Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem.Možná jste to tady už řešili,ale trápí mě spotřeba na mojí 406. Mám rv 1998 motor 2.0 16V 97kw.Auto je po prvním majiteli..serviska...najeto 160 000km a spotřeba něco kolem 12 litrů,někdy víc...na autě je všechno měněno,je to opravdu udržovaný kousek,ale nevím,proč tak žere?! Poradíte mi prosím...díky Mapouc

Odesláno

Vítám tě mezi námi. Já mám moto jako ty ale typ RFV (viz můj podpis dole). Spotřebu na dálku mám podle palubního počítače (pp) 7,2 - 7,5l/100km. Po městě je o něco vyšší asi 10l i více ale to by ti napsali ti, kdo jezdí často po městě. Napiš si do podpisu typ a motorizaci vozidla a do avataru odkud si. Jinak motor je spolehlivý, pokud má správnou údržbu + péči. Je třeba si na něj zvyknout a přispůsobit styl jízdy.

Odesláno

Taky jsem měl 406 2,0 16V, jezdil jsem 50% dálnice a 50%Praha,spotřeba byla 10l.

Zajeď někam na diagnostiku,to ti ušetří hodně peněz a času.Já osobně si myslím že by to mohla být lambdasonda nebo nějaké čidlo

Odesláno

Dík za uvítání...Mám stejný motor jako ty a diagnostika neukázala vůbec nic!!auto je fakt bez chyb...už si s tím nevím rady...jak moc vytáčíš motor?

Odesláno

berkoff s 2.0 16 V spotreba dle pal pocitace ve meste pise ted 8,6 a stoupa :) ale studeny starty nekolikrat denne tak na 3 km .. dyz jedu na chatu do severnich, tak to zase klesa ...

Odesláno

Mam uplne stejny motor jako ty, v technicaku mam psanou prumernou spotrebu az 13L na mesto, taky se pohybuju v hranici od tech 10-13L/100km Rikam si, at si klidne papa, kdyz slouzi. Zatim se mi taky na nem nic nevys*alo. Mam ho asi trictvrte roku.

Odesláno
Původně zaslal: Mapouch

Ahoj všem.Možná jste to tady už řešili,ale trápí mě spotřeba na mojí 406. Mám rv 1998 motor 2.0 16V 97kw.Auto je po prvním majiteli..serviska...najeto 160 000km a spotřeba něco kolem 12 litrů,někdy víc...na autě je všechno měněno,je to opravdu udržovaný kousek,ale nevím,proč tak žere?! Poradíte mi prosím...díky Mapouc

Mam stejnej motor jako ty a zezacatku co sem zacal jezdit tak sem mel spotrebu taky kolem 12ti.Ted sem se podle palubaku dostal na 9 - 9,1 a je to takovej mix,docela couracky nic dlouhyho.Co sem zpozoroval ze hodne zveda spotrebu studenej start,tak jestli jestlis jen popojizdky tak se taky neni cemu divit.Jinak co sem tedka jel dalnici tak 130-140 tak spotreba 7,8-8 coz si myslim ze je dobry.Ve trech lidech.Loni v lete sem menil vejfuk a docela sem se divil o kolik km ujedu vic na stejny litry,ale pokud ho mas O.k. :myslim

Odesláno

Mám taky 2.0 16V. Průměrná spotřeba je dle palubního PC 8.4 l/100km. Při cestě do Chorvatska jsem se dostal na spotřebu 7.1 l/100km. Jinak pořád okolo komína do jest tak do 20 km.

Odesláno

S tímto motorem se dá jet (dle vlastních zkušeností) za 7,6 na dálku, ale podotýkám, že jedeš jako megahlemejžď, to si pak kup nějakou 1,5Diesla do 106tky. Já mám kombinaci něco přes 9l/100km 70%Praha 30% mimo, ale to si spotřebu celkem hlídám i díky PP. Jinak teď momentálně tam mám po vynulování 100km a spotřeba 10,5, když mu trochu šlapu ... Je to o stylu a za 12 opravdu jet dokáže v pohodě, ale jak píše trnkoš, pořešil bych diagnostiku, pak šel po čidlech, lambdě, svíčkách, ale nejprve ta diag .... ;)

Odesláno

Mapouch: jaký jezdíš trasy? Dlouhé či jen popojíždíš?? Nepřibžďuje ti někeré kolo? Máš stále zpnutou klimatizaci? Jaký máš rok výroby? Není uvedení v podpisu a máš sedan a nebo break??

Odesláno
Původně zaslal: Reff21

já palubák sice nemám, ale jezdím taky tak za 9l průměrně...občas 8l a někdy i třeba 11l, když se chci svést...:D

Ale až jej budeš mít, tak taky budeš jezdit jinak!!;):D

Odesláno
Původně zaslal: OK406

já palubák sice nemám, ale jezdím taky tak za 9l průměrně...občas 8l a někdy i třeba 11l, když se chci svést...:D

to si právě taky myslím...ještě někde na něj padnout...:(však ty víš..;):)

Odesláno

Podla mna jazdis kratke trasi, studeni motor. Ja mam 306, 1,4 8V, a jazdim stale kratke trasi.

Rano sa zobudim, studeni motor, do prace 4 km. Po praci do auta, studeni motor 4km domov. Doma sprcha, najest sa, popripade nieco urobit, studeny start frajerka 2-3km. U nej som nejaky ten cas, popripade niekam ideme, zase studeny start. Vecer do baru s partiou, ked z neho odchadzam, studeny start a domov.

Na 1.4 mam spotrebu 11-12 litrov kvoli tomuto. V lete je to lepsie, o taky 1-2litre. Ale ked idem na dlhsiu trasu, tak na dialnici mam 6 - 6,5 litra ked drzim 130, ked idem 140 - 150 tak 7,5-8litrov.

A ked si to niekde supujem mimo dialnice 100 km/h, tak bezproblemov 5 - 5,5 litra.

Najhorsie su tie studene starty. Ked idem na sluzobnej FOBII, 1,2 HTP, tak prve tri kilometre mam priemernu spotrebu 14 litrov podla palubneho pocitaca. Takze niet sa comu cudovat.

Odesláno

Na peugeota plati, vytacet tak max 2500rpm a lehkou nohou zaradit dlasi rychlost, co sem vypozoroval nejumene zere na 4ku kolem tech 2500rpm coz je asi 60km/h. Hodne dela taky pridrena zadni rucka a stuhly desky ve trmenu, to by sem ti radil zkontrolovat pac ja sem stim jezdil asi 2mesice a spotrebu sem mel taky vysokou, me stacilo parkrat tu rucku zabrzdit kdyz sem jel a azse odbrzid a zase zabrzdit , a urcite taky nekolikrat za sebou prudce zabrzdi a namiste to taky nekolikrat proslapni.

jelikoz rikas, ze je to udrzovany, pak ti to musi priprzdovat jinak to nevidim, zkus si po jizde sahnou na kotouce, jak ve rpedu tak v zadu a taky to zvedni na hever a zatoc s kolama, musej udelat aspon 2-3 otacky, potom zabrzdi a zase roztoc, meli by to jit lehce jak mile nepude, mas stuhlej pistek ve trmenu nebo ti spatne jezdej desky v drazkach, pak to chcerozebrat vycistit a uvidis spotreba bude do 9l. na 100km :super

[upravil dne 4.4.08 Jogin]

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: OK406

Palubák jsem neměl a jezdil jsem taky za 8 s breakem:D

Ale ted jezdíš občas podle pp;)

Reff21: to je jen otázka času a taky štěstí, kdy to sezeneš a namontuješ.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...