak zrejme koupim celou sadu remen+obe kladky. Ta puvodni je jeste zrejme original od vyrobce.

To sowwwa: Pred 20 000 km jsem menil rrozvodovy remen i s kladkami, vyrobcem remenu je Rouvile (snad jsem to spravne napsal), na kladkach tusim bylo SKF.

Odesláno

Remenice, ktera honi drazkovany remen je pevne spojena srouby s remenici, ktera honi rozvodovy remen. Navic se mi nezda se mi, ze by to pisteni pochazelo odtatmtud.

Vite nekdo, o kolik mm se drazkovany remen muze protahnout behem nekolika let provozu ?

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Duin

Remenice, ktera honi drazkovany remen je pevne spojena srouby s remenici, ktera honi rozvodovy remen. Navic se mi nezda se mi, ze by to pisteni pochazelo odtatmtud.

Vite nekdo, o kolik mm se drazkovany remen muze protahnout behem nekolika let provozu ?

ale řemenice je dvojita uprostřed guma mám ji tam taky a právě já mám podezření na ní,musím udělat zkoušku křídou zdali se nepootočí

píšou to zde http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=&cisloclanku=2006022101

[upravil dne 23/5/08 honza406]

post-0-14109600736563_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem v sobotu sehnal v Olomouci napinaci kladku, vodici kladku a drazkovany remen (celkem 2100,-), vse jsem vymenil a po kocourech ani slechu. Nasazeni trvalo cca jednu hodinu i s nasazenim plastoveho podbehu.

Prozkoumal jsem starou napinaci kladku a vsiml jsem si ze pri zatizeni remenem nedrzela osu a neprijemne se vyhnula, takze remen na ni tlacil trochu zboku. Tohle mohlo zpusobovat onen rev, nicmene to nemohu rict na 100%. Kazdopadne ted uz je klid a vse funguje jak ma. :roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...