mi08lar08 Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Díky za rady a ted další dotaz,proč hučí po zastavení ventilátor,ikdyž jsem ujel pouze 7km?????????Motor nebyl ani pořádně zahřátý.Díky:myslim Citovat
G.Rast Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 poučím tě jako jsem byl poučen já. Dej si to do vyhledávání - už toho tady bylo popsáno hodně. Ale stejně z toho nejsem chytrý. Myslím si, že to souvistí s tím pitomým programem v PP. Citovat
Ticcino Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Jak psal G.Rast, už se tu o tom mluvilo. Mohlo by to souviset s klimatizací. Pokud pustíš klimu, začne se točit ventilátor. Bez ohledu na zahřátí motoru. Pokud máš klimu automatickou, tak tím míň to můžeš jako uživatel ovlivnit. Na druhou stranu, to hučení (alepoň u mě) není ani moc hučení, je to dost tiché. Citovat
G.Rast Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Ticcino no kyž už tu dneska jsme - právě že tohle není tiché hučení. Hučí to jako v sušárně ovoce že lidi kolem jen koukají kdo co to... Ale jak tady všichni říkají, je to prostě nepravidelné a jen po dobu tak 5 minut. A skutečně to souvisí s klimou - to už jsem jsi ověřil (307 SW 1,6 HDi, 2004) Citovat
mi08lar08 Odesláno 24. duben 2008 Autor Odesláno 24. duben 2008 Ahoj,ventilátor hučí nepravidelně,klimu jsem vůbec nepouštěl,7.5.2008 se dozvím více,jedu na oleje. Citovat
hnusoba Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... Citovat
sekaj Odesláno 24. duben 2008 Odesláno 24. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Citovat
hnusoba Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Citovat
sekaj Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Citovat
hnusoba Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Práveže pri regenerácií sa spúšťajú ventilátory...človek si to neuvedomuje keďže sedí v aute a nepočuje ich... Ale akonáhle regenerácia začala ale neskončila sa kvôli tomu, že sa motor vypol skôr ako prebehla ventilátory ešte môžu bežať pri 1.6 HDi 80kW po vypnutí zapaľovania až 10 minút! A až vtedy si človek všimne že bežia... Citovat
AnotherOne Odesláno 25. duben 2008 Odesláno 25. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Práveže pri regenerácií sa spúšťajú ventilátory...človek si to neuvedomuje keďže sedí v aute a nepočuje ich... Ale akonáhle regenerácia začala ale neskončila sa kvôli tomu, že sa motor vypol skôr ako prebehla ventilátory ešte môžu bežať pri 1.6 HDi 80kW po vypnutí zapaľovania až 10 minút! A až vtedy si človek všimne že bežia... Tak to je presne môj prípad, som netušil že to robí kvôli FAP filtru. Ale naozaj nechápem ako to spolu súvisí. Regenerácia môže byť vynútená ak auto dlho jazdí malými rýchlosťami a výfukové pary nemajú dostatočnú teplotu, potom sa vraj vstrekne nafta do výfukového potrubia čím sa zvýši teplota plynov. Ale čo s tým má ventilátor keď auto stojí? Veď sa tým nechladí výfuk a voda v systéme už necirkuluje. Hm, alebo asi máš pravdu - kde presne prebieha to spaľovanie? Vývod výfukov z valcov mám vpredku motora hneď za ventilátorom, čiže sa ním výfuk chladí. [upravil dne 25.4.2008 AnotherOne] Citovat
sekaj Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Práveže pri regenerácií sa spúšťajú ventilátory...človek si to neuvedomuje keďže sedí v aute a nepočuje ich... Ale akonáhle regenerácia začala ale neskončila sa kvôli tomu, že sa motor vypol skôr ako prebehla ventilátory ešte môžu bežať pri 1.6 HDi 80kW po vypnutí zapaľovania až 10 minút! A až vtedy si človek všimne že bežia... jsem ztoho už blázen. Citovat
G.Rast Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 no chlapi...tak jsem si to přečetl už potřetí a připadám si, jako by jsem hulil trávu. S tím FAP a rengenerací a hučením j:rokere to tak jednoduché.... Citovat
G.Rast Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 ... že ani vlatně nevím kde co a v čem mi hučí ... Citovat
hnusoba Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Práveže pri regenerácií sa spúšťajú ventilátory...človek si to neuvedomuje keďže sedí v aute a nepočuje ich... Ale akonáhle regenerácia začala ale neskončila sa kvôli tomu, že sa motor vypol skôr ako prebehla ventilátory ešte môžu bežať pri 1.6 HDi 80kW po vypnutí zapaľovania až 10 minút! A až vtedy si človek všimne že bežia... Tak to je presne môj prípad, som netušil že to robí kvôli FAP filtru. Ale naozaj nechápem ako to spolu súvisí. Regenerácia môže byť vynútená ak auto dlho jazdí malými rýchlosťami a výfukové pary nemajú dostatočnú teplotu, potom sa vraj vstrekne nafta do výfukového potrubia čím sa zvýši teplota plynov. Ale čo s tým má ventilátor keď auto stojí? Veď sa tým nechladí výfuk a voda v systéme už necirkuluje. Hm, alebo asi máš pravdu - kde presne prebieha to spaľovanie? Vývod výfukov z valcov mám vpredku motora hneď za ventilátorom, čiže sa ním výfuk chladí. [upravil dne 25.4.2008 AnotherOne] Chod ventilátorov súvisí s tým, že katalyzátor s FAP filtrom je hneď pri chladiči a regenerácia prebieha za veľmi vsokých teplôt (cca 400°C). Čiže Tebe keď začala regenerácia a katalyzátor s FAP filtrom sú zohriate (skôr rozpálené ) tak ich ventilátor takto chladí... Regenerácia môže začať aj skôr ako sa motor zohreje pretože počítač motora riadi post-vstreky pri regenerácii kedy sa vstrekne nafta do valca tak, že nezhorí celá vo valci ale horí vo výfukovom potrubí čím rapídne zvýši teplotu katalyzátora a FAP filtra...Motor teda nemusí byť zahriaty ale podmienky na regeneráciu sú už dostatočné... Inak tento \"problém\" s chodom ventilátora má len 1.6 HDi FAP pretože všetky ostatné HDi motory majú katalyzátor s FAP filtrom pod autom a nie v motorovom priestore... Citovat
AnotherOne Odesláno 26. duben 2008 Odesláno 26. duben 2008 Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Původně zaslal: sekaj Původně zaslal: hnusoba Náhodný chod ventilátorov je zapríčinený regeneráciou FAP filtra...regenerácia sa môže začať už okolo 65°C a vtedy sa spustia aj ventilátory... A jak je možný že se mi spustí po ujetí (od baráku k obchodu) cca. 1km.A to motor určitě nemá,jak ty říkáš, těch 65°C.A s klimou to též nemá nic společnýho (klima je vyplá).Tak babo rať. Pretože sa spustí regenerácia FAP filtra...nehovorím že sa spustí presne pri 65°C, ja som len vravel, že okolo tej hodnoty, čiže môže to byť aj skôr. Regenerace se spouští při jízdě při níž se zvíší teplota výfukových plynů a tudíž se vypalujou seze z filtru. že sahara by stím nic společnáho neměla mít. Práveže pri regenerácií sa spúšťajú ventilátory...človek si to neuvedomuje keďže sedí v aute a nepočuje ich... Ale akonáhle regenerácia začala ale neskončila sa kvôli tomu, že sa motor vypol skôr ako prebehla ventilátory ešte môžu bežať pri 1.6 HDi 80kW po vypnutí zapaľovania až 10 minút! A až vtedy si človek všimne že bežia... Tak to je presne môj prípad, som netušil že to robí kvôli FAP filtru. Ale naozaj nechápem ako to spolu súvisí. Regenerácia môže byť vynútená ak auto dlho jazdí malými rýchlosťami a výfukové pary nemajú dostatočnú teplotu, potom sa vraj vstrekne nafta do výfukového potrubia čím sa zvýši teplota plynov. Ale čo s tým má ventilátor keď auto stojí? Veď sa tým nechladí výfuk a voda v systéme už necirkuluje. Hm, alebo asi máš pravdu - kde presne prebieha to spaľovanie? Vývod výfukov z valcov mám vpredku motora hneď za ventilátorom, čiže sa ním výfuk chladí. [upravil dne 25.4.2008 AnotherOne] Chod ventilátorov súvisí s tým, že katalyzátor s FAP filtrom je hneď pri chladiči a regenerácia prebieha za veľmi vsokých teplôt (cca 400°C). Čiže Tebe keď začala regenerácia a katalyzátor s FAP filtrom sú zohriate (skôr rozpálené ) tak ich ventilátor takto chladí... Regenerácia môže začať aj skôr ako sa motor zohreje pretože počítač motora riadi post-vstreky pri regenerácii kedy sa vstrekne nafta do valca tak, že nezhorí celá vo valci ale horí vo výfukovom potrubí čím rapídne zvýši teplotu katalyzátora a FAP filtra...Motor teda nemusí byť zahriaty ale podmienky na regeneráciu sú už dostatočné... Inak tento \"problém\" s chodom ventilátora má len 1.6 HDi FAP pretože všetky ostatné HDi motory majú katalyzátor s FAP filtrom pod autom a nie v motorovom priestore... Jasné už mi to došlo šak som to písal. Prečo 1,6 potrebuje chladenie FAP filtra keď ostatné vydržia aj bez toho. Citovat
G.Rast Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 no já jsem chytřejší o to (a to jsem nevěděl) že u 1.6 HDi je FAP ü motoru. V tomto msěru mi to je jasné. I podmínky pro spuštění regenerace FAPu by mi byly jasné. Víte chlapi v jakém časovém intervalu se regenerace spouští? Myslím si, že na to má vliv způsob jízdy a tím i spalování nafty. Mně ale pořád nejde do hlavy, že když jezdím na automatickou klimu tak to hučí pomalu jak v úle. Pokud klimu vypnu, tak jednou za čas. Ale ten interval by měl mít svá pevná pravidla v PP. Tedy si to alespoň myslím pokud odvozuji počítačové programy jako takové s jejich podmínkami. Citovat
hnusoba Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 Původně zaslal: G.Rast no já jsem chytřejší o to (a to jsem nevěděl) že u 1.6 HDi je FAP ü motoru. V tomto msěru mi to je jasné. I podmínky pro spuštění regenerace FAPu by mi byly jasné. Víte chlapi v jakém časovém intervalu se regenerace spouští? Myslím si, že na to má vliv způsob jízdy a tím i spalování nafty. Mně ale pořád nejde do hlavy, že když jezdím na automatickou klimu tak to hučí pomalu jak v úle. Pokud klimu vypnu, tak jednou za čas. Ale ten interval by měl mít svá pevná pravidla v PP. Tedy si to alespoň myslím pokud odvozuji počítačové programy jako takové s jejich podmínkami. Počítač motora si pamätá a pozná, akým štýlom jazdy je v prevádzke auto. Podľa toho si vypočítava, kedy a ako často má regenerovať FAP filter. Keby niekto mal možnosť vidieť do parametrov videl by parametre ako: %veľmi pomalej jazdy po meste, %jazdy mimo mesta, %jazdy po diaľnici... Ďalej parametre ako priemerný počet kilometrov medzi regeneráciami, počet kilometrov od poslednej regenerácie, teoretická životnosť FAP filtra... A samozrejme diferenciálny rozdiel výfukových plynov pred a za FAP filtrom čo udáva mieru zanesenia FAP filtra... Citovat
Martinsk Odesláno 27. duben 2008 Odesláno 27. duben 2008 Ja FAP na 1,6 HDi memám a tiež sa niekedy po odstavení motora spustí vetrák. A motor napr. nemá ani 80°C Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.