Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nevíte kde v Brně (mimo P. servis) mi dolijí Eolys do auta? Popř. i za kolik? V P. servise chtějí kolem 3t. - podle množství. Jo a ptal jsem se na výměnu FAPu (mám 128t.) a chtějí 15t. za repas! Prý mění i nějaké zarezlé trubk čico...:nevim

Odesláno

Áno, svojpomocne je najlepšie. A ešte lepšie je vystriekať to tak, aby všetko to svinstvo išlo do verejnej kanalizácie poprípade niekde do potoka. V žiadnom prípade to nerobiť niekde, kde je aj čistička odpadových vôd !!! :grr

Odesláno
Původně zaslal: hnusoba

Áno, svojpomocne je najlepšie. A ešte lepšie je vystriekať to tak, aby všetko to svinstvo išlo do verejnej kanalizácie poprípade niekde do potoka. V žiadnom prípade to nerobiť niekde, kde je aj čistička odpadových vôd !!! :grr

Ked sa Fap vypaluje pocas jazdy tak to svinstvo asi vystreluje priamo na Mars, ze? Nic nevypadne ani nahodou na cestu, ani nikdy nezaprsi a nestecie do, aj zdrojov pitnej vody?. A niekde som cital, ze to co tam akoze zhori je viac skodlive ako povodne sadze...V com je potom HDI motor ekologickejsi ako povodny diesel?

Odesláno

Kdyz se FAP vypaluje za jizdy, z uhliku (=saze) a kysliku vznika CO2. Sice ted neni moc v kurzu, ale zase tak jedovate to neni. Problem dieselu bez FAP je ten, ze vyrabi mikrosaze, ktere pri vdechovani okolo cest postupne zpusobuji rakovinu (nejen) plic. FAP saze zachyti a pri spalovacim cyklu je spali na to pouhe CO2.

Odesláno

hmmm zajimavá diskuze o ekologii:potlesk nicméně pochopil jsem, že nikoho mimo autorizovaný servis v Brně, kdo by Eolys dolil neznáte:mrk Jde mi o to že, zatím mi Pažoutík nic nehlásil, mám natočeno 128t. a čeká mě cca 6t. km během měsíce a mám obavy aby mi to nějak \"neodešlo\" mimo během pobytu mimo republiku a já tam nesháněl narychlo servis. Jistě nejlepší by to bylo repasovat před odjezdem ale nemám momentálně ani prašule ani čas:nevim

Odesláno

fap jsem vyplachl pri vymene vlnovce a dolil jsem si aditivum preventivne nez se prihlasilo,zatim najeto pres 15tis a pohoda. Na srazu na jsem si to nechal napichnout a rikal,ze se pocitadlo aditiva nastavilo samo na plno.

Aditivum-novejsi verze na 120tis- 3L za 2360,- od Peugeotu,dolito doma. Jinde nez u PSA to nekoupis,musis kupovat dle VIN aby vedeli kterou verzi mas.

Odesláno

Mne to u 307 zacalo pindat o minime aditiva, tak som kukol na nadrzku a bolo tam asi stvrtina /davkovacie cerpadlo bolo urcite zaplavene/. Tzn., ze aj ked si to dolejes tak sa ti moze stat ze ti to nahlasi. Uzasne sa spotreba prepocitava podla poctu otvoreni nadrze a mozno aj najazd. km. Vymaz ti urobi servis, ktory ti samo bude navrhovat vymenu FAPu a doliatie doplna.

Odesláno

nezakladej dve temata-oba problemy spolu souvisi a nebudes v tom mit hokej:D

-tu sadu tam mas vyfocenou komplet a nekde vys je i nejakej popis postupu (u 406)

-me se to po doliti nastavilo samo na plno,to zjistil na Seči pri diagnostice

Odesláno
Původně zaslal: p406b

nezakladej dve temata-oba problemy spolu souvisi a nebudes v tom mit hokej:D

-tu sadu tam mas vyfocenou komplet a nekde vys je i nejakej popis postupu (u 406)

-me se to po doliti nastavilo samo na plno,to zjistil na Seči pri diagnostice

jj, problem

1. zapomínám :D

2. pomalé připojení, takže než ten obrázek najel už jsem byl fuč:roll

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...