bigpoint Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Chtel bych se zeptat, obcas me jde hur radit jednicka a zpatecka, vzdy pomuze pustit spojku a znovu seslapnout, na 90% staci toto udelat jednou. Myslite, ze by pomohla vymena oleje v prevodovce, auto ma najeto kolem 150tis. Jedna se o P406 2.2 HDI Combi. Jaky olej a kolik tam dat? Pak dotaz ohledne klimy, cim ji vystrikat proti plisni? Jak to provest? Naposled me to delali v servisu pred 2 mi lety… Dik za info! Petr Citovat
ladoun Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 na tu klimu je sprej stojí asi 230 kc a navod je uvnitř balení Citovat
VIP3R Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Ahoj, co se týče převodovky nevím, ale já jsem loni čistil klimu tímhle VALEO CLIM PUR a od té doby mi klima nesmrdí. Je u toho návod, takže nic nezkazíš (ani to snad nejde)... Citovat
KoNG Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 no mě by spíše zajímalo kde sehant klíč na povolení toho 4hranu na převodovce ? Olej už mám nachystaný (http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1093) Citovat
Zbyňa1 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Taky tady je něco na klimu http://ostatni-dily-prislusenstvi.sbazar.cz/cistic-klimatizace-kent-olomouc-o1502784.html Citovat
ozzy56 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 No když jde blbě řadit,tak olej je první....Vlezou tam 2 litry ,Total transmision BV 75W-80. Před vypustěním olej zahřej jízdou. Citovat
ozzy56 Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Původně zaslal: KoNG no mě by spíše zajímalo kde sehant klíč na povolení toho 4hranu na převodovce ? Olej už mám nachystaný (http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1093) Jestli nemáš origo,měl by pasovat čtyřhran co je na klice dveří Citovat
Guest servisman Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 přesně tak klika od dveří to jistí,mám ji ve výbavě auta Citovat
Leo Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Třeba Ti to pomůže, i když máš trochu jinou převodovku: Jinak mně to Valeo na klimu moc nepomohlo. Více se mi osvědčily pěnové přípravky. Nejlepší je prý vyčistit komplet auto ultrazvukem. Citovat
pastorek Odesláno 9. květen 2008 Odesláno 9. květen 2008 Ten problém z radením jednotky a spiatočky ak sa prejavuje hlavne po naštartovaní spôsobom: Zošlapneš spojku, naštartuješ, radíš jedna - nejde, povolíš spojku, radíš jedna - ide. Tak toto nieje žiadna závada. Platí to i pri spiatočke. Pred naštartovaním všetky hriadele v prevodovke stoja. Vymačkneš spojku, naštartuješ a oni sa stále nehýbu, vtedy sa môže stať že nesadne synchrón. Keď v neutráli pustíš spojku roztočíš hriadeľ a pri radení si synchrón sadne. To isté platí i pre spiatočku, tiež sa oprie zub na zub a nejde zaradiť. Obdobne je to i pri jazde a dlhšom stlačení spojky napríklad na križovatke. Citovat
KUBBACHER Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Přesně tento problém mám také, jako by jste mi mluvili z duše, a dokonce mám přichystaný i ten olej, jenže já nemohl povolit tu potvoru (šroub), ale s tou klikou to zkusím, jenže se asi hloupě zeptám, kudy ten olej nalít to tý převodovky? Snad né přes ten boční vypouštěcí otvor? Citovat
KoNG Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 ne přes vypouštěcí ne nad ním někde nahoře je kontrolní šroub a plní se to po jeho výši 1 - kontrolní 2 - vypouštěcí [upravil dne 10.5.2008 KoNG] Citovat
OK406 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 V tomto příspěvku je taky popsaná výměna oleje v převodovce. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Ten boční není vypouštěcí,ale kontrolní a může být i napouštěcí. Je na tom plechovém deklu,za levým př.kolem. Ten kontrolní šroub je jediný na tom deklu,co má hlavu na 17klíč--myslím. Zbytek šroubů má hlavu na 13klíč. Po vyšroubování kontrol.šroubu vsuň do otvoru hadičku-průměr asi 10mm-,na druhý konec trychtýřek a POMALU lej olej. Okolí toho šroubu očisti ocel. kartáčem a olej před vypuštěním zahřej jízdou. Citovat
pastorek Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: KUBBACHER Přesně tento problém mám také, jako by jste mi mluvili z duše, a dokonce mám přichystaný i ten olej, jenže já nemohl povolit tu potvoru (šroub), ale s tou klikou to zkusím, jenže se asi hloupě zeptám, kudy ten olej nalít to tý převodovky? Snad né přes ten boční vypouštěcí otvor? Ak máš ten problém ako som popisoval, tak olej meniť nemusíš, je to úplne normálne správanie prevodovky. Citovat
zzipCZ Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 no ale v chytré knížce je že olej v převodovce se nemnění samo je dobrý ho mněnit ale nemusí se a nebo jsem to nějak špatně pochopil? [upravil dne 10/5/08 zzipCZ] Citovat
pastorek Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: zzipCZ no ale v chytré knížce je že olej v převodovce se nemnění samo je dobrý ho mněnit ale nemusí se a nebo jsem to nějak špatně pochopil? [upravil dne 10/5/08 zzipCZ] V princípe si to pochopil správne. Ak je olej v prevodovke ako celoživotná náplň tak nemusiš meniť. Zostáva iba určiť čo považoval výrobca za životnosť auta. Citovat
Leo Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: zzipCZ no ale v chytré knížce je že olej v převodovce se nemnění samo je dobrý ho mněnit ale nemusí se a nebo jsem to nějak špatně pochopil? [upravil dne 10/5/08 zzipCZ] V princípe si to pochopil správne. Ak je olej v prevodovke ako celoživotná náplň tak nemusiš meniť. Zostáva iba určiť čo považoval výrobca za životnosť auta. Právě to slovo „celoživotní“ je ten interval. V servise mi řekli, že ho mění po 100000km. Nevím přesně, ale někde se tu psalo, že životnost auta se předpokládá něco mezi 100000 – 150000km, což už máme většinou za sebou. Určitě výměnou správného oleje nic nezkazíš. Citovat
vendym Odesláno 10. květen 2008 Odesláno 10. květen 2008 s tím problematickým řazením mám taky problém, ale není to olejem - ten už mám prověřený a taky to zřejmě není závada vevnitř převodovky pač nepomáhá prošlápnutí spojky - problém je zřejmě ve vlastním řadícím mechanizmu vně převodovky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.