Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vsechny :-)

Mam Peugot 206 1.1

Pri vymene oleje mi technik neautorizovaneho servisu sdelil, ze pri napichnuti na diagnostiku mu pocitac ukazal stalou vadu katalyzatoru. Ted uz to ale vadu neukazuje.

Auto ma delane emise pred tydnem a vse v poradku.

Jak muzu tuhle vadu rozeznat pri jizde?

Co bych mel udelat?

[upravil dne 8.5.2008 Georg7]

Odesláno

neviem ako to zistil cez diagnostiku,že je vadný katalizátor??? veď od neho nejdu žiadne snímače,akurat pred ním je Lamda sonda,ale ta merá niečo uplne iné.Ak si prešiel emisiami teda EK, ja by som z toho žiadnu vedu nerobil:myslim

aspoň si myslím:super

Odesláno

no po našom :D

na 406ke sa my pri zvišeni otačok začalo take cinganie a to bol rosipany

bratovy na vectra sa zase do vyšich otačok dostavala trochu pomalejšie a to po rozrezani katu bolo sposobene takym ubytkom tej porcelanovej hmoty bola ako keby roztečena

Odesláno
Původně zaslal: MrVain

neviem ako to zistil cez diagnostiku,že je vadný katalizátor??? veď od neho nejdu žiadne snímače,akurat pred ním je Lamda sonda,ale ta merá niečo uplne iné.Ak si prešiel emisiami teda EK, ja by som z toho žiadnu vedu nerobil:myslim

aspoň si myslím:super

Ale jistě že se to dá zjistit, máš li motor s tzv. řízeným katalyzátorem, který má lambda sondu nejen hned za motorem, ale i druhou za katalyzátorem. Jen už nevím, jestli je to případ pežotí 1.1ky.

První sonda řídí směs v closed-loop režimu (jízda stálou rychlostí, nebo mírná akcelerace) a je tedy pro běh motoru životně důležitá (při jejím poškození ŘJ přepíná na nouzový režim), druhá měří jenom zbytkový kyslík za katalyzátorem a dodává informaci o tom, jestli katalyzátor funguje, nebo nefunguje. Pokud nefunguje, následuje hláška na displeji (CATALYTIC CONVERTER FAILURE) a jsi odkázán do nejbližšího servisu. :)

Tahle hláška může indikovat třeba i to, že ti motor pálí na tři válce - jeden válec fouká nespálenou směs do výfuku a druhá sonda je z toho vždycky trochu zblblá. Mám s tím praktickou zkušenost. :) Provoz na tři válce by ale měl poznat každej podle silnějších vibrací motoru na volnoběh a \"zplesnivělýho\" chování za jízdy. Pokud se to provozuje déle, tak to může motor ošklivě odskákat, nicméně první doskáče právě katalyzátor, kterej nespálený benzín vyloženě nemá rád. :)

Odesláno

Fakir pekne si to vysvetlil. ja by som vyuzil toto tema aj pre moju otazku. Od zaciatku \"riesim\" zvuk od vyfuku pri strednych otackach . cca 3000. pripomina to rezonanciu. na jednom fore som sa docital (anglicke) ze to sposobuju ciastocky benzinu kotre nie su uplne spalene a zapaluju sa o horuce vyfukove potrubie. (za studena to vazne nerobi) a ked ho vytacam na neutrali, tak vyfuk si pri tych otackach obcas \"prdne\" ako nejaky supersport.:) bolo mi aj tu na fore vysvetlene, ze je to tak naladene a ze to \"uprdanie\" vyvolava tu qvazi rezonanciu a je to v poriadku.. ale pokial by sa malo skutocne jednat o nie celkom spaleny benzin, nemoze ma cakat podobny problem co tu opisujes?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

a co ze to mas za motor ??? Ja mam 2.0i 8V (89kW) a mam podobnej problem - za studena je celej vejfuk OK, ale jakmile se ohreje, tak zacne brucet, jako rezonovat. Neni to moc hlasity, ale kdyz otevru dvere u auta, tak to slysim. Navic pri pridani plynu, pak celej vejful ma takovej \"zvukovej ocas\", takovej jako dozvuk a samozrejme na volnobeh obcas strili do vyfuku. Uz sem menil koncovej a stredni dil vyfuku a je to porad stejny. Prohlizel sem komplet svody a taky prechod mezi svody a katalyzatorem - zda se ze nikde nic neunika ... takze mam spatnej KAT ??? Jo kdo tohle vi ...

hribe ;)

Odesláno

Ale jistě že se to dá zjistit, máš li motor s tzv. řízeným katalyzátorem, který má lambda sondu nejen hned za motorem, ale i druhou za katalyzátorem. Jen už nevím, jestli je to případ pežotí 1.1ky.

1,1 ročník 2004 - mám tam dvě lambdy. Jedna je hned na svodech před katem a druhá dole za katem na výfukové rouře.

• O 2 týdny později...
Odesláno

jo jo, presne tak, je to samo-tunning ... ;) popravde ja premejslim o tom, jestli mam skutecne spatnej KAT - treba se po ohrati uvolni ta keramicka vec uvnitr a pak rezonuje, anebo je pricina jina - asice do vejfuku mi jde nedokonale spalena smes, ktera se tam posleze jeste zapaluje ... - to by mozna mohlo byt zpusobeny nejakym problemem s ventilama - treba nuto seridit ... Nicmene na emisich sem prosel v pohode, tak nevim. Kazdopadne nekdy ma auto fakt divnej zvuk - samotunning jak bejk, obzvlastne potom, kdyz je auto ohraty a navic je venku vedro, to je pak zavodak ... ;)

hribe ;)

Odesláno
Původně zaslal: Welis

Původně zaslal: OK406

Zajet si na emise a tam ti to spolehlivě zjistí.

spolehlivě zjistí sloupnou známku a jdi si koupit rychle novej...:D

Jen požádáš o kontrolu!!;) Tak nic nesloupnou. Tak ať se zeptá a uvidí, co mu řeknou. Pokud tam přijede jen na kontrolu = preventivně. A nebo má každý doma přístroj na měření emisí??:o:D

• O 3 roky později...
Odesláno
Zdravim vsechny :-)

Mam Peugot 206 1.1

Pri vymene oleje mi technik neautorizovaneho servisu sdelil, ze pri napichnuti na diagnostiku mu pocitac ukazal stalou vadu katalyzatoru. Ted uz to ale vadu neukazuje.

Auto ma delane emise pred tydnem a vse v poradku.

Jak muzu tuhle vadu rozeznat pri jizde?

Co bych mel udelat?

[upravil dne 8.5.2008 Georg7]

Neuvadis jestli svitila kontrolka elektroniky motoru, ale predpokladam ze ano. Proste se mi rozsvitala behem jizdy na aute koupenem v bazaru po nejake dobe jezdeni. Vysledek (z auth. servisu) byl dle diagnostiky ten samy co u Tebe. Indikaci zavady odstranili, ale rekli mi, ze se to bohuzel objevi asi zase, coz se take skutecne po dalsich mozna 200km stalo... Nicmene mi zaroven dle diagnostiky take rekli, ze pricina (drivejsiho) poskozeni mohla byt v jednom vadnem vstriku, ktery byl v minulosti sice vymenen, ale jestli to pry nebylo udelane hned, tak mohl jit benzin na CAT.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...