Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zlute cislice v motorovem prostoru na ulozeni tlumice pred ridicem, bud je to ctyrmistne nebo sestimistne cislo, prvni ctyri jsou DAM cislo, zbyle dve kod vyrobniho zavodu

Odesláno
Původně zaslal: Aluška

V těch místech je i kód barvy vozu, je taky 4místnej, ale bývají tam i písmena. :papa

a je narozdil od DAM psanej bilym pismem ;)

Odesláno
Původně zaslal: subin

jen se zeptám k čemu to číslo vlastně je?Na co se dá použít?

Kód barvy mi smysl dává,ale DAM mi nic neříká:myslim

DAM kod je zakodovany datum vyroby auta, jinak se tomu taky rika ORGA number, takze po zadani do vyhledavace muzes najit dekoder a po zadani prvnich ctyr cislic toho kodu se ti objevi datum vyroby auta

http://www.cats-citroen.net/citroen/organumber.html

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

DAM kod je zakodovany datum vyroby auta, jinak se tomu taky rika ORGA number, takze po zadani do vyhledavace muzes najit dekoder a po zadani prvnich ctyr cislic toho kodu se ti objevi datum vyroby auta

http://www.cats-citroen.net/citroen/organumber.html

OK moc děkuji při první příležitosti ověřím:super
Odesláno

Stačí?

post-0-1410960021106_thumb.jpg

• O 2 roky později...
Odesláno

prosím vás a kde vyčtu tenhle kod když je auto přestříkané a nebo ten kod prostě na autě není. A nebo majitel nezná přesné datum výroby? Neexistuje nějaký universál ? :) nebo se nedá někde vyčíst pomocí vin ? Díky za pomoc.

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

V serviceboxu přes VIN se dá zjistit. Nebo je na \"A\" sloupku ve dveřích (u pantů) samolepka kde by měl být taky. :papa

no jo, představ si, že jsi v terénu, internet nemáš a štítek na autě prostě není. Co teď?

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

no jo, představ si, že jsi v terénu, internet nemáš a štítek na autě prostě není. Co teď?

dnes v dobe internetu v mobilu uz to problem neni :);) nebo pak pritel na telefonu

Odesláno

já svůj znám. I bráchův, ale brácha má služebního Jumpy a tam ten kod nikde není. Byl jsem na zahradě a nechtělo se mi domů a pouštět PC a hledat pres servicebox. VIN teď nemám po ruce. ale co když nemám net po ruce?

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

dnes v dobe internetu v mobilu uz to problem neni :);) nebo pak pritel na telefonu

JAsně, spoustu kámošu je na netu, nebyl by problém, ale je to fakt velká zdržovačka hlásit přes tel kámošovi stránky a přihlašovací udaje, pak vin a pak vysvětlovat kde má kliknout a kde to číslo hledat. Chci to dělat jednoduše.

Odesláno

já svůj znám. I bráchův, ale brácha má služebního Jumpy a tam ten kod nikde není. Byl jsem na zahradě a nechtělo se mi domů a pouštět PC a hledat pres servicebox. VIN teď nemám po ruce. ale co když nemám net po ruce?

To mi skoro zní jako dělat \"z prdu kuličku\". Když nemáš ani VIN tak DAM budeš těžko zjišťovat. :roll:roll:roll

Odesláno

Řěším to tak, že když jde někdo ke mně na diagnostiku, tak mi předem dá VIN, vypíšu si charakteristiky auta ze service boxu, vytisknu a pak to mám po ruce. Hodí se mi to ještě pokud něco dohledáváme ve schématech, protože tam je to také potřeba. V nejhorším případě, když je to narychlo, tak mám na noťasu mobilní internet.

[upravil dne 18/6/10 HonzaZ]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...