Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kolik Vám to papá? aneb spotřeba

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Bont

A co 2,0 HDI jak ten vam zere? Me to ukazuje 7,2l realna 7,8l coz mi prijde hodne a k tem udavanym 6l se nepriblizim ani nahodou:nevim Treba dneska sem naschval sledoval palubak a pri 100km/h na 5.stupen to zralo skoro 8l tak nevim jestli tam je neco s motorem no zkusim se na to zeptat ve servise

Při 100km/hod a 6. stupeň 5l/100km

• O 2 týdny později...
Odesláno

ja mam 2,0hdi snizeny vykon od vyroby 93kw, mestky okruh , teda beham po meste sem tam mimo mesta za stopnutych 540 km mi ukazuje spotrebu miesanu 5,2l , za poslednych 250 km na druhom merani mam teraz 5,0l na 100km , ked som siel mimo mesta asi 50 km do druheho mesta , nameralo mi v pohode 4,5 l , ked som siel s tempomatom na 6 stupni pri cca 140km/h tak tiez okolo 4,8l,

jazdim ale pomerne pomaly , ale vravim spotreba je super a som rad ze to papa ako papa , ked si dam tempomat na 90 ke a piaty prevodovy stupen da sa ist aj 4,2 , po rovinke. Toto su ozajstne cisla co som napisal, kto neveri, mozem odfotit displey palubneho pocitaca , mam velky farebny tam to mam este ulozene. Popripade urobim video z jazdy.

Odesláno
Původně zaslal: Cyclope

1.6 HDI 80Kw mi papá v průměru 6l/100km. 80 - 90 % toho najezdím po městě.

Presne to isté hlásim aj tu. Tých 5l pre dvojliter v predošlom príspevku sa mi zdá veľmi málo, keď tak s vypnutou klímou, to by som hádam aj ja mal toľko.

[upravil dne 1.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

Na dvoulitr je to super spotřeba. Chtělo by jí to ale spočítat při tankování. Já mám podle počítače dlouhodobou spotřebu 6.5 l/100 při režimu 1/3 město a 2/3 venku. Podle tankování cca o 0,2 l více než ukazuje PP.

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Na dvoulitr je to super spotřeba. Chtělo by jí to ale spočítat při tankování. Já mám podle počítače dlouhodobou spotřebu 6.5 l/100 při režimu 1/3 město a 2/3 venku. Podle tankování cca o 0,2 l více než ukazuje PP.

Alebo ťa okrádajú na pumpe :) PP by mal byť presný.

• O 2 týdny později...
Odesláno

mám 2.0HDI, najetých 35000km a spotřeba je kolem sedmi. při cestě do paříže jsem jel přes tisíc kiláku skoro stejně (tempomat 150km/hod) a žralo to 6.8l. Oproti VW koncernovým autům se to nedá rovnat. máti ma 2.OTFSI golfa, jezdí jak závodník a vejde se do 9litru. její přítel má passata variant 3.2FSI a jezdi za 11litrů. A nakonec bratr jezdí v Octavii II 1.9 TDI PD, 77kw(po chip 117kw) za 4.8l !!!! Z peugeotu jsem nadšený, protože jsem přešel ze staré octavky 1.9tdi kdy byla spotřeba kolem 5.4litru, ale jizdní konford se nedal srovnat. Ale bohužel me auto zklamalo svou spotřebou v poměru k výkonu. další auto, co si pořídím bude zase z koncernu vw

Odesláno

ja neviem ako je to mozne, ale naozaj ja jazdim normalna jazda, kombinovana spotreba mam za poslednych 2000km 5,3 l na /100km

ked som siel 500km na letisko , dal som si na tempomat 140 , 5 ludi v aute , a zralo akosi 5,5 , tak neviem, ale ja som spokojny.

Odesláno
Původně zaslal: denoo

ja neviem ako je to mozne, ale naozaj ja jazdim normalna jazda, kombinovana spotreba mam za poslednych 2000km 5,3 l na /100km

ked som siel 500km na letisko , dal som si na tempomat 140 , 5 ludi v aute , a zralo akosi 5,5 , tak neviem, ale ja som spokojny.

Co bych dal za takové hodnoty:nevim.Za posledních 5000km kombinovaná 6,9 podle pc.Předchozí majitel jezdil za 6,4 tak nevím kde je chyba:nevimAsi mají ve Francii lepší naftu.

Odesláno
Původně zaslal: Mr.Blocek

mám 2.0HDI, najetých 35000km a spotřeba je kolem sedmi. při cestě do paříže jsem jel přes tisíc kiláku skoro stejně (tempomat 150km/hod) a žralo to 6.8l. Oproti VW koncernovým autům se to nedá rovnat. máti ma 2.OTFSI golfa, jezdí jak závodník a vejde se do 9litru. její přítel má passata variant 3.2FSI a jezdi za 11litrů. A nakonec bratr jezdí v Octavii II 1.9 TDI PD, 77kw(po chip 117kw) za 4.8l !!!! Z peugeotu jsem nadšený, protože jsem přešel ze staré octavky 1.9tdi kdy byla spotřeba kolem 5.4litru, ale jizdní konford se nedal srovnat. Ale bohužel me auto zklamalo svou spotřebou v poměru k výkonu. další auto, co si pořídím bude zase z koncernu vw

Nemůžeš srovnávat rozdílné motory!!!Je pravda, že žerou míň ale taky 407 váží s plnou 1723 kg to Golf ani stará Octavia zdaleka nemají;)A jestli jezdí bratr za 4,8 tak tomu nevěřím pokud nejezdí do 100km.Máme v práci 1,9 TDI 103 kw a žere taky pře 7 litrů.....

Odesláno

Tak som sa na.ral a otestoval akú spotrebu to vlastne mám, keď si dám záležať. Urobili sme si menší výlet, vcelku 330 km, traja ľudia, zapnutá klíma (je pravda, že vonku bolo len 23C), plná nádrž, 5% v meste, 95% mimo mesta (nie diaľnica), zapnuté svetlá, 2x prejazd Soroška, 2x prejazd Dargov. Spotreba 4,7. Kto dá menej? :roker

[upravil dne 19.7.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: Mr.Blocek

:) jj, kup si wolksvagna, poradny zihadlo v nafte :)

myslim ze rikat nebo psat cokoli jineho nema cenu ...

no a ted ja: 2.0 i, 16V, po upravach, prumer 8,1 s klimou, 7.1 bez klimy. benzinu samozrejme ...

a jak jezdim: no, dalo by se to popsat takto: v obci kuli detem pomalu jak debil, mimo obec jako chrochro :)

Odesláno

Tak moje 406 2.0i 16V mi podle pp má spotřebu 6.6l/100km. Ale to se asi pp ,,zbláznil\" . Je pravda, že jezdím dálky a nehoním to. Občas taky vyženu ,,pavouky a jinou havěť\" z motoru a šlápnu na to. Ale to je opravdu málo kdy, kdy jedu 200km/h. (i více).Samozřejmě, že klimatizace je puštěná, ať je to automatická či ruční + to nesmlslní svícení. I když je pravda, že když nesvítím, je to znát:super Takže přemýšlím o denních světlech:myslim Záleží hodně na stylu jízdy a na délce trasy.

[upravil dne 19/7/08 OK406]

Odesláno
Původně zaslal: janou

Mne ukazuje pp6,0 ale je vyššia o 0,5?

Prečo si myslíš, že PP má takú veľkú odchýlku? Počítanie metódou plná-plná (nádrž) je určite menej presné. Jednak určite nevyjazdíš nádrž dosucha a nejaké množstvo paliva tam určite ostane (to možeš určiť len odhadom) a jednak aj tankovacia pištoľ má nejakú prípustnú odchýlku. Fakt presné meranie je možné len dlhodobým počítaním spotreby a tankovania, keď zostatkové množstvo paliva po poslednom vyjazdení nádrže a odchýlka na pumpe je zanedbateľná voči spotrebovanému množstvu paliva.

Čo sa týka porovnávania spotreby medzi autami tiež mi nedá nepridať jednu poznámku. Je všeobecne známe, že rýchlosť akú ukazuje tacho vykazuje určitú nepresnosť voči reálu. Čo som sledoval niektoré príspevky ohľadom maximálky býva to od 0 do cca 15km/h pri rýchlostiach okolo 180km/h (podľa GPS), čo predstvuje 8%. Táto závislosť je lineárna, tj. pri rýchlosti 90km/h bude rozdiel asi 7,5km/h voči reálu. Táto odchýlka sa prenáša ďalej aj do prejdenej vzdialenosti a ďalej do spotreby rovnakou percentuálnou hodnotou. A odchýlka 8% pri spotrebe 7l je viac ako pol litra. Stačí aby jedno z porovnávaných áut malo trochu iný ako predpísaný rozmer pneu alebo len zle nastavený tacho a spotreby budú neporovnateľné aj s rovnakým motorom.

Trochu dlhé, ale možno pre niekoho užitočné. :D

[upravil dne 19.7.2008 AnotherOne]

Odesláno

...zcela běžně (alespoň podle PP).

Při troše snahy jsem svého času najel po Severní Moravě z místa odjezdu a zpět cca 200 km se spotřebou 3,3 l/100 km (opět dle PP); bylo by to i méně, ale pokazil mi to průjezd Ostravou.

Jsem zvědavý, jak se projeví pneu Michelin Energy Saver, které jsem včera objednával...

Je to ale hodně o stylu jízdy; manželka výská, když se dostane pod 5l/100 km.

[upravil dne 19.7.08 LubošK]

Odesláno
Původně zaslal: LubošK

...zcela běžně (alespoň podle PP).

Při troše snahy jsem svého času najel po Severní Moravě z místa odjezdu a zpět cca 200 km se spotřebou 3,3 l/100 km (opět dle PP); bylo by to i méně, ale pokazil mi to průjezd Ostravou.

Jsem zvědavý, jak se projeví pneu Michelin Energy Saver, které jsem včera objednával...

Je to ale hodně o stylu jízdy; manželka výská, když se dostane pod 5l/100 km.

[upravil dne 19.7.08 LubošK]

Chudák motor:o

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: janou

Mne ukazuje pp6,0 ale je vyššia o 0,5?

Prečo si myslíš, že PP má takú veľkú odchýlku? Počítanie metódou plná-plná (nádrž) je určite menej presné. Jednak určite nevyjazdíš nádrž dosucha a nejaké množstvo paliva tam určite ostane (to možeš určiť len odhadom) a jednak aj tankovacia pištoľ má nejakú prípustnú odchýlku. Fakt presné meranie je možné len dlhodobým počítaním spotreby a tankovania, keď zostatkové množstvo paliva po poslednom vyjazdení nádrže a odchýlka na pumpe je zanedbateľná voči spotrebovanému množstvu paliva.

Čo sa týka porovnávania spotreby medzi autami tiež mi nedá nepridať jednu poznámku. Je všeobecne známe, že rýchlosť akú ukazuje tacho vykazuje určitú nepresnosť voči reálu. Čo som sledoval niektoré príspevky ohľadom maximálky býva to od 0 do cca 15km/h pri rýchlostiach okolo 180km/h (podľa GPS), čo predstvuje 8%. Táto závislosť je lineárna, tj. pri rýchlosti 90km/h bude rozdiel asi 7,5km/h voči reálu. Táto odchýlka sa prenáša ďalej aj do prejdenej vzdialenosti a ďalej do spotreby rovnakou percentuálnou hodnotou. A odchýlka 8% pri spotrebe 7l je viac ako pol litra. Stačí aby jedno z porovnávaných áut malo trochu iný ako predpísaný rozmer pneu alebo len zle nastavený tacho a spotreby budú neporovnateľné aj s rovnakým motorom.

Trochu dlhé, ale možno pre niekoho užitočné. :D

To je pravda, na firemní Fábii je to až o 9 km při 130km/h.Když jedu 130 podle GPS, tachometrových 140km/h, spotřeba je 6,2l.Motor 1.9 SDI.Takže taky žádná sláva a že mi 407 papá o 0.5l víc mne až tak netrápí;)Protože požitek z jízdy je nesrovnatelně lepší než u nějaké fóbie:D

[upravil dne 21.7.08 Zipík]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...