Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Čaute,mám takový problémek....

na 406 1,9td motor DHX mně nějak pozdě najíždí turbo.Až snad kolem 2400ot-jde cítit zátah.

napadlo mně,že může být zatuhlá klapka na obtok výfukových plynů....

jenže tam není takový tan klasický systém tlakové regulace s tyčinkou a závitem vedoucí k páčce klapky,ale nějaký integrovaný-všechno je uvniř a tlak je veden ocelovou trubičkou...

nějaká možnost regulace tam asi je-čouhá s toho malinký šroubek na malinký imbus zajištěný matkou.

tak jsem se chtěl zeptat-co to je za systém a jestli funguje na stejném principu,jako ten co jsem už výše popsal,případně jestli šroubek zašroubovat,nebo vyšroubovat,když chci tlak zvednout.

ještě před tím chci dát na plakové potrubí rozbočku s tlakoměrem,abych mohl tlaky přesně sledovat.

no a taky by mně ještě zajímalo,jaký tlak by mělo turbo dosáhnout...

předem dík.PS:EGR jsem už ucpal.....

Odesláno

mě zabírá turbo na 406 2,0HDi 80kw taky přesně ve 2500 otáček. Podle mě to tak je správný. i když opravdu nevim. a turbo mi asi dneska odešlo. Hazí mi to výfukem olej. Du se ted na to taky zeptat.

Odesláno
Původně zaslal: saroskaluksa

mě zabírá turbo na 406 2,0HDi 80kw taky přesně ve 2500 otáček. Podle mě to tak je správný. i když opravdu nevim. a turbo mi asi dneska odešlo. Hazí mi to výfukem olej. Du se ted na to taky zeptat.

ne ne u HDIčka by mělo turbo foukat od 1800 ot. .....2500 je pozdě.......

Odesláno

:myslim jako dělá mi to 406 i 4O7 oba 2,0HDi 2500 otáček je i slyšet i cejtit.

To je fakt pozdě podívej se na nejvetší kroutící moment v techničáku při kolika ot. je napsaný.......

Odesláno

Co já vím, tak u HDi je průběh turba plynulej, že to pořádně ani poznat není. By mě zajímalo, podle čeho tak soudíš. Stejně se točí stále.

Odesláno

Tak to máš něco na pi..,HDi má max.toč.moment 1750 ot.To jako bez turba?:roker

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Co já vím, tak u HDi je průběh turba plynulej, že to pořádně ani poznat není. By mě zajímalo, podle čeho tak soudíš. Stejně se točí stále.

Rozjed se a dej tam hned 2 a při 1000 ot. šlápni na plyn a dívej se otáčkoměr a kdy ucítíš zátah tak to poznáš....

Odesláno

no na 406 to poznám tak že překročí 2500 a je to jak kdyby mě někdo zezadu trefil. prostě to je cejtit.

Tak to je fakt pozdě......

Odesláno

Pokud hází olej výfukem tak není na co se ptát a šup schánět turbo nebo servis.U iveca mi odešlo v kopci a než sem zastavil tak v motoru nebylo oleje ani na špičku měrky
Odesláno
Původně zaslal: Přema

Původně zaslal: MatrixChose

Rozjed se a dej tam hned 2 a při 1000 ot. šlápni na plyn a dívej se otáčkoměr a kdy ucítíš zátah tak to poznáš....

Samo, že to v určitých otáčkách zabere víc. Ale zrovna u HDi to není tolik znát jako u TDi či JTD. Ostatní porovnávaz nemůžu, jel jsem jenom s těmito. Jinak s chipem se to opravdu projevuje víc, to je pravda.

Odesláno

Klasický mechanický TD má plný náběh až nad 2500ot. Od 2tis je sice znát, že se sbírá, ale opravdu naplno fouká až nad 2500. Dej tam ten tlakoměr, uvidíš průběh. Jinak bych se koukal spíš po regulaci čerpadla, pokud turbo fouká tak jak má. A jen tak mimochodem, to DHX-ko ve 406-ce nikdy nebude raketa...

Jo, a ten maximální plnící tlak u těhle turb taky není nijak zvlášť velký, tuším v 0,85 zasahuje obtok, nebo tak nějak (bez záruky, píšu to z hlavy).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...