Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jste pro nulovou toleranci alkoholu za volantem?

Jste pro nulovou toleranci alkoholu za volantem?  

1. 1. Jste pro nulovou toleranci alkoholu za volantem?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Dress

zajímala by mě představa zákona v praxi, každému udělá malé pivo jinou hodnotu....

ten kdo jezdí střízlivý teď, tak bude jezdit i nadále a notorika jedno malé pivo nevytrhne

jenze tohle je celkove nanic protoze je to vsecko individualne, nekdy si muze dat vic nekdo by moh mit problem i po menšim množství nelze to férově posoudit :myslim jenže kolik je správná možnost ?

Odesláno

Tak já tu přiznám, že mi ta 0 rozumná nepřijde - velká část Evropy má toleranci 0,5, což podle mě plně vykrývá možnost,. že Tě ráno zastaví se zbytkáčem. Jinak se mi líbí ten Německej model, kdy pokud způsobíš nehodu a máš v sobě alkohol (nebo překročíš doporučenou rychlost), tak Tě pojišťovna sankcionuje třeba až 100% z plnění.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Tak já tu přiznám, že mi ta 0 rozumná nepřijde - velká část Evropy má toleranci 0,5, což podle mě plně vykrývá možnost,. že Tě ráno zastaví se zbytkáčem. Jinak se mi líbí ten Německej model, kdy pokud způsobíš nehodu a máš v sobě alkohol (nebo překročíš doporučenou rychlost), tak Tě pojišťovna sankcionuje třeba až 100% z plnění.

pokud je na vině alkohol tak i české pojišťovny toto zohledňují a plnění krátí, čp klidně i 100%, kooperativa většinou 50%

Odesláno

Vazeni, Vy co tady povidate o prirozenem obsahu alkoholu, tak mate pravdu - ale ten je zjistitelny jen laboratorni zkouskou. Nenadychate ho. Pokud tedy nejste jeden brnensky soudce, ktereho capli, kdyz mel 2,5 promile a ten jim tvrdil, ze jedl pred jizdou merunkovy kompot a ten mu zkvasil :)

Odesláno

to snad je povinnost, že pokud je ti orientační zkouškou zjištěn dechem alkohol, jdeš na odběr krve, který to \"oficiálně\" potvrdí, v případě odmítnutí byla pokuta a bralo se to tak že alkohol přiznáváš

Odesláno

Jde o to, ze \"foukackou\" vyhodnocujes pouze tekave latky... Takze muzes nadychat opravdu z bromhexinu nebo podobnych sracek. Vzdy je rozhodujici krevni rozbor.

Odesláno

tak presne s timhle bych souhlasit i tady:potlesk

Odesláno

Ja som proti 0 a pripada mi to nelogicke. Nie ze by som zrovna slopal za volantom, ale mam rad maskrty a niektore z nich sposobuju, ze clovek nafuka, ako napr. Rumove pralinky a rozne ine a potom musi clovek vysvetlovat tooolko veci pri fukani. Az rozbor krvi ukaze pravu vec, ci je to len v dychu abo v krvi. A potom, ak si dam jedno male a kyva to so mnou, tak predca nesadnem za volant ne? Neohrozim predsa seba a aj cleny posadky a kdo je nortas, tak tenu je jedno ci 0,2 abo 2,2

Odesláno

osobně nejsem pro 0....a myslím že ten návrh je proto, že se dneska těch 0,2 vyhodnocuje jako za normálí a postih nehrozí, jen je s tim spoooousta papírování.....takže jde spíše o ulechčení administrativy

Odesláno

Vážení, kdo jste tak nesmiřitelně pro absolutní nulu, vám z celého srdce přeji jednu věc - aby vám někde při kontrole, ideálně mezi vesnicema, měřák ukázal nějaké naprosté minimum, ale ne čistou nulu. Třeba 0,05. Na to vůbec není třeba cokoliv vypít - tuhle hodnotu s klidem v dechu udělá třeba žvýkačka, ale i spousta jiných věcí. V takovém případě jsou totiž policajti povinni vás odvézt na odběr, z kterého výsledek je stejně předem známý - nelze prokázat požití. A tak necháte auto bez dozoru někde mezi polema (třeba s nákladem za milión, to nikoho nezajímá, to je jen a pouze váš problém), jedete na odběr (hodina, dvě v pr*eli), a zpátky si vezmete taxíka, protože policajti vás NESMÍ odvézt zpět (pokud to udělají, tak jen a pouze na vlastní triko). Věřím, že až tímhle projdete, tak vám konečně dojde, jaká je ta absolutní nula v orientační dechové zkoušce nebetyčná hovadina, když jako prokázané na krevní zkoušce se berou až 0,2.

Odesláno

oddie beru tvůj názor

co popisuješ je fakt, který ale nezmění zavedení tolerančního limitu

dechová zkouška je velmi orientační a nemá vypovídající hodnotu jako rozbor krve, tzn. že i když bude nějaký limit, narazíš na kontrolu a nadýcháš nějaké minimum, stejně tě odvezou na kontrolu krve, aby se zjistilo zda máš skutečně pouze do toho povoleného limitu

tady bych to neviděl na legislativní řešení, ale je-li to možné a taková technika existuje, vyměnit nepřesné současné měřiče za vyhovující a přesně, nejsem si však jistý že něco 100%-ního existuje, mimo odběru krve

Odesláno
Původně zaslal: Dress

oddie beru tvůj názor

co popisuješ je fakt, který ale nezmění zavedení tolerančního limitu

dechová zkouška je velmi orientační a nemá vypovídající hodnotu jako rozbor krve, tzn. že i když bude nějaký limit, narazíš na kontrolu a nadýcháš nějaké minimum, stejně tě odvezou na kontrolu krve, aby se zjistilo zda máš skutečně pouze do toho povoleného limitu

tady bych to neviděl na legislativní řešení, ale je-li to možné a taková technika existuje, vyměnit nepřesné současné měřiče za vyhovující a přesně, nejsem si však jistý že něco 100%-ního existuje, mimo odběru krve

Měřiče, které má k dispozici PČR, je asi tak maximum, co lze normálně masově používat - neříkal bych jim nepřesné, naopak. Spíš by se velmi zásadně měl sjednotit onen limit pro prokazatelné požití - např. na oněch obecně uznávaných 0,2. A to naopak na legislativní řešení JE - jen a pouze na něj. A jsou pro to i sami policajti, protože oni se s tím potkávají denně a jsou tím za blbce - oni ví moc dobře, jak ta zkouška dopadne, a jaký bude výsledek. Takže současná \"nulová\" tolerance neřeší vůbec nic, naopak je všem stranám jen a pouze na obtíž - buzeruje řidiče i policajty, aniž by ta nízká hladina do 0,2 měla jakýkoliv jiný efekt. Mj. ani si jí sami nedokážete nijak ověřit, v případě pochybností - žádný běžně prodávaný měřák na to nemá rozsah, všechny začínají až na těch smysluplných 0,2 - a všichni taky ví proč.

Odesláno

nejsem odborník, je-li to tak, pak ať udělá nějaká uznávaná instituce studii, podle které se určí hranice, diskuse všech stran a uvidí se jaký bude výsledek, jen nejsem pro zneužívání, že každý druhý si bude dávat \"legální\" alkohol před jízdou.... no uvidíme jak se s tím ve vládě poperou

Odesláno

tak jak pise Kurt, telo je schopno si vyrobit az 0,3 takze klidne at tech 0,2 povolej, navic jiz dnes je to tak ze pokud te chytnou a nadejchas do 0.3 a vyzadas si test krve, tak ti doktori napisou zes nepozil. Ale je pravda ze spousta lidi o tom nevi

Odesláno

Stejně se přemýšlí o tom, že by už nebyla povinnost jezdit na odběry krve, ale pokud nadýcháš, tak už by to bylo bráno jako důkaz - pokud to chceš rozporovat, O.K., ale vyšetření si v případě potvrzení alkoholu v krvi platíš

Odesláno

Stejně se přemýšlí o tom, že by už nebyla povinnost jezdit na odběry krve, ale pokud nadýcháš, tak už by to bylo bráno jako důkaz - pokud to chceš rozporovat, O.K., ale vyšetření si v případě potvrzení alkoholu v krvi platíš

Klidne sem pro, ale pokud tam budu do tech 0,3 tak bych po nich vymahal veskerou skodu, jako uslej zisk apod;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...