Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, kedže mám 3 mes. P 307 SW a pozerám tieto témy tak som dal dnes auto na dianostiku a toť : výstup z diagnostiky

Počítač motoru :

trvalá závada . Systém aditivování. Aditivování není možné

trvalá závada. systém aditivování. snímac prítomnosti uzáveru palivové nádrze.

trvalá závada. Mnozství aditiva. počítač aditivování.

Poraďte kde začať. Kontrola množstva aditiva bola, je tam niečo pod polovicou nádržky. V servise nevedia dať info a chcú začať meniť

počítač za cca 5 litrov, a uzáver ( respektíve ten snímač ) ešte nikdy to nerobili a tak nevedia.

Prístup servisákov bol super- za prístup majú 1.

P 307 SW 2004 80 kw FAP. 2,0 Hdi.

Odesláno
Původně zaslal: mildo

Zdravím, kedže mám 3 mes. P 307 SW a pozerám tieto témy tak som dal dnes auto na dianostiku a toť : výstup z diagnostiky

Počítač motoru :

Poraďte kde začať. Kontrola množstva aditiva bola, je tam niečo pod polovicou nádržky. V servise nevedia dať info a chcú začať meniť

počítač za cca 5 litrov, a uzáver ( respektíve ten snímač ) ešte nikdy to nerobili a tak nevedia.

Pokiaľ tam je aditívum v prvom rade by som vynuloval množstvo aditíva tak, aby si počítač myslel, že som aditívum doplnil. Počítač si to, či tam je alebo nie je aditívum vypočítava, nemá tam žiadny snímač. Ak si vypočíta, že aditívum došlo potom ho treba vynulovať pretože aditivácia je nemožná, ak nemám čo aditivovať :)

A ten snímač by som si dal vymeniť, je to dosť častá závada...:(

Odesláno

Počítač motoru :

A to ti nehlasilo antipolution fault?

Ja som mal na snimaci na hrdle nadrze studeny spoj na jednom kabliku,po potiahnuti zan mi zostal v ruke, opatrne som to odvrtal lebo je to cele zaliate v epoxide a pricinoval. Zapatlal som to silikonom. Ten snimac ma na zadnej pravej naprave zastrcku. Ak tam namiesto snimaca das drat, zavada by ti mala casom zmiznut sama.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže dopadol som takto :

Repas FAP - 10 710 Sk

tesnenie FAP filtra 440,30Sk

Trubka FAP filtra 2380 Sk

Eolys 176 4L 6664 Sk

Snímač veka nádrže 952 Sk

Počítač aditivovania 4046 Sk spolu pouhých 27 572,30 SK

toto všetko mi vymenili za 4 hodiny cena za prácu 2380 . Mám pocit že ak sa niečo serie tak dokonale. Ľutujem človeka s priemerným zárobkom ak má toto zacvakať. Ináč auto ide super, len ma dosť škrie ten môj príspevok na ekologiu hlavne keď idem za čmudiacim nákladným autom alebo autobusom. Ale čo už. Tak to asi má byť.

[upravil dne 16.4.2008 mildo]

Odesláno

A to ten FAP sa nedá nejak obísť ,oklamať alebo zablokovať?:o Skratka vyradiť s činnosti bez toho aby to niečomu vadilo?

Mám najazdené 140 000 km a asi ma to bude každú chvíľu čakať tiež.Čert aby to vzal:grr:grr

Odesláno

Máme 307SW, po kúpe sme vymenili olej, filtre...a po pár km nám začala preblikávať kontrolka \"dieselfilter\", až v servise som sa dozvedela, že ide o Fap filter a jeho výmena je cca 30000,-sk.Je to poriadná facka, keď sme auto kúpili iba pred 4 mes.

Je nutné vymeniť ten filter?

Odesláno

Takže dopadol som takto :

Repas FAP - 10 710 Sk

tesnenie FAP filtra 440,30Sk

Trubka FAP filtra 2380 Sk

Eolys 176 4L 6664 Sk

Snímač veka nádrže 952 Sk

Počítač aditivovania 4046 Sk spolu pouhých 27 572,30 SK

toto všetko mi vymenili za 4 hodiny cena za prácu 2380 . Mám pocit že ak sa niečo serie tak dokonale. Ľutujem človeka s priemerným zárobkom ak má toto zacvakať. Ináč auto ide super, len ma dosť škrie ten môj príspevok na ekologiu hlavne keď idem za čmudiacim nákladným autom alebo autobusom. Ale čo už. Tak to asi má byť.

No, ceny jsou tak na horní hranici, je to v SK.

Trubka se opravdu občas ulomí, aditivum by mohli mít trochu levnější. Nechápu ten \"počítač aditivování\" a práce je taky dost drahá. To bylo asi u koncesionáře, že?

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

mildo, to tak vypadá, že ti pro jistotu vyměnili všechno. Podle mě byl problem s čidlem u nádrže. FAP se dá obejít docela spolehlivě, čidlo ne.

Tak to sem aj napis,ze ako sa da docela spolahlivo obist. Ja nad tym maturujem viac ako pol roka....

Odesláno

Zdravím, kedže som zdatný v inej oblasti berte všetko čo sem teraz napíšem takto: ( povedal mi to mechanik na ktorého som dostal iba tie najlepšie informácie a ako každý aj on chce zarobiť a práce má naozaj dosť. nie je to originál servis ale patrí do nejakej skupiny, má komplet diagnostiku a aj náhradné diely .) Najprv bola výmena FAP + aditivum. Telefon od mechanika s oznámením že je vadný snímač na nádrži a treba ho vymeniť nakoľko stále dávkuje aditivum. Hovorím OK ! Potom že auto je hotové ale nedá sa mu vynulovať ( resetnúť ) počítač a on auto nedá pretože bude stále hlásiť že je problém s aditivovaním a treba objednať nový. Nuž čo som mal robiť takže tak. Po oprave som dostal aj ten snímač aj ten počítač . Ak chce niekdo kuknúť môžem hodiť fotku. Fap som nevidel lebo pri dodávke repasovaného filtra musel hneď odovzdať starý. Je tu ešte možnosť kúpiť FAP cca 10 000, Eolys cca 3400, počítač cca 5000 priamo v Peugeote a čo ja viem ešte čo všetko a potom sa dohodnúť bez DPH. Ale ja som to riešil na firmu a preto som financie nemusel riešiť.

Odesláno

Zdravím, kedže som zdatný v inej oblasti berte všetko čo sem teraz napíšem takto: ( povedal mi to mechanik na ktorého som dostal iba tie najlepšie informácie a ako každý aj on chce zarobiť a práce má naozaj dosť. nie je to originál servis ale patrí do nejakej skupiny, má komplet diagnostiku a aj náhradné diely .) Najprv bola výmena FAP + aditivum. Telefon od mechanika s oznámením že je vadný snímač na nádrži a treba ho vymeniť nakoľko stále dávkuje aditivum. Hovorím OK ! Potom že auto je hotové ale nedá sa mu vynulovať ( resetnúť ) počítač a on auto nedá pretože bude stále hlásiť že je problém s aditivovaním a treba objednať nový. Nuž čo som mal robiť takže tak. Po oprave som dostal aj ten snímač aj ten počítač . Ak chce niekdo kuknúť môžem hodiť fotku. Fap som nevidel lebo pri dodávke repasovaného filtra musel hneď odovzdať starý. Je tu ešte možnosť kúpiť FAP cca 10 000, Eolys cca 3400, počítač cca 5000 priamo v Peugeote a čo ja viem ešte čo všetko a potom sa dohodnúť bez DPH. Ale ja som to riešil na firmu a preto som financie nemusel riešiť.

Z tohto mi vôbec nieje jasné ako sa dá obísť FAP.Asi tomu naozaj nerozumiem.Skús trochu konkrétnejšie.Je na to nejaká finta ?

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

mildo, to tak vypadá, že ti pro jistotu vyměnili všechno. Podle mě byl problem s čidlem u nádrže. FAP se dá obejít docela spolehlivě, čidlo ne.

Jasné SORY.Zle som citoval.:papa:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...