Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, z nudy jsem nevěděl co a tak jsem dal na dýchání motoru malý filtr (viděl jsem to na pár autech na srazech), jenže nastal problém-filtr prosakuje. No a ted nevim jestli to tak má být nebo je fitr vadný nutno dodat že nebyl nový ale vyndal jsem ho z jinýho auta. Tak nevim jestli je vadný filtr nebo má být ta hadička delší nebo by měl filt \"stát\" aby olej stékal zpět dolu...nevíte někdo???

Odesláno

Je logické že je po čase ten filter mastný keď cez neho idú olejové výpary z motora. Viac sa to bude prejavovať na staršom vybehanom motore ktorý má väčšie vôle na piestoch. Ten filter by určite mal byť čo najkolmejšie.

.... mimochodom, aký praktický význam si chcel dosiahnuť montážou toho filtra?

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

Ten ventilový dekl má být spojen se sáním motoru --

Jo to má, ale podle mě je v celku jedno jestli dejchá ze vzduchového filtru či má svuj vlastní né? :mad:

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Je logické že je po čase ten filter mastný keď cez neho idú olejové výpary z motora. Viac sa to bude prejavovať na staršom vybehanom motore ktorý má väčšie vôle na piestoch. Ten filter by určite mal byť čo najkolmejšie.

.... mimochodom, aký praktický význam si chcel dosiahnuť montážou toho filtra?

Dík. Vubec žádnej vliv na výkon to nemá ani na to jak moc bude motor dýchat nebo jestli se mu bude dýchat líp...prostě šlo jen o vzhled...

Odesláno

to je zase tuzingova zalezitost jak noha, proboha pripoj to zpatky tam kde to bylo a nevymejslej kraviny, sorry ze to mam rict takhle

Odesláno
Původně zaslal: Stiv

Původně zaslal: ozzy1956

Ten ventilový dekl má být spojen se sáním motoru --

Jo to má, ale podle mě je v celku jedno jestli dejchá ze vzduchového filtru či má svuj vlastní né? :mad:

Určite nie je jedno kam je tá hadica zapojená. V sacom potrubí ( kde pôvodne tá hadica bola zapojená) je podtlak a ten odsáva prefuk z motora. Hlavne pri studenom motore obsahuje i palivové výpary a tie je lepšie znova spáliť ako fúkať nad motor. Na zapálenie benzínových pár stačí celkom malá koncentrácia.

Odesláno

Je úplně jedno jestli to bude v obvodu sání či ne. když to bude otevřené jako to máš ty tak jdou olejové výpary do prostoru motoru.A ten filtr nemá význam jedině se časem zacpe. V tom sání je to proto že se výpary smíchají se směsí ve válcích a spálí se.ale klidně to může být otevřené ale budeš mít mastnotu okolo motoru. Jestli chceš něco pro oko tak si kup tohle http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Oil-Catch-Tank-Can-Red-Universal-Impreza-WRX-STI-EVO-LX_W0QQitemZ250230768988QQcmdZViewItem?hash=item250230768988

Je to sběrná nádoba oleje

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

to je zase tuzingova zalezitost jak noha, proboha pripoj to zpatky tam kde to bylo a nevymejslej kraviny, sorry ze to mam rict takhle

Má svatou pravdu;):bacha

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Původně zaslal: Ferry

Má svatou pravdu;):bacha

Jo jo, to má. :)

Odesláno
Původně zaslal: tom406

Je úplně jedno jestli to bude v obvodu sání či ne. když to bude otevřené jako to máš ty tak jdou olejové výpary do prostoru motoru.A ten filtr nemá význam jedině se časem zacpe. V tom sání je to proto že se výpary smíchají se směsí ve válcích a spálí se.ale klidně to může být otevřené ale budeš mít mastnotu okolo motoru. Jestli chceš něco pro oko tak si kup tohle http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Oil-Catch-Tank-Can-Red-Universal-Impreza-WRX-STI-EVO-LX_W0QQitemZ250230768988QQcmdZViewItem?hash=item250230768988

Je to sběrná nádoba oleje

Ok dík konečně slovo odborníka;)

Odesláno

Nevim proč tu každej řeší jak to vypadá, když sem se ptal na něco uplně jinýho vy odborníci:roll Těch pár lidí co tomu tady opravdu rozumý a umí poradit si vážim a děkuji jim za rady, ale ty ostatní akorát kafraj kraviny a melou houna!!!

Odesláno

To Stiv

Chtěl jsem Ti říct,(jako i ostatní),že ta Tvoje úprava je k ničemu--nezvyšuje výkon,průběh toč.momentu,--vlastně Ti jen zasere motor od oleje.O vzhledu jsem ani necekl.

Hezký den přeje ozzy1956

Odesláno

otazka je spis kdo je dela, pokud to ma byt uprava kvuli vzhledu, prosim, nejsem proti, pokud to ma byt uprava ktera jednoznacne a meritelne prinese nejaky pozitivni efekt, tak taky nic nerikam, ale myslim ze kazdej soudnej clovek,kterej o veci neco vi tak zadnou upravu ktera by nevedla k nicemu nedela, proc by taky do toho vrazel penize ze. Ono kdyz by ses zamyslel pred tim nez jsi tam ten filtr dal, jak to vlastne funguje a k cemu ze to tam je - ze je to odvetravani olejovych par z vika ventilu pomoci podtlaku vytvarenem v sani, tak by te prece nemohlo napadnout, ze kdyz tu hadici od sani odpojis a das tam filtr, ze to neco bude delat nebo, ze by to snad zvedlo vykon a \"lip se tomu dychalo\" O vzhledu nemluvim, ja osobne jezdim se zavrenou kapotou a otviram ji jen pri dolivani vody do ostrikovacu a pripadne pri dolevani nebo vymene oleje, takze vzhled motoru nijak neresim

[upravil dne 1/4/08 Ferry]

Odesláno

Jo v pohodě já vim jak to funguje a byl bych blázen kdybych si myslel že to zvedne výkon či se tomu líp dychalo a i jsem to už sem napsal že to neni kvuli výkonu. Já se pouze ptal jak by tam ten filtr měl bejt přidělanej případně jestli už neni \"po něm\" když prosakuje, mě o nic víc nešlo a nejde...

O výkonu a vzhledu by se klidně mohlo hovořit v jiných tématech ale tohle téma o tom určitě neni

Odesláno
Původně zaslal: Stiv

Jo v pohodě já vim jak to funguje a byl bych blázen kdybych si myslel že to zvedne výkon či se tomu líp dychalo a i jsem to už sem napsal že to neni kvuli výkonu. Já se pouze ptal jak by tam ten filtr měl bejt přidělanej případně jestli už neni \"po něm\" když prosakuje, mě o nic víc nešlo a nejde...

O výkonu a vzhledu by se klidně mohlo hovořit v jiných tématech ale tohle téma o tom určitě neni

pokud tam fakt neco chces dat, tak misto filtru bych tam dal tzv. oil catch tank, cili cesky odlucovac oleje, byvaji i tuningove vyvedene, v lestenem hliniku, s barevnyma pripojovacima hadicema a navic oproti tomu filtru ted, kterej bych hned vyhodil, pac uz to ma za sebou, tak tohle muze mit i pozitivni efekt, a to, ze se olejove pary budou srazet uvnitr te nadobky a nepujdou do sani, kde by zvysovaly zanaseni.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...