Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kamaradi odbornici,

potreboval bych opet poradit kam se nasmerovat a opravit nasledujici problem

jedna se o volnobeh a zhasinani motoru.

kdyz nastartuji chvili jsou otacky 500, chvili 800, nekdy to chcipne na krizovatce,

nekdy kdyz uberu plyn z vyssich otacek tak to chcipne, nekdy je to v poradku.

nezalezi zda je motor zahraty nebo ne.

Diky za nazory.

[upravil dne 18/4/08 Aton]

Odesláno

Obecne HDI je spolehlivi motor, ale drazsi na udrzbu a hlavne narocnejsi. Tady by sem promeril jako prvni vec vahu vzduchu a volnobezny ventil. (ventil se da vicistit,bohuzel nemam HDI tutiz mluvim jenom z praxe co se kde pise, ale volnobeznej ventil mam na svem stavajicim aute a cistil sem to, sice me to nechcipalo, ale delalo to taky bordel, ale nepatrny-po vycisteni vse ok.)

Pokud se auto chova jenom divne pri vonobehu videl by sem to na tento problem.

• O 2 týdny později...
Odesláno

robi mi to iste, ale nie tak casto, hlavne pri vyradeni a dupnuti na brzdu ... padne to na 500 a ked dam dolu nohu z brzdy tak sa to upravi ..

Takze je to na 100% ten plynovy potenciometer ???

306 XS HDi 1999

• O 5 let později...
Odesláno

Ahojte mám problém s volnoběhem mám peugeot 406 2.0 HDI 80Kw. Při nastartování nebo když zastavím a dám nohu s plynu tak začne kolísat volnoběh a má to strašné zvuky ale při normální jízdě šlape jak hodinky a nemám žádný problém. Nevím co s tím auto mechanik co mi dělal rozvody na autě mi řek ať zajedu do Peugeot servisu a že mi to napíchnou na diagnostiku a poštelují volnoběh. Já se jen bojím, že mě v peugeotu vydumlají s peněz. Jsem student a bojím se, že to bude třeba prkotina a nechám tam mailant :). Tak jestli s tím máte nějaké zkušenosti tak bych byl moc rád o rady děkuji

Odesláno
Obecne HDI je spolehlivi motor, ale drazsi na udrzbu a hlavne narocnejsi. Tady by sem promeril jako prvni vec vahu vzduchu a volnobezny ventil. (ventil se da vicistit,bohuzel nemam HDI tutiz mluvim jenom z praxe co se kde pise, ale volnobeznej ventil mam na svem stavajicim aute a cistil sem to, sice me to nechcipalo, ale delalo to taky bordel, ale nepatrny-po vycisteni vse ok.)

Pokud se auto chova jenom divne pri vonobehu videl by sem to na tento problem.

Kde že přesně má HDI ten volnoběžný ventil? A jaktože mi to drží volnoběh i s odpojenou váhou vzduchu? Aneb není nad to splácat páté přes deváté bez ladu skladu, když o tom víš kulový, co? :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...