Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: ALFWORKS

A ked vsetci zhodne tvrdite, ze to svieti tak ako reflektory, tak sa pytam, ze preco este nevyrobili LED reflektor z tych LEDiek?... lebo to proste tak nesvieti :roker

Za prvé, reflektor z LEDek už vyrobili, tuším že snad Audi ho má v nějakým konceptu. :)

Ale pochop o čem se tu celou dobu bavíme - to nebude svítit na cestu líp, než reflektory! Srovnáváš jabka a hrušky. :) Tady jde o to, abys s tím byl viděn ty ostatními řidiči. A viděn s tím budeš líp, než s reflektory, nebo přinejmenším srovnatelně.

Potkávačky jsou konstruované aby nesvítili do očí - tzn. ty takhle vidíš jen odpadní světlo, které nedopadne na silnici, ale uteče někam kam nemá. Ještě hůř je na tom paradoxně technicky dokonalejší projektorová optika, která má odpadního světla minimum. Proto se přišlo s denními světly - jsou stejně jako dálkové nasměrovány rovně, aby byly vidět. V noci by ale oslňovaly, proto musí zhasnout (nebo ztlumit na 20%, jak to mají ty LEDkové z audiny), jakmile se rozsvítí potkávačky.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Potkávačky jsou konstruované aby nesvítili do očí - tzn. ty takhle vidíš jen odpadní světlo, které nedopadne na silnici, ale uteče někam kam nemá. Ještě hůř je na tom paradoxně technicky dokonalejší projektorová optika, která má odpadního světla minimum.

OK, suhlasim stebou, takto v suvislostiach ma to prirovnat nenapadlo, ale dava to zmysel :) cize suhlasim, ze pre dany ciel mozu byt tieto denne svetla vhodnejsie :papa

Odesláno

A ked vsetci zhodne tvrdite, ze to svieti tak ako reflektory, tak sa pytam, ze preco este nevyrobili LED reflektor z tych LEDiek?... lebo to proste tak nesvieti :roker

Za prvé, reflektor z LEDek už vyrobili, tuším že snad Audi ho má v nějakým konceptu. :)

Ale pochop o čem se tu celou dobu bavíme - to nebude svítit na cestu líp, než reflektory! Srovnáváš jabka a hrušky. :) Tady jde o to, abys s tím byl viděn ty ostatními řidiči. A viděn s tím budeš líp, než s reflektory, nebo přinejmenším srovnatelně.

Potkávačky jsou konstruované aby nesvítili do očí - tzn. ty takhle vidíš jen odpadní světlo, které nedopadne na silnici, ale uteče někam kam nemá. Ještě hůř je na tom paradoxně technicky dokonalejší projektorová optika, která má odpadního světla minimum. Proto se přišlo s denními světly - jsou stejně jako dálkové nasměrovány rovně, aby byly vidět. V noci by ale oslňovaly, proto musí zhasnout (nebo ztlumit na 20%, jak to mají ty LEDkové z audiny), jakmile se rozsvítí potkávačky.

Rozumná myšlenka, fakt dobře vysvětleno, podařilo se mi zde na foru seznámit s jistým člověkem co má stejné ccéčko, tak jsme je postavili v Hodoníně u Peugeotu na parkovišti a vyfotili. Mám nastartováno a tak jsou zaplé denní světla, on má taky nastartováno, ale má v klasických parabolách namontované xenonové hid sady a svítí. Již z fotek je patrné, co jde za slunného dne vidět, hned to sem dám

Odesláno

Potkávačky jsou konstruované aby nesvítili do očí - tzn. ty takhle vidíš jen odpadní světlo, které nedopadne na silnici, ale uteče někam kam nemá. Ještě hůř je na tom paradoxně technicky dokonalejší projektorová optika, která má odpadního světla minimum.

OK, suhlasim stebou, takto v suvislostiach ma to prirovnat nenapadlo, ale dava to zmysel :) cize suhlasim, ze pre dany ciel mozu byt tieto denne svetla vhodnejsie :papa

A co se týče těch lefrektorů z LED, tak i tak zapátrej a zjistíž že s těma světlama už se dávno experimentuje, myslím, že první stěma reflektorama bylo Volvo, to příjde, zatím je problém odvod tepla z tak výkoného LED chipu při tak malých rozměrech, jinak to bude hned a taky si vývojáři nechávají prostor pro to, aby se lidi dostatečně nabažili xenonů, nemůžou jim hned střelit LED, by nic nikde nevidělali :-)

[upravil dne 11.4.2008 cybertronic]

post-0-14109599883863_thumb.jpg

Odesláno

Škoda jen, že denní světla nejsou daná v přímo ve světle, ale jsou daná mimo ně. I já si chci pořídit denní světla (homologace) aby mi nemuseli svítit ve dne všechna světla. Stejně to ničemu nepomůže, jen to má vyšší potřebu a odcházejí žárovky!! Jen by to chtělo, aby se i cena snížila:(

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

je to pěkný, ale rád bych se dočkal doby kdy si někdo do audi, bmw, vw nebo lexusu namontuje něco z peugeota.... pořád je to spíš opačně

No, to máš bez pochyb pravdu, asi se to nikdy nezmění, protože peugeot poměrně zaostáva se svým vývojem a proto nemůže konkurovat vybavenností, snad jen cenou :myslim

Odesláno

Je víc než zřejmé, že o tom nevíš vůbec nic a že tu jen střílíš čísla od pasu, které jsi vydedukoval bez vyzkoušení a 100% můžu tvrdit, že jsi nikdy ani neviděl ty LED světla svítit, nebo s největší pravděpodobností to tam máš taky jen s malých 20mA rových ledek a sere tě to, ne. Světla jdou vidět s velké dálky a garantuji ti, ře klasické světlomety v tom neuvidíš!!! a na výšce nezáleží, to stanovuje vyhláška min 25cm nad zemí, jelikož rozptyl světelného toku je 60° co z toho asi plyne??? No to že je naprosto jedno kde to dáš, jelikož už na 10m vzdálenosti to krásně uvidiš. Když jsem fotil své auto, tak to bylo v noci a LED jeli na 10%, jelikož jeli v nočním režimu a ještě mi tam chybělo namontovat jedno, dnes dodělám druhé světlo a vyfotím to přes den z dálky za slunného počasí, v noci svítí vše :-) A co se týče spotřeby, tak samému mi to bylo divné, ale nemůžu přijít na to, proč mi klesla spotřeba, když styl jízdy je stejný a jezdím stále stejnou trasu do školy :bojim

nic o tom nevim, cisla od pasu strilim (jake cisla by sis tak predstavoval aby nebyla od pasu, necham se moc rad poucit), a s nejvetsi pravdepodobnosti tyhle svetla nainstalovane ani jine 20mA bile diody nemam a ani nikdy instalovat nebudu (je to stejne jenom na efekt i kdyz pekny, to ano)

Odesláno

Mě osobně se denní LED světla velice líbí. Jen nevím které vybrat aby byla jednoduchá montáž a bylo v balení vše potřebné. Poradil by někdo autoelektriky znalejší jaké vybrat nebo mi nějaké doporučit??

Osobně se mi líbí ty světla z AUDI, ale za tu cenu a hlavně to že bych musel řezat nárazník semi do toho nechce.. Udělal bych to nejraději cca přibližně jako zde:

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Mě osobně se denní LED světla velice líbí. Jen nevím které vybrat aby byla jednoduchá montáž a bylo v balení vše potřebné. Poradil by někdo autoelektriky znalejší jaké vybrat nebo mi nějaké doporučit??

Osobně se mi líbí ty světla z AUDI, ale za tu cenu a hlavně to že bych musel řezat nárazník semi do toho nechce.. Udělal bych to nejraději cca přibližně jako zde:

Tohle je taky možnost, volit to jako universalni pridavne světlo. Osobně mám zkušennost

http://www.levnealarmy.eu/denni-sviceni-14/svetla-pro-denni-sviceni-s-led-homologace-3958.html

Světla svítila bezvadně, a s cenou se vejdeš do 3000kč. Instalace a apojení velice snadné a v balení je vše potřebné, jen koupíš přepínací relátko, které vlastně budou spínat parkovací žárvky. Tím dojde k rospojení napájení pro LEDsvětla a tím se vypnou, jak praví vyhláška

Odesláno
Původně zaslal: cybertronic

Původně zaslal: stalmik

Tohle je taky možnost, volit to jako universalni pridavne světlo. Osobně mám zkušennost

http://www.levnealarmy.eu/denni-sviceni-14/svetla-pro-denni-sviceni-s-led-homologace-3958.html

Světla svítila bezvadně, a s cenou se vejdeš do 3000kč. Instalace a apojení velice snadné a v balení je vše potřebné, jen koupíš přepínací relátko, které vlastně budou spínat parkovací žárvky. Tím dojde k rospojení napájení pro LEDsvětla a tím se vypnou, jak praví vyhláška

No na ty už jsem koukal jen nevím ja to přesně zapojit. Vždyť parkovačky svítí včetně potkávacích.. nebo se pletu?? podle ěm to tak je..

Odesláno
Původně zaslal: Ronnie008

Neviete,kde sa daju kupit taketo diody,jak ma tento krasavec na foto? Nema niekto nejaku webovu stranku,kde sa daju kupit taketo doplnky?

A co přečíst celé vlákno?? Jsou to světla pro denní svícení od AUDI..

Odesláno

ahojte... a co si myslite o tomto? toto je moja darinka... LED daylight ma vyslo na 1000.- sk a vyzera to tiez celkom dobre... tak mi skuste povedat vas nazor

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...